Ar fi timpul să ne oprim, ca să poată incepe decăderea

Frână ! Că văd că se incing spiritele, ca după fiecare scrutin. Intotdeauna după alegeri, cineva pierde și cineva câștigă, cei care pierd vociferează, cei care câștigă iși apără câștigătorul, numai că din ”discuțiile de după”, ca și din cele” de dinainte”, nimic nu iese bine. Se strică prietenii, se rup relații, ne injurăm și umilim și asta numai toleranță nu este, sau limbaj civilizat.

”Alegerile”, sunt un proces ( cei cu gramatica să fie atenți că n-am zis că, ”este niște procese” ), in care se utilizează mesaje cu caracter manipulatoriu. Fiecare dintre candidați dorește să câștige, indiferent de mesaj, folosind insă clișee gen, ”urez succes tuturor candidaților”, ”să câștige cel mai bun”, ”să fim fair play”, etc, cu toate că nu există locul 2, ca si cum , strămoșii noștri, Decebal, Mihai Viteazul, Ștefan cel Mare, când plecau la luptă, le făceau cu mâna adversarilor, le trimiteau felicitări de Paște sau se duceau la șpriț după bătălie… ASTA-I IPOCRIZIE!

Alegerile sunt un RĂZBOI care trebuie câștigat. Dacă ai pierdut, vezi de ce.

La Bușteni NU a câștigat PSD ci Sistemul lui Emanoil Savin, care, mai in glumă, mai in serios, este un ”animal politic”, aproape un partid. Ce , greșesc undeva ?

Poza nu este ”la mișto”, ci este o simulare a comisiei monumentelor de la CJ Prahova pt a vedea unde se incadrează cel mai bine statuia Regelui Ferdinand. Locația se pare că va fi cam in locul fântânii arteziene din parcul Central.

Vă voi ”desena” cum s-au câștigat alegerile la Bușteni de către Emanoil Savin, nicidecum de către PSD, și candidatul Irinel Ghiță, pentru că PSD-iști din Bușteni, fie au stat acasă fie au votat cu Dan Anghel și totdată s-a organizat un ”teatru„ de dezbinare a celor care, in 2016 au avut curajul să i se opună autointitulatului ZEUS de supt poalele Caraimanului!

La Alegerile din 2016, s-au prezentat la vot 4516 persoane si au votat :

Total vot val. Nemethi Savin Achim Codescu Andronel
4516 278 2699 470 625 444

La Parlamentare pentru Senat au votat 3749 persoane, astfel au stat acasă 767 persoane :

Total vot val. Nemethi / ALDE SAVIN / PSD PNL CODESCU ANDRONEL USR TOTPAL
3749 224 1975 489 264 113 319 181

Iar la aceste alegeri Partiale, au votat 3709 persoane, cu 40 mai puțin ca la Parlamentare .

Total vot val. CORBU GHIȚĂ ACHIM CODESCU ANDRONEL HAIDUC TOTPAL ANGHEL
3709 651 1769 249 294 162 243 165 176

Acum adunați GHIȚĂ + ANGHEL si vă va da 1945 voturi + 40 care au stat din nou acasă = 1985 voturi, cu 10 mai mult ca la SENAT!

REZULTĂ electorat Emanoil SAVIN = 1769 voturi , aproximativ 1800 persoane cu care se lăuda că a trecut la PSD.

Deci PSD, de fapt nu a votat PSD, a stat pur si simplu acasă sau au votat cu Dan Anghel, persoana care i-a reprezentat in ultimii 20 de ani, iar Irinel Ghiță, de fapt, a fost INSTALAT de SAVIN, care conduce orașul Bușteni și il va conduce și de acum incolo, mult, foarte mult timp !

Un alt ”desen”, acela care mă pune pe gânduri, este cel de pierdere, a aproximativ 220-240 de voturi in timp de un an, care s-au dus la … ALDE / CORBU, nicidecum, așa cum se invârtoșează unii, că ”ce mi-au dat-o ei la temelie și s-a dus lumea la PSD„ . Aceste voturi au plecat la ALDE / CORBU deoarece nu am incălcat principiile de partid și personale in același timp, pentru că :

 1. Trebuia să-mi mint electoratul că fac Spital;
 2. Trebuia să-mi mint electoratul că voi crea 100 de locuri de muncă când voi infinta SGO-ul și ii voi angaja pe cei care mă susțin, nu pe competențe;
 3. Trebuia să-mi mint electoratul că voi desfința parcările de pe DN 1;
 4. Trebuia să-mi minte electoratul că voi face să intre un MALL in suprafată de 4 hectare in 4000 de metri pătrați;
 5. Trebuia să-mi mint electoratul că voi da TOȚI angajații, afară din primărie și ii voi inlocui cu ”pregătiții” din oraș;
 6. Trebuia sa-mi mint electoratul că voi construi locuințe sociale pe strada Caraiman;
 7. Trebuia să-mi mint electoratul că voi ieftini apa;
 8. Trebuia să-mi mint electoratul că voi anula contractul de concesiune al pârtiei Kalinderu;
 9. Trebuia să-mi mint electoratul că voi construi o telegondolă până la Cruce incălcând principiile dezvoltării durabile și Planul de Management al PNB;
 10. Trebuia să-mi mint electoratul !

Păi decât să mint, mai bine PIERD, insă in acest moment, așa cum am spus pe toată perioada campaniei, mi-am asumat platforma PNL, pe care am respectat-o cu strictețe incă din 2016 și pe care o voi respecta in continuare până in 2020. La Bușteni nu am pierdut numai eu și PNL ci a pierdut și Orașul Bușteni, pentru că, așa cum am prevăzut, se vor intâmpla următoarele lucruri, după cum urmează:

1. Contractul de concesiune al Pârtiei Kalinderu nu se va semna cu câștigătorul licitației ci cu următorul participant care a oferit o redevență mult mai mică, insă NU VA PORNI FUN-PARK-ul in acest sezon, ceeace va duce la o diminuare a plus valorii din turism, o diminuare a gradului de acoperire turistică cu 10 %, etc.

2. ALDE Bușteni se va destructura iar consilierul local Norbert Nemethi va fi inlocuit

3. Valea Cerbului NU se va asfalta

4. Nu se vor respecta criteriile de atribuire pentru Locuințele Sociale din curtea Școlii Nestor Urechia. Acestea vor fi distribuite ca și până acum celor cu ”intrare” nu cu nevoi.

5. Nu se vor mai moderniza străzile din cartierul Zamora, prevăzute in PNDL, ci se vor modifica proiectele și alocările pentru alte străzi, deja ”modernizate”.

6. La sfârșitul lunii octombrie, Primăria Bușteni va intra in incapacitate de plată, drept pentru care se vor vinde peste 150.000 mp de teren din domeniul privat al orașului Bușteni

7. La sfârșitul anului, impozitele pe clădiri și terenuri pentru persoanele fizice se vor tripla, dar până atunci vor fi executați silit toți agenții economici care nu și-au achitat impozitele in anul 2016 .

8. Actualul Primar este foarte posibil să demisioneze sau să se suspende, predând atribuțiile, ca și până acum Viceprimarului.

9. In locul Spitalului va apărea un nou supermarket iar pe Valea Cerbului nu se va incepe Spitalul Privat.

Trebuie să felicit alianța PSD + ALDE + PER pentru josnicia cu care s-a prezentat la aceste alegeri, prin manipulările fără precedent și prin zvonurile imbecile, dar ”mușcate” de electorat, că dacă ajung eu sau Codescu primar, le vom cere banii  locatarilor blocurilor pe izolații și termopane sau că le vom lua casele și terenurile inapoi, celor care le-au luat pe legea 112, ați fost ”minunați”, așa ceva nu aveam cum să contracarăm in ziua alegerilor, când ați dat drumul zvonurilor mincinoase.

Alianța PSD + ALDE, EXISTĂ !  Călin Popescu Tăriceanu și Grațiela Gavrilescu ( Ministrul Mediului ), in campanie au afirmat că-l vor susține pe dl. Corbu in tot ceeace face indiferent de rezultatul alegerilor, vor trimite fonduri, vor trimite specialiști, vor trimite … să vedem cum va evolua situația, dar eu simt că PSD a umblat cu  CIOARA VOPSITĂ.

In mod democratic, au votat in Bușteni 3709 persoane. Nu a fost necesar să se fure in secții pentru că, așa precum v-am spus, se știa cine iese, dar trebuia să fim un pic umiliți, noi, ceilalți, care anul trecut ”am avut tupeul și nesimțirea” să fim viteji și să ne punem cu GOLIATUL, așa că s-a băgat la ruperea de voturi 🙁 .

Așadar, il asigur pe domnul Primar Irinel Ghiță, de o opoziție CONSTRUCTIVĂ, indreptată spre cetățean, ca și până acum și totodată il asigur de SPRIJIN in toate proiectele BUNE PENTRU BUȘTENI, sper eu, impreună cu celelalte 3 mâini din ”Opoziția Reală”, că la ALDE / CORBU, după cum am văzut, mă aștept să distrugă fosta organizație ALDE, prin excluderea din organizație și retragerea sprijinului politic a fostului președinte, actual Consilier Local, dl. Norbert Nemethi. Vom vedea dacă am fler la preziceri 🙂 ! Bine ințeles că se va auzi prin oraș cum că Nemethi n-a făcut nimic in campanie, că nu l-a ajutat, victimizări d’astea de ~politician viteaz~ care pe la spate bagă cuțitul până la prăsele.

Acest text poate fi considerat o analiză la cald, a campaniei ce tocmai s-a incheiat in 12 iunie și a reinceput, cel puțin pentru mine și PNL Bușteni, tot din 12 iunie 2017.

De astăzi, stau din nou, ca și până acum, la dispoziția oricărui cetățean al Orașului Bușteni, in vederea rezolvării problemelor comunității noastre și voi continua activitățile transparente cu care v-am obișnuit deja, intr-u disperarea celor care consideră că o campanie electorală se termină după ce ai fost ales.

Cu stimă,

Achim Virgiuliu Cristian – Președinte organizația PNL Bușteni – Consilier Local

Web UP ! ZdB Style

 

___Vizualizari 1068

2 thoughts on “Ar fi timpul să ne oprim, ca să poată incepe decăderea

 1. Nu va agitati domnilor….
  Daca intrati pe pagina de facebook a domnului Savin , este postata recent o poza cu niste doamne mai in varsta , in biserica ….acolo , la comentarii , SORIN NICOLAE ii cere disperat ajutor domnului “fost primar”….uimitor este faptul ca i se si raspunde pe email ….asta se intampla inaintea alegerilor. De aici si limbajul acestuia catre dumneavoastra ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Să fii turist in orașul tău, numit Bușteni și diminuarea pozitivă a tarifelor de salubrizare si apă

Articolele pe care le scriu, din 2012 incoace sunt doar ”crunta realitate” și intotdeauna am fost obiectiv. Și de această...

Campionii printre noi

Bușteniul face performanță pe toate planurile, mai ales in sport. In perioada 10-13 octombrie 2019 un nr de 4 sportivi...

Close