5 thoughts on “Arde Bucegiul – Primul elicopter arunca cu apa ora11.15

  1. @ Justin

    Se pare ca primul elicopter a aruncat cu o substanta care elimina oxigenul. Ceea ce am vazut noi era substanta/praful. Nu am mai putut urmari evolutia elicopterelor, am vazut insa ca s-a reaprins iar acum arde din nou dar nu cu intensitatea zilelor trecute. Acum sper ca vor da cu apa pana il vor stinge. Oricum este o imbunatatire in interventia autoritatilor care ar trebui felicitate ca au gasit totusi solutii in conditiile in care nu aveau la dispozitie aceste aparate de zbor.

  2. Fix acum o saptamana, fulgerele puternice loveau creasta in apropiere de Claia Mare, in muntii Bucegi. Oamenii au chemat autoritatile insa pompierii doar au constatat aparitia incendiului.

    Vazand ca autoritatile nu intervin, zeci de voluntari au facut un gest frumos, dar naiv si oarecum inutil. Au umplut cateva sticle cu apa, le-au pus in rucsac si au urcat cu piciorul doua ore inspre creasta.

    Asa ca s-a recurs la improvizatii. A fost incarcat un alt elicopter cu o tona si jumatate de apa, pusa in saci de plastic. In cele din urma, elicopterul a intervenit, iar cheltuielile vor fi suportate de Casa Regala.

    SURSA: http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/autoritatile-neputincioase-in-fata-incendiului-din-bucegi-le-a-trebuit-7-zile-sa-se-mobilizeze.html

  3. Se implineste o saptamana de cand rezervatia naturala Bucegi se transforma cu viteza in cenusa si abia luni a ajuns acolo un elicopter de interventie.

    Celelalte doua, care ar fi putut sa care tone de apa, sunt stricate, iar oficialii declara cu seninatate ca s-au mobilizat, dar ca oricum n-au cum sa ajunga la mare altitudine. Grav este ca parjolul poate capatata proportii antologice, pentru ca este extrem de cald, iar vantul bate haotic.

    Abia luni, cei de la Ministerul de Interne au trimis in zona un elicopter, cel mai mare pe care il au in dotare. Este din pacate singura solutie pentru ca incendiile de pe Jepii mici, localizate la 1700 de metri altitudine sa fie domolite. Zona aflata in pericol apartine familiei regale dar face parte din rezervatia naturala Bucegi.

    SURSA: http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/arde-padurea-iar-autoritatile-se-piaptana-de-ce-nu-s-au-ridicat-toate-elicopterele-de-interventie.html

  4. Interventie cu cel mai mare elicopter MAI pentru stingerea incendiului puternic izbucnit in Bucegi

    Un aparat de zbor apartinand MAI s-a alaturat luni celor 100 de pompieri, silvicultori, salvamontisti si jandarmi care incearca sa ajunga la locul incendiului.

    Este practic imposibil de intervenit de la sol in zona afectata de foc. Incendiul a aparut in creierii muntilor, intr-o zona inaccesibila, unde nimeni nu a ajuns inca acolo cu piciorul.

    Elicopterul, cel mai mare din dotarea ministerului de Interne, este incarcat cu saci cu apa pe stadionul din Sinaia. Survoleaza apoi zona, iar oamenii arunca sacii de la cinsprezece metri inaltime deasupra focarelor.

    Initial, autoritatile au declarat ca incendiul a izbucnit joi, insa intr-un comunicat dat publicitatii duminica dupa-amiaza reprezentantii ISU Prahova au precizat ca focul a izbucnit in data de 15 iulie si ca incendiul a fost anuntat la 112 de catre conducerea Parcului Natural Bucegi in data de 21 iulie, la ora 10.40. Flacarile au cuprins un teren de pe un fond forestier administrat de catre Directia Silvica Prahova – Ocolul Silvic Azuga, pe teritoriul administrativ al orasului Busteni, pe versantul prahovean al Masivului Bucegi, intre Claia Mare si linia de telecabina Busteni – Babele, in zona denumita “Creasta cu Zambri”.

    SURSA: http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/interventie-cu-cel-mai-mre-elicopter-mai-pentru-stingerea-masivului-incendiu-izbucnit-in-bucegi.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Bușteni , Harta stradală si obiectivele de importanță locală

Aceasta este harta stradală a Orașului Bușteni Harta include obiectivele de interes turistic dar și local, precum casierii utilități, piețe,...

Raportul Curții de Conturi 2016 pentru Orașul Bușteni și vai de noi

Emanoil SAVIN – Ce il recomandă Primar al orasului Bușteni, 3 mandate in perioada 2004 – 2016 Senator in Parlamentul...

Close