Bușteniul a fost Binecuvantat din nou, astăzi 7 Decembie 2022

Bine v-am regăsit dragi cititori.

N-am mai scris de foarte mult timp, pentru că, nu am prea mai avut despre ce scrie, la obiect, fară a gândi negativ sau prea pozitiv despre ce se tot intâmplă prin frumoasa noastră urbe.

Astăzi insă a avut loc un eveniment de o importanță majoră, pentru Bușteni și pentru locuitorii noștri, buștenari sau bușteneni.

A fost pusă piatra de temelie a unui nou lăcaș de cult, creștin – ortodox, Biserica Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de mir.

Nu m-am jucat niciodată cu cuvintele și pot spune că astăzi a fost un moment profund, inălțător, impresionant pentru credincioșii care au participat la punerea pietrei de temelie a Bisericii Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de mir.

Sfințirea a fost realizată de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, secretar al Sfân­tului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, precum şi secretar al Sinodului Permanent, alături de preoții de la celelalte biserici din Valea Superioară a Prahovei cât și numeroși diaconi, arhidiaconi si alte fețe preasfinte bisericești creștin ortodoxe, care au binecuvântat participanții la acest eveniment.

De ce a fost impresionant ? … Pentru că la ora inceperii evenimentului , 15.00 era o ceață foarte groasă peste Bușteni și Bucegi .

 

Insă in momentul punerii ”pietrei de temelie”, cerul s-a luminat deodată , ca și fețele credincioșilor care au fost binecuvîntați de către Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul.

Binecuvantarea !

Slujba de sfințire a adus bucurie in sufletele noastre, avand pilde deosebite …

” lăcașele de cult, Bisericile, sunt ”Casa Domnului” dar și  ”Spitalul” in care se vindecă atât sufletele bolnave dar și trupurile, cu și prin credința in EL ! ”

Inălțarea acestei Biserici i se datorează Preotului Iulian Barbu,

 

care a adresat mulțumiri participanților, enoriașilor, reprezentanților Administrației Locale actuale, membri din Consiliul Local Bușteni dar și fostei Administrații locale , fostului primar Ghița Irinel și fostului Vice Primar Nae Savel și nu in cele din urmă unuia din principalii ctitori ai Bisericii Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de mir – Parohia Zamora, domnului fost primar al Bușteniului , Emanoil Savin .

Sursa Foto – Emanoil Savin – Facebook

Din motive obiective, actualul primar al localitătii, dl. Mircea Corbu, nu a putut participa la acest eveniment,

Sursa Foto – Mircea Corbu – Facebook

___Vizualizari 1066

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
130428-1518
Noi suntem custozi și știm tot ce mișcă! – partea I

Cred că am băut odată apă după un prieten. Odată am băut impreună și cred că m-am molipsit. N-am băut...

045
Mitul Mânăstirii Caraiman și cum să-ți faci vilă in cimitirul acesteia

Mânăstirea Caraiman este un simbol al perioadei moderne, ctitorită de Protosinghel Gherontie Puiu, Dumnezeu să-l odihnească!   Gherontie Puiu iși...

Close