La Bușteni deszăpezire și dușmănie

Iți stă mintea-n loc când vezi cum consideră unii să acționeze când sunt deranjați pe banii Primăriei, de fapt al cetățeanului.

Am susținut intotdeauna că aparatul executiv al Primăriei nu are de unde să știe tot ce mișcă prin ”cătun” la orice oră din zi și din noapte, drept pentru care, mai in glumă, mai in serios, am sesizat dealungul timpului diverse probleme și totodată i-am indemnat și pe ceilalți ”concătuneni” să facă la fel, doar doar se vor rezolva anumite probleme.

Pe de altă parte nu poți cere unui primar să facă să curgă lapte și miere din prima zi de mandat sau să să facă să umble câinii cu colaci in coadă prin Parcul Central, ci trebuie să-l lași să se acomodeze, bineințeles, dacă o ia prin porumb cu diverse acțiuni ii mai atragi un pic atenția și incerci să-l faci să nu mai derapeze.

 

Totodată am spus clar și răspicat că nu Primarul este de fapt cel care trebuie să fie zi și noapte in stradă să stie tot ce mișcă pentru că d-aia are vreo 80 de angajați in aparatul administrativ.

Deci vă rog să nu mă ințelegeți greșit, acest articol nu este un atac direct la Primarul ”cătunului” Bușteni , chiar dacă pare, ci este o atragere de atenție asupra unor ”acțiuni” de prost gust, menite să arate că nu ne vom face vreodată bine și intotdeauna vor exista pupindosisti gata să arate cât de prosti sunt.

Aseară, ca un bun cetățean, sesizam că era un patinoar natural in tot Bușteniul și ziceam și eu ca tot omul, că ce bine ar fi dacă s-ar de cu material antiderapant. Săptămâna trecută, vineri, a fost aceeași problemă dar n-am zis nimic.

Vinerea trecută in jurul orelor 20.00 :

Aseară, in jurul aceleiași ore :

Dar m-a mâncat undeva să postez pe facebook că ar fi nevoie de material antiderapant .

Drept pentru care, dis de dimineață, in jurul orelor 6.45, ”băieții cu deszăpezirea” s-au gândit să-mi dea un semn că au dat cu material antiderapant și să am grijă ce-mi doresc :

Acum, eu ce pot crede, că a dat Primarul ”ordin” să se dea cu antiderapant expres pe masina mea ?

Mda … Totuși cred că e și multă ”dujmănie” dar și istețime asimptomatică la cei de pe utilajul de deszăpezire dacă respectă astfel de ordine, așișderea dacă au făcut-o din proprie inițiativă.

Și văzând eu cum stau lucrurile … am dat o tură prin Bușteni, pe jos, cum stă bine oricărui cetățean, ”ales” sau ”simplu”.

In primă fază am observat cum se pun plombe asfaltice pe DN1, tasate sau compactate cu piciorul in primă fază iar apoi cu cauciucul :

Pe urmă am constatat cum se suplinește deszăpezirea  Bobcat-ul , cu ATV-ul :

Am constatat că, după ce am sesizat in Decembrie că in Bușteni avem trotuar pe ambele părți ale DN1 ce trebuiesc deszăpezite, pentru prima dată după multi ani, cel putin de la Fabrică și până la Tunel , ( nu stiu cum e prin Poiană) pe ambele ”maluri” ale DN1 este aproape exemplar.

Totuși mai e mult de muncă, spre exemplu … toate fundăturile, Castanilor, Teilor, etc dar și stațiile de autobuz, care lasă mult de dorit, mai ales dacă trebuie să te cațeri …


Ar mai fi problema trecerilor de pietoni …

Și dacă tot incurajăm ”colectarea selectivă a deșeurilor”

Zic și eu, că pe lângă deszăpezirea tomberoanelor, acestea ar trebui să fie amplasate in peisaj și eficient, pentru că așa cum vedeți, cine credeți că va arunca selectiv tocmai aici ( foto 2,4 și 5 ), când nu-i țipenie de om/gospodărie pe mai mulți zeci de metri.

Misterul cel mai mare al acestei ierni și care ar necesita o explicație este :

Cumva contractul de deszăpezire a fost semnat pentru a se deszăpezi doar o bandă de circulație, aceasta fiind intotdeauna făcută pe centrul carosabil, indiferent dacă au fost sau nu parcate mașini pe spațiul public ? Cumva s-a plătit doar ”la jumate” ?

Așadar, fără ”dujmănie”, pentru cei de la deszăpezire , ii confirm Primarului cătunului Bușteni că ați dat cu material antiderapant din toată inima și cu toată puterea ființei voastre. Așa făceau și alții inaintea ”schimbării”, din exces de zel după care se duceau și raportau ”ce jmecherie” i-au făcut ei lui Achim .

In curând va trebui votat Bugetul Local, care bineințeles va fi supus consultării publice. Se aude că la capitolul ”investiții” Primăria va iniția două proiecte importante. Nu se știe dacă direct sau prin societate dar de pare că se vor achiziționa 100 stupi și 100 de vaci de lapte , astfel, din toamnă, pretutindeni in Bușteni va curge doar lapte și miere.

Aștept niște scuze pentru materialul antiderapant de pe parbriz !

Web up! ZdB Style.

___Vizualizari 894

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Mielu Codescu, fost Primar al Orașului Bușteni, a decedat

Plin de tristețe, vă anunț că astăzi, 2 decembrie 2017, s-a stins din viață domnul Mielu Codescu, fost Primar al...

DSCN0364
Spre Kalinderu – traseul neștiut

Cu toate că este marcat bine, acest traseu nu prea apare pe hărțile turistice.     Din fața telecabinei Bușteni...

Close