Spune NU riscului COVID – Unde să-ti petreci vacanța pe Valea Prahovei !

Mă tot uit la statistici și incerc să găsesc un model pentru normalitate și siguranță.

Deja acest virus a produs pagube iremediabile financiare, sociale și psihologice.

Specialiștii analizează virgulele, ei se chinuie să iasă rata cât mai mare pentru a ”ne  proteja”, noi ne chinuim să respectăm ”sfaturile” lor, dar la final, oricât de ”cuminți” am fi, rata de incidență tot crescătoare rămâne.

Pe 8 februarie ar trebui să inceapă școlile, prost ales momentul, taman după vacanța elevilor, care, in mare parte și-au petrecut acest timp pe pârtii, la săniuș, schi, altele, in aer liber, pe răcoare și implicit se vor intoarce acasă cu mici răceli …

Și atunci, ca și in septembrie, va ține fizic școala vreo două săptămâni pentru că , din nou, va crește rata de incidență!

Astăzi, spre exemplu, rata pe localități, in Valea Prahovei arată RĂU pentru unii și bine pentru alții! 

UAT POPULATIE REZIDENTA NR. TOTAL CAZURI NOI Rata incidentei la 1000 de locuitori
SINAIA 11177 26 2,33
BUSTENI 9510 13 1,37
AZUGA 4706 6 1,27
COMARNIC 11905 9 0,76
BREAZA 16076 11 0,68
JUDET 789751 758 0,96

Așadar, pentru a se putea proteja și pentru a nu risca imbolnăvirea cu ”noul virus”, turiștii, ar trebui să țină cont de rata de incidență și să ocolească potențialele focare.

Ca turist, aș ocoli Sinaia și m-aș indrepta spre Azuga dacă aș fi doritor de sporturi de iarnă mai aproape de performanță sau dificultate sau aș prefera Bușteniul pentru petrecerea timpului liber pe o pârtie de dificultate ușoară spre mediu.

Si Azuga și Bușteniul și Comarnicul și Breaza oferă posibilități de cazare și alimentație pentru turism, din punct de vedere calitativ, similare localității cu rata cea mai mare din Valea Prahovei, Sinaia, avantajul fiind prețurile și tarifele mult sub Sinaia.

Așadar, pentru siguranță sanitară dar și pentru petrecerea unor vacanțe la tarife pentru toate buzunarele, recomandate sunt stațiunile din Valea Prahovei , Azuga și Bușteni. 

Totodată, am remarcat faptul că localitățile Azuga și Bușteni, de la inceputul pandemiei, au avut cele mai mici rate de incidență având in vedere fluxurile turistice .

Vă așteptăm la munte, la schi, la zăpadă la Azuga și Bușteni !

 

 

___Vizualizari 209

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
in-centru1
Spre Poiana Izvoarelor de 1 Mai – partea 1

Traseu spre Poiana Izvoarelor pornind din centrul orasului Busteni, pe Valea Cerbului, Cabana Gura Diham, Cabana Poiana Izvoarelor si retur,...

Feerie stinsă la Bușteni și se deschide oficial Pârtia Kalinderu, foto și tarife

Ho, HO, HOOO ! Zdring , zdring ! Merry Christmas ! ... Cam așa sună Crăciunul românesc, un val de...

Close