Bușteniul reintră in ”anormalitate”

N-am mai scris ”de rău” demult despre Bușteni, nici ”de bine” pentru că acum vreo 9 luni am promis că nu scriu vreo 6 luni nimic despre noua administrație din frumoasa localitate de la poalele Bucegilor. Ce-i drept am scris două mici articole când cu deszăpezirea dar acelea nu se pun pentru că a trecut iarna.

Deunăzi mă intâlnesc cu un prieten prin fața curții mele, salut – salut … și-mi zice :

Tu nu vezi mă ce scrie ”ăla”, că Bușteniul e praf, că nu e transparență, că e mai mizerie ca niciodată, că nu se ințelege om cu persoană prin Primărie, că se fac numai achiziții dubioase, că a lăsat Poiana Țapului și Zamora de izbeliște … nenorocire mare … a dat și un interviu de l-a făcut ”varză” pe Primar .

M-am uitat un pic nedumerit la prietenul meu și ii spun :

Frățiwer … nu știu ce zice și scrie ”ăla”, pentru că , după ce am scris că se ocupă cu intimidările și șantajul Primarului și consilierilor locali, m-a scos din grupul facebucist și m-a blocat, așa că … Dar eu am o altă intrebare la tine … Tu de unde vi și incotro mergi, ai constatat că are ”ăla” dreptate ???

Păi … n-am prea fost atent, că am intrat prin Profi, apropo, s-a redeschis, am mai stat la o șuetă cu o cucoană, n-am trecut de Centru și precum ști, colea la primele blocuri de la Silva stau … dar, dacă zice ”ăla”, sigur așa este !

Și pleacă, și mă uit in urma lui și mă gândesc că ori nu am mai fost eu atent la ce se intâmplă prin oraș ori … o fi având lumea dreptate.

Așa că … haideți la o plimbare prin Bușteni !

Și incepem cu Valea Cerbului, care ”pe timpuri” era o mare mizerie :

Curat ca lacrima, poienile s-au înierbat, nici urmă de gunoaie, dar nici urmă de ”locuitori sezonieri” pentru că :

Cu toate că poți să așezi o pătură pe iarbă, se pare că s-a civilizat tot iubitorul de natură și astăzi poți să vezi și să nu crezi :

Ce-i drept, există câteva porțiuni pe marginea carosabilului unde au fost puncte de incărcare pentru exploatările forestiere care incă nu s-au înierbat .

Plec de pe Vale și ajung la Kalinderu :

Și la Kalinderu exasperant de multă curățenie.

Plec , și o iau ”pe drumul Hoților” – Aleea Parcului , unde știam că, fiind prea aproape de Primărie, nu are cum să fie in regulă și :

Intr-adevăr, prin Amfiteatru câteva gunoaie dar per total, cosuri de gunoi curate, bănci intregi, măturat …

Ce o mai fi prin Poiană, că zicea prietenul meu că e dezastru, netunsă iarba, Parcul ”varză” jardiniere aruncate pe spațiul verde, nu tu flori, de fapt , ca de obicei …

Dacă asta inseamnă ”varză” pentru voi … atunci … nu zic nimic.

Dar asta nu este tot, pentru că, așa cum se zice in popor , ”era să-mi stea ceasul!”  …

Hmmmm. Nici aici nu prea pot cârcoti … totuși … aș putea :

Cred că ar trebui discutat cu Comprestul, când bineînțeles va fi gata ”studiul peisagistic ” să găsească o soluție ”civilizată” , pentru că este păcat ! Stiu, nu are nimeni nicio vină , pentru că amplasarea a fost ”ordonată” pe ”alte timpuri” .

Dacă in Poiană nu aveam nimic de zis, am plecat către parcul din Zamora, fiind convins că voi găsi ceva de scris  … si am găsit :

O gaură in tartan, și trepte deteriorate și …

Și iarba tunsă și curățenie, și terenul de fotbal/tenis funcțional, și liniște și frumos . N-a că nici aici nu mi-a mers !

Plec acasă , cobor pe Pescăriei să ies sub pod la Fabrică și din nou surpriza surprizelor :

Iarba tunsă !  Nu stiu voi de câte ori ați văzut minunea aceasta insă eu nu am mai văzut așa ceva de prin 1995.

Și dacă prietenul meu stă la primele blocuri din Silva, ce ar fi să merg un pic pe la Blocurile sociale, din drumul Urlătorii că acolo, chiar nu ai cum să găsești curățenie :

Mda, enervant de curat, drumul utilizabil, liniște, civilizație !

Mai trec in revistă și parcul Schiel și cam gata

La intrare șade o pisică ”cerber” .

La fel, iarba proaspăt tunsă curațenie, siguranță .

O singură problemă, ca și la Poiană ca și la parcul din Zamora, ca și la intrarea de la Cantacuzino ca și in multe alte părți …

Nu se incadrează in peisaj ! O fi ”colectare selectivă” dar totuși se poluează VIZUAL !

Așa că, dacă era să mă iau după prietenul meu, pentru că a văzut sau auzit el la ”ăla”, continuam să cred că trăim aceiași ”normalitate” ca și până acum.

Nu trebuie să mă credeți pe cuvânt cum că ceea ce am scris și arătat eu mai sus este real, ci vă invit să vă convingeți singuri că Bușteniul reintră in ”anormalitate” .

Mai sunt multe de făcut dar totul are un inceput care se pare că se mișcă .

Cred că ”de vină” pentru cele de mai sus este Mircea Corbu !

Acest articol reprezintă o opinie, nu este un pamflet , este ”crunta realitate” .

Web up! ZdB Style.

___Vizualizari 901

2 thoughts on “Bușteniul reintră in ”anormalitate”

 1. Domnule Achim, cele cocoloșite in acest articol nu ar trebui sa fie motive de laudă la adresa autorităților locale.
  Vă reamintesc că, una dintre obligațiile „gospodarului“ e să păstreze curățenia în ogradă și credeți-mă că nu face muncă voluntară și nici efort fizic nu depune, ci doar da dispoziție să se facă curat.
  Că tot am pomenit de dispoziții, incercati sa faceți „săpături“ mai detaliate poate reușiți să aflați adevăratele nemulțumiri cu iz penal, aflate în curs de cercetare.
  De asemenea, va recomand să contactați reprezentantul Sindicatului Eco Mediu pentru a afla detalii despre comportamentul execrabil a primarului în relațiile cu angajații primăriei.
  Cât despre „ăla” care va exclus din grup, nu ar trebui să fiți deranjat pentru că va are că mentor. De ani de zile dumneata practic cenzura fara rezerve (…), deci nu văd ce motiv de supărare ați avea?!
  Stimă.

 2. @ ali
  Nu este motiv de laudă la adresa administratiei ci este o constatare că s-a făcut curat in oraș și că arată cu totul altfel decât cu ceva timp inainte .
  Dacă sunt in cercetare acele nemultumiri cu siguranță va exista si un rezultat, care va fi public și care va da dreptate uneia dintre partile implicate .
  Despre cenzură, ce să zic … nu văd niciun motiv de supărare 🙂 , era doar o constatare și un răspuns dat unui prieten, respectiv povestirea unei discuții .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
00025cooperativa-tricolorul
Fabrica de hârtie – modernizare istorică – repostare

Nr. 31. Fotografie realizată în 1920 , reprezintă Cooperativa Orășenească "Tricolorul" . La etaj funcționa Școala Germană dimineața si cea...

Oferta electorală ALDE – Interviu cu Alin Rotaru –PREȘEDINTE INTERIMAR ALDE BUȘTENI

Oferta electorală ALDE - Interviu cu Alin Rotaru –PREȘEDINTE INTERIMAR  ALDE BUȘTENI Acest interviu/discuție a avut loc in data de...

Close