S-a majorat tariful apei, se mai taie niște zade, tot inainte …

Am promis că până prin 15 septembrie TAC, stau și eu prin Bușteni, sau imi văd de treaba mea, cam cum au stat peste 53% dintre cetățenii cu drept de vot acasă, că tot nu se schimbă nimic 🙁  și mă țin de cuvânt. 

Acest articol il scriu doar cu titlu informativ, ca nu cumva să creadă ”cineva” că ”m-am dat cu ursu” și trec ”a nesimțit” prin cătun.

Ok ! Ca și in titlu, vă anunț pe această cale, că in ultima ședință extraordinară a C.L. Bușteni, noi, toți, cei 15 consilieri locali, am ”luat act” de majorarea tarifelor la APA furnizată de S.C. HIDRO, după cum urmează:

  • Apă potabilă – de la 4,13 lei la 4,50 lei / mc
  • Canalizare – de la 2,60 lei la 3,09 lei / mc
  • Apa pluvială rămâne la fel ! 

Am luat act, deoarece Bușteniul deține ”doar” 0,98% din acțiuni la Hidro și nu-și poate impune punctul de vedere la Consiliul Județean, care deține 70% din acțiuni și care, ce să vezi, sunt de la PSD , noi, Bușteniul, fiind ”fiii ploii” , nu că n-am avea ditamai Senatorul, care ne reprezintă … dar, iar o dau in … dezvoltare continuată.

Trecând de acest subiect, probabil ați aflat, că dacă n-ați aflat, vă informez, că la Bușteni a inceput sezonul la ZADĂ, specie protejată de conifer după cum urmează :

0108 P Larix decidua ssp. carpatica – Zada –  Subspecia crește spontan în 5 centre muntoase din România: Ceahlău, Ciucaș, Bucegi, Lotru și Apuseni. Are coroana neregulată, ușor asimetrică, mai conică ca la varietatea tipică, cu tulpina ușor arcuită la bază. Florile sunt unisexuat-monoice, cele mascule sunt în amenți mici, gălbui iar cele femele in conulețe erecte, mov-roșiatice, extrem de decorative în perioada înfloririi.

Particularități biologice și ecologice: Laricele carpatin este o specie montană care vegetează bine în spațiile bine aerisite, însorite. În cultură coboară la altitudini destul de joase (de exemplu la Poieni-Iași crește la circa 200 m altitudine). Este rezistent la ger, la fum și la gaze. Are o longevitate relativ mare, poate atinge 700 de ani.

Laricele carpatin este un arbore forestier și ornamental prețuit pentru coronamentul sau luminos, portul elegant și finețea frunzelor de culoare verde-deschis care în toamnă devin galbene. În parcuri și grădini se întrebuințează sub formă de grupe și pâlcuri pe peluze sau în masivele de arbori, în fața construcțiilor pentru imprimarea dinamismului unor construcții statice și pe fundaluri de culoare mai închisă.

Ce-i cu pozele? 🙁 , păi sezonul la ZADĂ a inceput de prin MAI, in spatele școlii Nestor Urechia, iar acum și-au mutat drujbașii locul de pândă un pic mai jos de Castelul Cantacuzino, deci se continuă dezvoltarea.

Totuși, pentru zadele de sub Castel s-a creat o petiție și se organizează o intâlnire, cu toți doritorii, la locul precizat, SÂMBĂTĂ, 15 iulie 2017. Nu este un protest, este o invitație la ”stat de vorbă și admirat peisajul” inainte de venirea drujbei. ( mai multe detalii pe paginile de facebook Hello Bușteni și Orașul Bușteni ) și ca și la alegeri, vom avea de făcut grătare, sau multe alte treburi, iar după ce zadele ”se vor duce” … asta e! Tot este bine că se continuă dezvoltarea.

Și la sfârșit, că mai trebuie să și mâncăm câte ceva, vă propun ”CARTOFI MUNTENEȘTI” !

Rețetă:

1,5 kg cartofi , se fierb 30 de minute cu o linguriță de sare, apoi se strecoară .

Se toacă 1/2 ceapă și se tapetează o tavă, după ce a fost aceasta inainte dată cu ulei.

Se pune 1/2 din cantitatea de cartofi fierți in tavă,

Se ”presară” peste cartofi un cățel de usturoi, și legume românești gen, 350 gr de carne afumată de porc, tocată bucățele și 150 gr. slănină afumată, de preferință, fără colesterol sau bio.

Se ”presară” 400 gr. de cîrnați proaspeți, de aceeași proveniență legumicolă, adică PORC, apoi se pune cealaltă jumătate de ceapă tocată.

Deasupra se ”presară”, după gust, busuioc, cimbrișor uscat de munte și rozmarin,

Pe deasupra se intinde un sos de roșii tăiate, cu ulei și vin alb sau bere ( 100 ml ), după care, din nou se ”presară” o ceapă verde tocată.

Se introduce la cuptor la foc mic timp de 1,2 ore.

POFTĂ BUNĂ ! 

După ce mâncați, se cade să beți 1/2 litri apă, de preferință CLORINATĂ, cu numai 4,5 lei/mc apă potabilă + 3,09 lei/mc canalizare + 2,6 lei / mc apă pluvială .

Continuați … !

___Vizualizari 572

2 thoughts on “S-a majorat tariful apei, se mai taie niște zade, tot inainte …

  1. Referitor la petitie. Daca in orasul asta, doar 60 de oameni traiesc … Dar poate doar ei traiesc fara teama ca numele lor sare in ochii slugilor cuiva. Traim cum ne pastram mediul, dar la Busteni inteleg putini, poate ceva mai mult de 60.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
DSCN0492
Mânăstirea Caraiman straie de sărbătoare

Ieri, sâmbătă 04.08.2013, la Mânăstirea Caraiman era forfotă mare, pregătiri, semn că ceva important se va petrece sau cineva important...

0031
Obiective turistice, agrement, tarife și harți la Bușteni

De câteva zile mă doare spatele, spre bucuria unora :) , că așa stau doar pe acasă și nu mai...

Close