parc-ghica2

Agrement Sinaia

Structurile de agrement sunt extrem de diverse în staţiunea Sinaia de la terenuri de tenis, săli de fitness, piscine, parcuri, săli de biliard şi tenis de masă, sală de bowling, teren de paintball sau patinoar, la posibilitatea închirierii de biciclete sau ATV-uri.

Agrementul de incintă este reprezentat de săli de biliard situate în cadrul Complexului Liliana,Hotelului Bastion, SC Blu-Café SRL şi în holul hotelului Sinaia, precum şi de săli de tenis de masă la Hotel Mara, în cadrul sălii de sport a Şcolii Generale George Enescu şi a sălii de sport a colegiului M. Cantacuzino. Tot în cadrul agrementului de incintă avem piscinele interioare de la hotelurile Internaţional, New Montana, Mara şi Sinaia şi sălile de fitness de la hotelurile New Montana, Regina, Sinaia, Marami, Cota 1400 şi Internaţional. O importantă dotare de agrement o constituie sala de sport polivalentă deţinută de primărie unde se pot desfăşura activităţi diverse: jocuri sportive de echipă (baschet, volei, fotbal, handbal), tenis de câmp, gimnastică de întreţinere şi fitness.

Staţiunea pune la dispoziţia turiştilor terenuri de tenis de câmp; teren de fotbal; închirieri de biciclete, mountain bike (există un traseu de mountain bike la Stâna Regală), închirieri de ATV-uri, alpinism (acesta este practicabil la Stânca Sfânta Ana). De asemenea, pentru cei mai curajoşi există posibilitatea practicării parapantei şi a zborului cu balonul. În Sinaia există un centru de închiriere a bicicletelor, precum şi patru centre de închiriere ATV administrate de S.C. First Consulting Rodo SRL (5 ATV-uri de închiriat), S.C. International SA (6 ATV-uri de închiriat), S.C. Stud Bar SRL (10 ATV-uri de închiriat), S.C. Torque Extrem SRL (8 ATV-uri de închiriat). Turiştii mai au posibilitatea de a efectua trasee turistice marcate cu pornire din Sinaia.
În Sinaia există trei terenuri de tenis (Hotel Mara, în zona mănăstirii), un teren de fotbal în cadrul stadionului oraşului precum şi două baze sportive situate la situate la Şcoala Generală George Enescu şi la Colegiul M. Cantacuzino. De asemenea există un teren de paintball situat în zona pârtiei de bob, precum şi o sală de bowling la Hotel Internaţional.

stanaregala2
Recent în Sinaia funcţionează un trenuleţ turistic care oferă turiştilor un traseu de promenadă al oraşului. Acesta este operat o firmă privată, iar durata plimbării este de circa 20 de minute.

parc-ghica2
O importanţă deosebită pentru agrementul staţiunii îl prezintă parcul Dimitrie Ghica. Amenajarea acestuia s-a făcut sub îndrumarea unui arhitect peisagist elveţian. În prezent acest parc adăposteşte mai mulţi arbor seculari. Iarna în acest parc este amenajat un patinoar. Tot în acest parc se găseşte un loc de joacă pentru copii.

 

articole

 

 

 

 

___Vizualizari 956

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

NOUTĂȚI