Arde Bucegiul – partea…..am pierdut sirul

Bun, toata presa urla ca incendiul din Bucegi a inceput de la un fulger in ziua de 15 iulie.

Ca sa lamurim acest aspect, in ziua de 15 iulie NU A FOST NICI O FURTUNA. Desi a fost data o atentionare meteorologica despre care am scris aici:

http://ziardebusteni.ro/2012/07/15/atentie-avertizare-meteorologica-in-zona-de-munte-ploi-si-vijelii/

Furtuna a inceput in ziua de 16 iulie, undeva dupa ora 00:00 si a durat cam o ora, o ora si jumatate. E drept, a fost cu adevarat furtuna, tot cerul era luminat de fulgere…

Revenind, am facut poze aproape in fiecare zi si va supun atentiei doua poze, cu detaliile de rigoare:

Prima, facuta in 18 iulie, la 3 zile dupa declansarea presupusului incendiu:

Cred ca totusi, oricat de mic ar fi fost incendiul, ar fi trebuit sa se vada ceva dupa trei zile? Nu credeti?

In continuare, 20 iulie si nici pic de fum aici:

Probabil veti spune, pai da, nu a apucat fumul sa se ridice atat de mult, sa fie vizibil de aici. As spune ca puteti avea dreptate, dar nu dupa 5 zile presupuse de la declansarea incendiului.

Concluziile le poate trage fiecare, chiar daca PNB e prost administrat si multi spun asta, de aceasta data e chiar posibil ca administratia sa nu aiba vreo vina majora.

Ramane tigarea turistului, caruia ii este imposibil sa ajunga acolo, asa ca votam, ca tot e la moda, cu tigarea alpinistului. Se mai pot adauga, dupa gustul fiecaruia, ceva forte oculte malefice, asta ca tot ne plac scenariile si acesti munti, Muntii Bucegi sunt deseori subiectul unor “capete de morti”, as spune eu, neavenite.

TRIST, FOARTE TRIST.

 

___Vizualizari 542

4 thoughts on “Arde Bucegiul – partea…..am pierdut sirul

  1. Ciudat …si totusi foarte ciudat….Si totusi de ce nu este stins ? Noi ne intalnim cu o situatie oarecum ….minora , fata de alte incendii majore de pe alte continente ! Fereasca Dumnezeu de mai rau ….ca nu suntem pregatiti deloc….

  2. asta scria pe facebook roncu gabriel: Mamăăă ce e afara a dat doua fulgere in munte si a luat foc padurea. Vn sfarsitul lumii !!!
    Îmi place · · 15 iulie la 22:06 în Busteni · se pare ca incendiul a pornit pe 15 iulie,chiar daca nu se vede in poze!

  3. @ iulia
    Ma bucura sau intristeaza comment’ul tau, vad ca esti la zi cu informatiile din 15.07, nu am avut astfel de mesaj in FB ca as fi fost mai atent , dar … foc fara fum nu exista , doar poate la ardere secundara care dpdv fizic nu se intampla in spatiu deschis ( asta e o alta chestie ) , insa te rog , asa , …experiment … pune 20 kg iarba uscata, 2 kg caraci uscate si 5 craci de brad verde, si fa un foc , la tine in curte, vezi ce rezulta, intra pe ZdB si comunica-ne rezultatul, pe urma experimentul 2, cu aceeasi reteta dar cu 50 kg de iarba uscata, du-te in Vale Spumoasa in spatiu deschis dar imprejmuit cu pietre si un bidon de 5 litri de apa la indemana , da-i foc si roaga un prieten sa faca poze de la Cruce timp de doua ore si comunica-ne rezultatul
    Si vei vedea mult, mult, foarte mult fum care va fi observat si SALVAMONTUL ajunge intr-o ora la tine, amenda o platesti tu daca nu pleci repede…, asa ca intre 15 si 19-20 NU A EXISTAT FOCAR, daca l-a vazut cineva sa spuna, dar sa spuna DE CE nu a sunat la 112 sa anunte !?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
variantaocolitoare
Veste bună, veste rea – pasarele pietonale la Busteni provizorii

O știre importantă și bună pentru toată țara, incepând de astăzi până pe 14-15 august la Bușteni vor apare două...

0012
Bușteniul după ploaie și casele dispărute

După ploaia de ieri am făcut o plimbare scurtă prin urbea noastră de la poalele Bucegilor, pentru că mireasma ierbii...

Close