Mai demult am auzit un banc. Scurt!
Ion și Maria
Ion intră in casă noaptea ud pe pantaloni.
Maria il intreabă: Ce Ioane, plouă?
Ion: Nu fă, bate vântul!
Cam asta e ideea. Ai o treabă și dacă o faci contra s-ar putea să te uzi.
Astăzi am auzit un alt banc, ceva de genul:
Dacă cineva aruncă in tine cu o piatră, tu lovește-l cu o floare. Ai grijă insă să aibă ghiveci, că așa e in viață!
Cam asta este legatura cu dezbaterile publice. Dacă tot este să fim loviți macar să răspundem frumos, că asta este viața!
Spuneam pe blogul mamsaturat.wordpress.com, la comentarii, că am totuși impresia că și proiectul cu clorinarea se va termina cam ca FOTE 2013, Transbaiul și Gura Diham. Asta nu insemnă insă că renunț la Campania – Spune NU clorinării apei la Bușteni, pentru că sunt mai multe motive.
Un prim motiv ar fi că FOTE 2013 ar fi fost o manifestare/eveniment care ne-ar mai fi scos din amorțeala crizei și ne făcea să gândim cum să organizăm de să se ducă vestea. Adevărul e că s-a dus vestea că suntem prost organizatori și chiar dacă avem bani cu nemiluita nu suntem in stare să facem nimic.
Dar pentru că vorbeam de bani cu nemiluita, poate ar trebui să ne uităm puțin inapoi și să vedem cam ce costuri au fost pentru organizarea neorganizatului eveniment. Din păcate ne uităm degeaba inapoi pentru că nu s-au făcut raportări in acest sens.
Un alt motiv ar fi că avem câteva probleme in proiectul clorinării apei la Bușteni.
Prima problemă ar fi că nu a fost nimeni consultat (dintre locuitori ), cu privire la introducerea clorului in apă.
O altă problemă ar fi că fără proiect nu se reabilitează rețeaua. De fapt este o falsă problemă pentru că rețeaua se poate introduce, toată, cu 2,000,000 euro, adică exact cu partea care vine de la Bugetul Local, restul … adică 8,000,000 și ceva…!!!
Ca și la FOTE 2013 nu se vor face raportări cu costurile preimplementare proiect, adică miliardele ( milioane noi) plătite pentru studiile de fezabilitate făcute și modificate și răsfacute dar și plata STUDIILOR de IMPACT de MEDIU.Că s-au făcut!
Si dacă s-au făcut studiile de impact de mediu, cum oare de n-au văzut că apa este bună de băut FARĂ clor, ci doar tratată prin alte metode? Sau au văzut dar dacă spuneau că nu e necesară o astfel de investiție se pierdeau banii?
Care bani se pierdeau? ar fi următoarea problemă, care insă nu este a noastră ci a celor care pierd cele 8,000,000 de euro.
Oricum ar fi, orice reprezentant al nostru, fie că este vorba de primar, consilier, deputat, președinte, etc TREBUIE să ne reprezinte și să ne apere că de aceea este acolo. Dacă o luăm că AR TREBUI, atunci nu mai trebuie să ne mirăm de ceea ce se intâmplă, cu toate că noi avem și experiența ”și dacă m-ai votat ce…?”.
Și mai sunt multe de scris, dar am observat că este greu de citit un material care depășește o pagină, este ușor de printat dar dacă dai print direct iți iese alb pe negru și se duce cartușul de 250 de lei și faci gaură la bugetul de consumabile, tai pomii care au mai rămas ca să produci hartia și multe alte d’astea marca ZdB. Astfel urmatoarele motive și probleme,regionalizarea și consultarea publică, măine ( sau azi dacă citiți in 26.03.)!
Am mai făcut un calcul : 400 Euro / zi de retras de la un bancomat din Cipru. 70,000 euro rămași după impozitare, dă un egal după impărtire de 175 de zile ( lucratoare). Dacă ai avut mai multi bani se mărește perioada de ședere in Cipru. Poate până la un al trei-lea mandat! N”avem noi ghinionul ăsta . Who knows!
___Vizualizari 353