Fiți prudenți, ursoaica probabil il caută prin Bușteni

Astăzi pe la 13,00 am fost anunțat că un ursuleț , zace de aproape o zi in spatele ultimelor tomberoane din cartierul Nestor Ureche, mort, tomberoanele răsturnate și nimeni nu ia nicio măsură.

In jurul orelor 14.00, când am ajuns la locul faptei, se pare că ursulețul fusese ridicat, pentru că fusese anunțată Poliția și Jandarmeria.

Din schimbul de mesaje cu interlocutorul meu s-a desprins ideea că ursulețul ar fi fost otravit, sau moartea acestuia ar fi survenit prin otrăvire.

Dacă este așa și doar ursulețul a murit, cu siguranță ”Mama Urs” il caută, ceea ce  nu este chiar fără de pericol pentru locuitorii cartierului Nestor Ureche din Bușteni, deci PRUDENȚĂ MAXIMĂ !

Acum, nu este vorba doar de ursuleț ci și de factorii responsabili cu siguranța locuitorilor, in speță Primăria și societatea de salubrizare Conprest.

De prin 2018, insist ca ”Tomberoanele pentru colectare selectivă”, să fie ”amplasate in peisaj” , să nu polueze vizual, să fie amplasate ”eficient”, la indemâna locuitorilor, atât pentru implementarea programului de colectare selectivă dar și pentru siguranța locuitorilor.

Eu zic, eu aud!

In 2019, când urșii ”atacau” pe Valea Cerbului dar și in cartierul Nestor Ureche, am fost destul de șifonat in comentariile unor articole in care am afirmat că eu țin cu ursul pentru că el este de fapt invitat să atace, direct de locuitorii din cartiere și de către ”turiștii sezonieri ” de pe Vale.

Vina apariției urșilor in cartiere , este a Administrației locale și Comprestului in proportie de vreo 10-20% dar restul, de vreo 80% aparține direct ”locuitorilor civilizați” .

Păi fraților :

Hartie si carton ?????

Plastic și metal ????

Da ! cremwurstii de pe jos conțin probabil plastic !

Tomberoanele de gunoi menajer amplasate in același loc cu cele pentru colectarea selectivă, la drum , fară nicio protecție.

In spatele tomberoanelor … Pensiunea Bacolux, Pensiunea Cătălina … ce zic oare TURIȘTII , cât de incântat poți fi de asemenea peisaj. Asta pe lângă faptul că ”spațiul verde” este ceva de nedescris.

Suntem ( incă ) STAȚIUNE TURISTICĂ DE INTERES NAȚIONAL …

Și in articolul de săptămâna trecută am spus același lucru …

Incadrați in peisaj containerele pentru colectare selectivă și pe cele de gunoi menajer in toate cartierele!

Revenind la fotografiile anterioare , nu ursulețul a creat dezastrul ci Mama lui, care dacă mai este in viață și nu cumva a murit și ea otrăvită va ATACA iar vina nu este a ursoaicei ci a noastră, a tuturor care ne complacem și ne furăm căciula și cu colectarea selectivă și cu gunoiul menajer și cu încadrarea in peisaj.

Ca final in susținerea celor spuse, la nici 50 de metri mai jos

Deci ???

Credeți că Comprestul are vreo vină ??? Un container de 240 litri cu contract … restul ??? Bine, asta nu inseamnă că nu ar trebui să existe și un serviciu de salubrizare rapidă in astfel de cazuri , măcar pentru imaginea localității. Prinsă activitatea in Bugetul Local, incheiat un extra contract și …

Fotografia cu ursulețul mi-a fost transmisă prin mesaj, restul fotografiilor imi aparțin dpdv digital, gunoiul NU !

Păcat de ursuleț !

___Vizualizari 1521

One thought on “Fiți prudenți, ursoaica probabil il caută prin Bușteni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
salvamont1
Turism în Bucegi. Transportatorii 4×4 la final de carieră.

Am să încep de data asta cu două, trei bârfe pe care le-am auzit prin Bucegi, deşi nu-mi stă în...

DSCN6569
Din nou feerie la Bușteni

Anul trecut in seara in care trebuia să vină Moș Niculae, Primăria Orașului Bușteni a oferit un moment feeric prin...

Close