Lista pentru ”Blocuințele” sociale s-a votat cu…

Până pe la orele 14.00, când a inceput ședința extraordinară, in care trebuia să se aprobe lista prioritară pentru ocuparea spațiilor locative din Bdul Libertății 125 ( Curtea Școlii Nestor Urechea ) și având la dispoziție un Raport de specialitate aproape ”beton”, Consilierii Locali erau hotărâți să ridice , unii mâna stângă, alții pe cea dreaptă, pentru a rezolva niște probleme sociale , ce ”dăinuie” de mult, mult timp.

Totuși, așa de ”prea ridicători de mână” cum suntem noi in Consiliu, mai punem și intrebări, pentru a fi convinși pe de-o parte că ridicăm mâna corect, iar pe de alta , ca nu cumva, peste ceva timp să ne alăturăm vreunora , loviți de ”Statul paralel”.

De obicei majoritatea oamenilor sunt incântați când le oferi un buchet de flori, se bucură, iar nouă , celor aleși ne place să ”le facem viața frumoasă” celor care ne votează.

Astăzi insă am considerat că ”blocuințele” sociale, NU SUNT FLORI, să le oferi așa… că TREBUIE, să te voteze lumea și nici să nu votezi DA , pentru că zice cineva ”pe cuvântul meu de pionier!”

Cel mai mare merit la această ședință il are dl. Consilier Toma Andronel care a sesizat ( și domnia sa ) că lista de astăzi era mult diminuată față de cea respinsă in luna noiembrie și au pornit niște discuții sau interpelări cu privire la anchetele sociale , care au fost sau ar fi trebuit să fie făcute.

Surpriza maximă a fost atunci când am aflat că ”NOI CONSILIUL” am aprobat criteriile și regulamentul de acordare a locuințelor sociale și că ”ancheta socială” NU este prevăzută cu subiect și predicat in LEGE !!!

Că responsabilitatea și-o asumă Comisia de evaluare !!!

… și totul a culminat cu apariția unui dosar, care in noiembrie 2018 avea 42 de puncte ( locul 3 sau 4 pe listă) și care acum nu mai figura DELOC in actuala listă… Persoana respectivă, cu 4 ( patru ) copii, a fost scoasă de pe listă, deoarece la deplasarea in teren, pentru evaluarea dosarului, s-a constatat că aceasta ”nu păstra curățenia in camera unde locuia impreună cu cei 4 copii, că avea hainele puse/aruncate pe pat, nu in dulap” și că ar putea fi un factor de dezechilibru feng shui in ”blocuințe”………………………………………………………………………………

……………………………………………………………………………………………………………….

……………………………………………………………………………………………………………….

Aceste puncte sunt ”uimirea și muțenia ” ce m-au sau ne-a lovit pe câțiva dintre cei prezenți…

Păi dacă acesta este ”criteriu de evaluare” … să-i ierte Dumnezeu pe cei care au ridicat mâna cu DA!

Așa că rezultatul primului vot, pentru că au fost două 🙂 , a fost cam așa:

Notă: Voi pune rezultatul incepând cu IMPOTRIVA și in ordine alfabetică:

Achim (PNL), Codescu(PMP), Roșculeț (PMP) și Toma (PRM) – 4 – IMPOTRIVĂ 

Ganea (PSD) și Năstase (PER) – 2 -Abținere

Bunea (PSD), Burchiu (PSD), Dobrea(PSD), Ghița Adrian (PSD), Nae (PSD ),Totpal (PER) – 5- PENTRU

Chirițoiu ( PSD ) , Gavrilă ( PSD ) – 2 ( Absenți motivat )

Nemethi (ALDE) – 1 – SUSPENDAT

Astfel , cât pe aici să fie respinsă pentru a doua dată lista prioritară … dar, pentru binele cetățenilor s-a decis retragerea de pe ordinea de zi pentru a fi reanalizată lista, pentru că dacă nu se proceda așa se mai putea vota ”in alt mandat” ( conform legii, respingerea de două ori a unei proiect de hotărâre duce la neintroducerea pe timpul unui mandat al acelui proiect ).

Așa că acum Comisia de evaluare va avea la dispoziție TIMP de analiză, una bucată lună!

Că tot vorbim despre interesul pentru cetățean, la această ședință, cred eu importantă, INIȚIATORUL PROIECTULUI, in persoana domnului PRIMAR ALES cu majoritate de voturi in anul 2017, A LIPSIT! … probabil a avut motive intemeiate!

Spre diferență de acum câteva zile când ”minoritatea de dreapta” vota DA și schimba părerea unei false majorități taxând astfel și absenteismul, astăzi, in Consiliul Local Bușteni, ”minoritatea de dreapta” a votat… NU ! zic eu pentru binele cetățenilor pe care ii reprezintă.

Și incă ceva … referitor la interesul ”oricărei persoane interesate de a participa la ședințele publice”, astăzi la această ședință au fost interesate ZERO persoane, că așa-i in viață, ca să putem fi intrebați prin campanii … PĂI CE AI FACUT ? DE CE SĂ TE VOTEZ? 

 

Web UP! ZdB Style

___Vizualizari 1315

One thought on “Lista pentru ”Blocuințele” sociale s-a votat cu…

  1. Nu cred ca este corect ceea ce se întâmplă acolo, deoarece oamenii stau și așteaptă de ani de zile sa se mute și nu mai reușesc din cauza birocrației și a unor orgolii. Rusine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Babele si imprejurimile lor – Prin PNB acum 100 de ani !

Babele la sfat - unul dintre punctele de atractie ale Bucegilor.    

Constantin Chirita – Ciresarii

Va mai amintiti clipele copilariei, cand veneati acasa de la scoala si aruncati ghiozdanul si repede, repede continuati sa cititi...

Close