Bușteni la 110 ani, Stațiune de DEZINTERES TOTAL

Imi tot răcesc gura de pomană, și tastatura ZdB, de vreun an și tot spun și tot scriu,

[restrict]

documentat de prin arhive sau scrieri centenare, că in data de 1 iunie 1908, Bușteniul a devenit localitate de sine stătătoare cu Administrație proprie, deci ar fi normal ca pe data de 1 iunie 2018 să sărbătorim, dacă nu Ziua Bușteniului, măcar Ziua Administrației Buștenene.

Acum, nu știu dacă este rea voință, nesimțire, ipocrizie sau prostie pură, să te apuci să-mi faci mie in necaz, să-mi dovedești că dacă ești pe partea cealaltă a ”gardului” politic nu contează părerea mea, dar nu este in regulă.

Pentru toate ”prostiile” se găsec bani, dar pentru celebrarea a 110 ani , la timp, nu după vreo câteva luni, nu se găsește finanța, sau și mai grav, nici măcar nu te gândești la așa ceva.

Aș fi ințeles, dacă exista măcar un comunicat, de ”La Mulți Ani Primăria Bușteni”, un steag, un banner, ceva … cam cum sunt puse bannere peste noapte cu ”Mulțumim …” sau facem diplome de Cetățean de Onoare dacă ne calcă pragul ”comunei” vreo persoană mai cunoscută!

Ai oportunitatea zilei de 1 iunie, Ziua Copilului, zi liberă oficială de la STAT, și ai posibilitatea să organizezi pentru copii, care se zice că sunt viitorul societății , al țării, al localității, să organizezi o zi tematică, să arăți ceva de importanță istorică, mai ales că mai e și an centenar și … ȘI NIMIC!?

Astăzi dimineață, bineințeles, le-am spus copiilor mei ” La mulți ani ! ” și bineințeles au intrebat : Ce facem azi? Vrem in Parc! In Parcul Central! Cu siguranță Primarul a organizat ceva pentru copii ca și până acum, mai ales că este și ziua Bușteniului! …

Explică-le copiilor că ce-a fost a fost și s-a dus, sau dus timpurile când și dacă nu era nimic organizat, tot se organiza ceva in ultim moment … așa ceva nu poți explica, deci, cumva , cumva trebuia salvată situația.

De vreun an n-am mai urcat pe munte, la Babe sau Sfinx așa că iată un prilej de a impleti frumosul cu utilul și plăcutul și pentru că era in jurul orei 10.00 m-am gândit să urcăm cu Telecabina Bușteni – Babele .

Am rămas BLOCAT, din ”vorbe” din jurul clădirii, am aflat că Telecabina Bușteni Babele este in Revizie ANUALĂ ,care va dura in jur de 3 ( trei ) luni, adică până prin SEPTEMBRIE( tot sezonul de vară). Dacă este așa … am … ( găsiți voi cuvântul ), pentru că Poata Bucegilor va rămâne fără balamale, iar turismul montan fără turiști.

Stupefiat de ”veste”, citind tristețea de pe chipul copiilor, mi-am luat inima in dinți și am propus o nouă locație… acolo unde NU s-a schimbat primarul și incă se mai păstrează tradiția organizării unor evenimente, deci SINAIA – ” Orașul Elitelor”, nicidecum orașul unde s-a răsturnat căruța cu cetățeni de onoare, adică Bușteni unde se continuă dezvoltarea.

Care DEZVOLTARE ? … Așadar , un ”versus” mic.

Ne indreptăm către Parcul Ghica , unde găsești informații istorice , despre parc, despre mobilierul urban, despre cladiri, despre personalități istorice, etc. Ai ce explica copiilor sau te poți informa, pentru că ce să vezi, tot in parcul Ghica există și un Centru Național de Informare Turistică, DESCHIS, chiar și in zi liberă națională, spre diferență de Stațiunea Turistică de Interes Național Bușteni unde nu există in organigrama Primăriei un post de Turism, ce să mai vorbim despre vreun Compartiment de Turism sau strategii turistice.

La Centrul de Informare din parcul Ghica, poți afla cine a fost Ghica, la Bușteni nu poți afla nici dacă este vreun Centru de Informare, dar nici cine a fost ”Central” 🙂 (: .

Dar fiind Ziua Copiilor, 1 Iunie, iți stă mintea-n loc de ce au putut să gândească cei din Administrația Sinăiană, auzi … GRATUITATE pentru toți copiii, pentru toate ”distracțiile”, Saltea, Tiroliană, Carusel, Trenuleț, Teatru de păpuși, desen pe față, baloane in formă de animăluțe , Vată de zahăr pe Băț, ce mai, dacă era an electoral puteai să crezi că e vreun interes, dar așa este de neinchipuit cum o Administrație cu un Primar pot face d-astea. Mai că-ți vine să-i feliciți.

Fiecare copil primea câte un set, gratuit.

Teatru și animație

Vată pe băț

Tiroliană

Saltea

Carusel

City managerul Orasului Sinaia

Bunicii

Desene pe față

Atelier de pictură

Totuși, trebuie să vedem și partea ”intunecată” a organizării de peste ani, auzi aici, Sinăieni și turiștii de pe aici ”se complac in umbră”…

Ce idee tâmpită … să ai copaci care să țină umbră intr-un parc !!!

Mda… ce să zici? Nu zici nimic, ii lași pe alții să gândească, să nu zică careva cumva că manipulez pe cineva.

Ca părere personală, la Sinaia a fost ”dezmăț” iar la Bușteni un fel de ”Veșnică Pomenire – Bușteni 110 ani” .

 

Ar trebui totuși, ca administrația din Sinaia să mulțumească cetățenilor Orașului Bușteni, pentru că , in principiu, cam 25- 35% dintre participanții la distracție au fost bușteneni, că dacă nu eram noi … nu era așa de mare aglomerația :), dar să știți că, nu cred că s-a simțit că ”le-am furat” din momentele fericite.

[/restrict]

Totuși, că nu va reuși nimeni niciodată ( sper ) să mă schimbe, voi iubi intotdeauna Bușteniul și cât voi mai putea , de Ziua Copilului, a Viitorului unei Națiuni, voi spera că va fi vreodată bine și voi spune ” LA MULȚI ANI BUȘTENI ! ” .

Web up! ZdB Style

___Vizualizari 1915

One thought on “Bușteni la 110 ani, Stațiune de DEZINTERES TOTAL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Felicitări și Vacanță plăcută copii !

Nu vreau să se supere nimeni, dar imi este imposibil să postez toate fotografiile realizate la serbarea de premiere a...

in1
CREATE MORE (© vizrt.com) + puţină inspiraţie din SINAIA

Close