Localizare / Cum ajungi

Asezare

Orasul  Busteni este situat în judeţul Prahova, al 3-lea judeţ ca mărime al ţării.

Este asezat in nord-nord vestul judetului Prahova avand ca forma de relief predominanta muntele. Suprafata totala a statiunii este de 7527 hectare , avand o populatie stabila de 9000 locuitori, densitatea populatiei fiind de 148,8 locuitori / kmp.

Orasul statiune Busteni este format din Busteni, cod SIRUTA 131229 si Poiana Tapului, cod SIRUTA 131238

 

Prezenta afluentilor de pe dreapta Prahovei, Valea Cerbului, Valea Alba si Valea Jepilor, a oferit vetrei statiunii Busteni  posibilitatea de a se extinde, de-a lungul acestor vai, pana sub abruptul Bucegilor. Spre sud, pe dreapta Prahovei, orasul se extinde cu cartierul Poiana Tapului, iar pe stanga vaii, pe plaiul piciorului muntelui Zamora, cu cartierul avand acelasi nume. Pozitia matematica a statiunii Busteni este data de urmatoarele coordonate:

Latitudine nordica 45 °25’

Longitudine estica 25° 33’

 

Altitudinea minima ( la statia CFR ) este de 882 m si maxima ( la ultima casa de pe strada Matei Basarab ) de 980 m.

Distanta pana la Bucuresti, pe DN1 ( E 15 ) si pe calea ferata = 129 Km; pana la Brasov pe DN1 ( E 15 ) si pe calea ferata Bucuresti – Brasov = 37 Km. Limita nordica a localitatii este plasata in preajma kilometrului 133 – unde se gaseste tunelul taiat in pintenul Muchiei Lungi, iar cea sudica in apropierea orasului Sinaia, la kilometrul 126, in punctul numit Vadul Cerbului sau Gura Padurii.

Din punct de vedere turistic, orasul Busteni are o pozitie dintre cele mai incantatoare, fiind asezat chiar la poalele muntilor Bucegi, care constituie principala atractivitate a statiunii .

 

Căi de acces:

Cu autoturismul pe DN1 (E60):

Cu trenul pe magistrala feroviară Bucureşti- Braşov, la staţia  Busteni

Harta

 

___Vizualizari 812

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Distribuie
NOUTĂȚI