Sedinta CL Busteni 26.11.2020, Raport Curtea de Conturi si scad impozitele si taxele

Si iata ca a venit si randul primei sedinte ordinare a noului Consiliu Local Busteni.

Aceasta , ca si cele ulterioare sedintei de investire nu a mai fost anuntata pe site-ul oficial al Primariei pentru ca trebuie sa intelegem ca au fost atat de multe de facut incat … dar nu-i problema, pentru ca pana se va ajunge sa se anunte si eventual sa se transmita on-line sedintele , pe cat posibil o sa va tin tot eu la curent. Update : Sedinta a fost anuntata, insa nu in prima pagina ci bine ascunsa la Anunturi ! 

Totusi, cu toate ca nu va mai pot prezenta cum votez, pentru ca nu mai detin functia de consilier, pot totusi sa va spun cum as vota , cel putin la unele dintre proiectele de HCL.

Totodata, fac precizarea ca pot exista diferente intre materialele pe care le prezint eu si ceea ce va aparea efectiv in sedinta deoarece acestea sunt niste drafturi obtinute pe surse, in acelasi fel in care erau obtinute si de catre alte persoane pana de curand si puse ~pe net~ !

Sedinta de CL va avea loc in data de 26.11.2020 la orele 14.00 la Centrul Cultural Aurel Stroe.

Sedinta este publica, pot participa toate persoanele interesate, fara drept de vot cu respectarea normelor de buna cuviinta si ordine publica.

 


 

Acum comentarii:

Punctul 19 este indeplinirea unui punct electoral, respectiv realizarea unei Societati Comerciale in subordinea CL Busteni, cum au si localitatile Sinaia si Azuga, pentru administrarea anumitor activitati comerciale sau de utilitate publica. Este un prim pas in reinfiintarea SADPP sau GOB . Initiativa este foarte buna, sa speram ca si materialele intocmite pentru sustinerea oportunitatii sunt la fel de bune.

Punctul 20 privind parcarile … este un proiect de hotarare total contrar promisiunilor electorale. Nu se desfinteaza sau optimizeaza locurile de parcare de pe DN1 iar gratuitati pentru localnici cel putin pentru zona Piata/Costila si ITL ( Impozite si taxe locale ) nici gand . Tariful 5lei/ora sau 15 lei/zi este aberant iar programul de functionare 8 – 19 asisderea.

Daca s-au gandit sa puna parcometre ar fi ok dar la programul de 11 ore , 7 zile din 7 pentru sa zicem 10 locatii ( se pot cumula anumite zone ) ar fi necesari aproximativ 30 lucratori parcare angajati . Permite sau nu organigrama vom vedea insa cum va arata bugetul la capitolul salarizare ???

Punctul 20 , revocarea HCL privind dimunuarea redeventei al DS. Kalinderu.

Este un alt punct electoral ce se doreste a fi indeplinit acela cu ~Aducem Partia inapoi ! ~ ceva de genul ~sa-l faci sa plece de buna voie pe cel care a concesionat ~

O fi bine … o fi rau … ?

Multi dintre dvs. vor spune ca e foarte bine, ca vin banii in Bugetul Local, ca eficientizare … insa, ma indoiesc ca nu va fi actionat CL Busteni si Primaria in instanta iar procesul va dura ani, timp in care partia va sta inchisa.

Ce inseamna asta ? Inseamna ca in perioada de iarna , aproximativ 150 de unitati de cazare, cu 2000 de locuri vor intra in faliment, toate centrele de inchirieri si alte activitati conexe sporturilor de iarna vor intra in faliment, parcarea de partie nu-si mai are sensul  , se diminueaza incasarile la Buget cu aproximativ 5.000.000 lei din impozitele pe terenuri si cladiri pentru activitati nerezidente , reintoarcerile din TVA pt activitati economice vor tinde spre zero si tot asa … adica … PA TURISM !

Pe de alta parte … pentru turisti nu e problema, pentru ca au domenii schiabile in apropiere … dar hai ca devin malitios …

La capitolul Informari ( pc 23 ) va fi prezentat Raportul Curtii de Conturi, ce s-a constatat in urma ultimului Audit !

Persoanele interesate pot participa si vor auzi cu urechile lor ce scrie acolo dar totodata vor intelege ca ~fluturarea ~ in public a angajarii unui auditor extern ( Societate de Audit ) este doar demagogie , pentru ca nimic nu este deasupra Curtii de Conturi si nimeni nu poate da alte hotarari pentru constatarile facute.

Daca insa exista atata transparenta din partea actualei conduceri, poate cine stie, vor publica Decizia 49/2020 pe site-ul oficial. Asta ar fi transparenta, nicidecum aratatul pisicii in schimbul voturilor in CL .

Am depasit si sedinta .

Acum, trebuie sa va anunt ca a fost pus spre consultare publica proiectul de hotarare privind Taxele si impozitele locale pentru anul 2021.

Spre bucuria mea si a tuturor locuitorilor orasului Busteni am observat ca Impozitele pe terenuri si cladiri pentru persoane fizice se reduc la jumatate de la 0,2% la 0,1% .

Pentru persoanele fizice autorizate ( activitati nerezidente ) scade impozitul pe teren si cladiri de la 1,3% la 0,4%

Agentii economici vor plati insa la fel , tot 1,3% pentru ca asa e in Liberalism, taxe mari pe motorul economiei, pentru al intari si eficientiza.

Ne auzim in curand pe tema Salubrizarii , de fapt a intrarii in vigoare a contractului cu ADI Deseuri prin Comprest.

___Vizualizari 1082

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Primarul Aladin de Bușteni – Heirupism, Fărădelegi, Abuzuri și Minciuni

Ce ghinion are Bușteniul !  Notă: Sursa imaginii  - https://stiinta-pentru-toti.blogspot.com/2015/04/opaitul-paleocrestin-exponatul-lunii.html Acum trei ani spuneam că s-au câștigat alegerile la Bușteni...

HPIM3739
Cafeaua de dimineață – Știri din Arealul Bucegilor

In aceasta pagină/articol in fiecare dimineață, " la o cafea "  puteți citi știrile din Arealul Bucegilor care provin din...

Close