Bușteniul va avea SPITAL … privat, despre monitori, noul Carrefour și

Așa cum vă spuneam zilele trecute, in condițiile in care nu se vor modifica, amenda sau scoate din ordinea de zi a ședinței C.L. Bușteni, punctele 8,10 și 12 imi voi justifica votul IMPOTRIVĂ.

Aș fi preferat să se țină cont de Avizele nefavorabile date de Comisia 3, justificate, nu așa cum se tot plimbă vorba că ”suntem 3 nebuni care ne opunem la tot ce face bun PSD-ul”, insă este prima ședință in care ni s-a spus in față că” NU CONTĂM pentru că PUTEREA votează cum vrea, indiferent dacă este legal sau ilegal, moral sau imoral. Asta este, minoritatea nu contează, am fost aleși și avem mandate degeaba și putem să nici nu mai mergem la ședințe pentru că Bușteniul a votat PSD, iar democrația este pentru FRAIERI!”

Acum ce să zic, pe de-o parte te simți frustrat și ești tentat să te lași pradă deznădejdii insă numai până iți dai seama că dacă ”pici” și tu, cam gata cu ”democrația”…

Dar să revin la titlu, după care, vom parcurge impreună niște motivații, care cred eu au fost de bun simț, bazate pe niște legi, etc.

Pe la jumătatea ședinței a sosit și dl. fost Primar, actual Senator, Dr. Ec. Emanoil Savin și a avut câteva intervenții, legale, conform Legii 215, informându-ne, pe noi Consilierii Locali că la Primărie a sosit o cerere de alocare gratuită pentru 3000 mp de teren in vederea construirii unui SPITAL care va avea secții de cardiologie, boli interne, psihiatrie, etc . Locația, una inedită, VALEA CERBULUI, acolo unde s-a votat in iulie 2016 să se construiască un enduro-parc, mai precis, in drumul turistic către Poiana Coștilei, cred că-i spune ”Plaiul Fânului”.

La auzul acestei vești am fost toți extaziați, mai ales că ni s-a promis că și cetățenii localității noastre vor putea beneficia de serviciile acestui spital, chiar dacă pe bani, dar vor beneficia, iar ”Domnul Nestle” sau ” 3 in 1”, cum i se mai spune dlui Viceprimar cu atribuții de Primar, Nae Savel, că e și consilier local in același timp, in glumă cred, a afirmat că noi CL-ul vom beneficia de tratament gratuit la sectia de Nevroze a spitalului. Mi-a fost greu să pun cratima in zicala ”mă-ta”, așa că doar am zâmbit.

Așadar dragi buștenari, Bușteniul va avea din nou SPITAL!

Apoi, ca veștile neștiute să ne ajungă și nouă la urechi, am fost informați tot de către domnul SENATOR, că s-a depus tot la Primărie o cerere pentru a se construi un nou supermarket , Carrefour, intr-o locație tot inedită, locul fostului SPITAL … asta așa, că Carrefour n-aveam incă la Bușteni. ( scuzați cacofonia dar e de căc..)

00032hotelcaraiman-spital

 

Noua locație a Carrefour:

Și la sfârșit TURCU PLĂTEȘTE ! … Cred că nu-i va pica prea bine știrea, dar măcar nu află in ultimul moment. Păcat de Bragă!

 

Și după toate precizările d-lui Senator, te-ntrebi : Bă … Cine e Primar la Bușteni ? Senatorul sau Nestle – 3 in 1 ? Cine comandă, cine execută și cine-și va lua șuturile-n cur ? … părerea mea e că niciunul, ci noi !

He, hee! dar asta nu-i tot 🙂 , zâmbesc fals, căci zâmbetul mi-a inghețat … 

Precum vedeți, s-a schimbat ”un pic” ordinea de zi, s-au mai adăugat punctele 13,14,15 și 16, 14 și 15 privind DEMOLAREA Căminului Internat de pe str. Caraiman nr. 5 și a Atelierelor Școlare din Caraiman 40, in vederea construirii de LOCUINȚE pentru …

Acum vreo 4 luni am reușit să amân ”demolările” pentru că eram pregătit, primisem materialele cu 4 zile inainte, dar acum, invățându-se minte, m-au pus in fața faptului implinit cu un vot de 11 la 4.

Da, casa lui OTTO SCHIEL, a doua și ultima rămasă nedemolată, care ar fi putut fi transformată in muzeu,muzeu al Bușteniului,  reabilitată pe fonduri europene pe axe culturale va fi DEMOLATĂ și in locul ei, pe un teren de 700 mp vor apare două blocuri … Pe timpul lui Ceaușescu au rezistat casele de pe Caraiman tocmai pentru că era o cladire istorică transformată in utilitate publică pentru Invățământ … dar ce mai contează, PSD-ul să trăiască, să construim blocuri și mall-uri.

Cum s-a ajuns aici 🙁 , simplu … de 10 ani se dorește această demolare dar clădirea, fost adăpost antiatomic 🙂 s-a incăpățânat să stea in picioare și astfel s-a decis să se umble la rezistență prin tăierea unei țevi de apă in subsol care să degradeze fundația, deschiderea tuturor ferestrelor pentru ca intemperiile să-și facă treaba intre ziduri, scoaterea instalației termice, și nealocarea de fonduri pentru măcar ”conservare”. Aceeași rețetă a fost aplicată și in cazul Cantonului Schiell sau Jepi !

DA DOMNULE MINISTRU AL INVĂȚĂMÂNTULUI CARE VEI SEMNA AVIZUL CONFORM PENTRU DEMOLARE, DIRECTORII COLEGIULUI ION KALINDERU CARE S-AU PERINDAT IN ULTIMII 12 ANI SUNT DIRECT RESPONSABILI, SUNT NIȘTE CRIMINALI AI ISTORIEI ORAȘULUI BUSTENI, NIȘTE NEDEMNI MANAGERI AI BUNURILOR CE LE-AU FOST INCREDINȚATE. ASTA INSEAMNĂ INVĂȚĂMĂNT ȘI PATRIMONIU ! Exact ca in cazul fostului spital, sau al Fabricii de hârtie, s-au realizat studii de rezistență care au arătat că aceste clădiri sunt un pericol la adresa populației dar in studiu nu se arată CUM aceste clădiri au ajuns in acest hal și cine este răspunzător .

Nimeni nu a răspuns sau va răspunde vreodată pentru proasta administrare sau abuz in serviciu sau rea-credință, nimeni, mai ales acum după ce această clădire va dispărea.

Eu nu mai zic nimic insă imi amintesc că OTTO Schiel a fost primar, a dezvoltat Bușteniul, a contribuit la crearea și menținerea locurilor de muncă prin Fabrica de Hârtie, unde a și fost director și multe altele iar după ”ceva timp” un alt primar a reușit să demoleze TOT și fabrică si case și tradiții și locuri de muncă … că poate, ștergând istoria nu-și va aduce nimeni aminte de inaintași ci numai de el… și cum astfel de” oameni” se nasc probabil la 100 de ani, sunt convins că va fi șters din ”istoria Bușteniului” tot de un iubitor al dezvoltării așa ca el, sau poate că nu va fi necesar atata timp …

Dar revenind la punctul 8, un teren de 68 de mp. pe Str Telecabinei trebuia pus in vânzare cu incredințare directă .

Avem un regulament de incheiere a contractelor cu titlu oneros ( superficie) pentru o perioadă de 1 an iar apoi terenul pe care ”s-a extins” poate fi cumpărat.

Respectivul a incheiat contractul cu Primăria in data de 10.01.2017 …  și a depus cerere de cumpărare in 13.01.2017 … păi i se pare cuiva NORMAL ȘI LEGAL, sau cei care au VOTAT sunt de bună credință ? …

Apoi, acelaș respectiv a cumpărat in decembrie 2015 terenul și cladirea invecinată cu cei 68 de mp , iar pe teren a dat suma de 445 lei / mp ( 100 Euro ), insă prețul de vânzare propus de comisia de urbanism al cărei președinte este dl Nestle ( 3 in 1 ) a propus și aprobat 30 Euro/mp ???? asta in condițiile in care, așa cum am și susținut in ședință, in ZONA A, valoarea unui mp asupra căruia se aplică impozit (0,2%) este de 386 lei / mp … Păi vi se pare normal și legal să subevaluezi domeniul public și/sau privat al Bușteniului … că mie nu mi se pare. Dar s-a votat cu 11 pentru, 3 impotrivă și 1 abținere. D.N.A. numai CAZUL OPREA te interesează ? In Bușteni s-au vândut in ultimii 4 ani aproximativ 30 de HECTARE subevaluate, dar când vine vorba ca PRIMĂRIA să cumpere un teren in zonă C, dă pe el aproximativ 50Euro / mp … , de fapt și-l răscumpără de la 11 euro la 50 …PĂI E NORMAL ? ESTE LEGAL ?

Trec acum la pc. 10, cel cu ”scandalul avertismentelor” , că atunci cănd ți-o faci cu mâna ta se numește lucru manual mai ales dacă nu te informezi sau nu esti informat sau ești indus in eroare.

Comisia 3 a dorit AMÂNAREA modificării prin abrogare a punctului 4 alin. c din HCL 25/2010, susținând necesitatea organizării unei intâlniri cu ”monitorii de schi” care nu-și dau seama că VOR DISPĂREA de pe DS Kalinderu !!!

Păi am spus intr-un articol trecut că TREBUIE să ii protejăm pe monitorii noștri, nu să-i obligăm să-și caute de muncă pe alte pârtii… și ce ? … m-a băgat cineva in seamă ? NU ! … IATĂ FRAȚI MONITORI :

Citiți cu atenție NECESITATEA ASOCIERII la AMPSRVP ca să mai puteți presta servicii de monitorie !

V-ați supărat că ați primit AVERTISMENTE, nu AMENZI. Amenzile puteau fi contestate pentru că HCL25/2010, ce-i drept are erori. De acum incolo insă, pentru toți se va aplica Legea nr. 12/1990 – protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite, republicata la 18 februarie 2014,

Art. 1. – Urmatoarele fapte reprezinta activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite si constituie contraventii, daca nu au fost savarsite in astfel de conditii incat sa fie considerate, potrivit legii penale, infractiuni:

a) efectuarea de activitati de productie, comert sau prestari de servicii, dupa caz, fara indeplinirea conditiilor stabilite prin lege;

Art. 2. – (1) Contraventiile prevazute la art. 1 savarsite de catre persoane fizice se sanctioneaza cu amenda de la 500 lei la 5.000 lei, iar daca sunt savarsite de persoane juridice, cu amenda de la 2.000 lei la 20.000 lei

… TARE sau ce ? … iar banii se vor duce DIRECT la Bugetul de stat, monitorii putând fi amendati, in lipsa unei reglementări locale in baza unei Legi, de către ANAF, POLITIE, JANDARMERIE, Ministere de resort, etc.

… Așa că, in loc să cereți anulare ar fi trebuit să cereți niște măsuri protecționiste …

Mai departe, in minunatul articol … punctul 12 🙂 , ”stabilirea cotei de consum maxim lunar de carburant” …

Motivația ”impotrivirii” și a Avizului Negativ:

In primul rând ”incă” nu s-a realizat Bugetul pentru anul 2017, iar aceste ”propuneri” ar fi trebuit să fie incluse in acel buget, funcție de raportarea pentru 2016 .

In al doi-lea rând, in proiectul de hotărâre se prevede că ”nu se consideră depășiri al consum normat pentru consumul care, la nivelul anului bugetar, se incadrează in limita consumului in raport cu NUMĂRUL TOTAL al autovehiculelor” … cu alte cuvinte dacă Poliția Locală a solicitata 250 litri/lună ( de la 125) pentru a putea acoperi Bușteniul și consumă tot 125 pentru că nu i se dau ”bonuri” mai multe, nu se consideră depășire dacă alt autoturism consumă 375 litri / lună, iar autoturismele din ”parcul auto” sunt:

– Al Poliției Locale

– Masina de serviciu a Primăriei

– Și un Renault SCENIC, Verde Grena care circulă mai mult prin Azuga decât prin Bușteni, nu de acum ci de vreo trei mandate.

Tocmai mă gândeam că ar fi cazul să mă ajutați un pic și să fotografiați acel autoturism Renault SCENIC când trece pe la poarta dvs, sau oriunde-l vedeți și să-mi trimiteți fotografiile. La rândul meu, de acum incolo voi face fotografii și poate că facem o categorie ”Foto NESTLE” pe care anual o vom corobora cu ”ordinele de deplasare” și bonurile de consum din PRIMĂRIE.

Cu 250 litri se pot parcurge aproximativ 3333 km / lună, adică 130 km/zi … in condițiile in care Bușteniul are 36 de km. de drumuri care pot fi parcurși cu un autoturism 🙂 . Asta știu din Campania electorală, deoarece am parcurs zilnic , de două ori TOT BUȘTENIUL, pentru afișaj electoral , informare, stat de vorbă cu lumea, etc iar când am tras totalul … 823 km/lună 🙂 , 65 litri carburant .

Dar pentru a fi LEGAL, măgăria asta trebuie votată de un Consiliu Local … că altfel Curtea de Conturi o trece la consumuri nejustificate … pe de-o parte iar pe de alta la ABUZ IN SERVICIU … Bravo!

Despre punctele 14 și 15 deja v-am spus, se vor construi 4 blocuri pentru aproximativ 160 – 300 de persoane, pentru că este mare nevoie de locuințe la Bușteni. Beneficiarii acestor locuințe vor fi ca și in cazul ”Blocurilor sociale din curtea școlii” tot ”profesorii, doctorii și inginerii și toți intelectualii care lucrează in dezvoltata economie și administrație și sănătate și invățământ din Orașul Bușteni” și care nu au unde locui ?! … Măi să fie !

Spre sfârșit de ședință am aflat că Zilele Orașului Bușteni nu se mai organizează in perioada 7 – 9 februarie ci intre 16 – 19 februarie, că există o listă cu pensionari și copii care beneficiază de gratuitate la transportul pe cablu pe Pârtia Kalinderu de marți până joi până la sfârșitul sezonului și că lista poate fi completată printr-o simplă cerere adresată dlui. Viceprimar cu atribuții de Primar iar dacă există și alte persoane care nu se inscriu in aceste categorii, sunt din Bușteni și vor să beneficieze de reduceri pot , la fel să solicite in scris d-lui Viceprimar cu atribuții de primar. Repet, gratuitățile și reducerile se acordă doar in timpul săptămânii.

Ultimul punct, votat la fel, ( că din nou m-am abținut ) este cel cu RESCOATEREA la licitație a transportului pe cablu de la D.S. Kalinderu.

Nici nu l-am luat bine inapoi și hai să-l dăm, cum să lași să aibă Primăria ceva bani la Buget!

Aici este insă o discuție amplă deoarece există NOCTURNA realizată pe bani EUROPENI și voi reveni in această săptămână cu detalii despre cum s-a realizat prima licitație, cum se pare că s-a ”trucat”, bâlbele din caietul de sarcini și răspunsuri ”inedite” cu privire la Nocturnă.

In cele din urmă inchei, cu o precizare … VA URMA un pic de aglomerație și deranj !!!

 

Web up! ZdB Style !

___Vizualizari 5511

7 thoughts on “Bușteniul va avea SPITAL … privat, despre monitori, noul Carrefour și

 1. Buna seara ,
  Referitor la prezenta “d-lui senator ” la sedinta , nu ma mir deloc , eram sigur ca “inlocuitorul ‘ nu va lua nici-o decizie fara acordul “nasului ” . Poate nu trebuiau ghilimele deoarece chiar e nas la cununia de 25 ani !
  Am sa incerc sa punctez un pic acest material f. vast al d-voastra :
  – in loc de atribuiere gratuita a terenului pentru spital privat nu credeti ca e mai potrivit o asociere , asa la bugetul local vor veni niste sume , procent din castigul spitalului .
  – referitor la masina ( de fapt asta e a doua ) pusa la dispozitia vicelui din 2004 eu am mai scris la ” d-le primar.ro ” , au trecut cred 4-5 ani si nu a raspuns nimeni . Din cate stiu exista un text de lege prin care “folosirea in scop propriu a unui bun pus la dispozitie pentru sarcini de serviciu “, este fapta penala !El dace naveta zilnic la Azuga , poate si de 2 ori pe zi , sa nu mai punem la socoteala concediile sau drumurile la Bucuresti , mai ales cand baiatul era student !Smecheria cu ” consumul total ” daca trece va fi in detrimentul Politiei locale si a celeilelte masini care mai mult stationeaza !
  – Referitor la terenul unde a fost spitalul , cel mai pagubit va fi ” Turcu ” deoarece din cate am auzit nu are nici-un fel de aprobare pentru constructia lui !Ar fi multe de spus dar nu vreau sa acaparez doar eu spatiul de comentarii . Mult succes dar ma indoiesc , cu doar trei voturi e imposibil !

  1. @ Buștenarul nou,
   Bună seara,
   pentrul primul punct – s-au discutat mai multe despre acest subiect, parteneriat public privat incă nu este legiferat, moca a fost propunerea mea și chiar am propus să aprobăm pe nevăzute, insă dându-și toată lumea seama de misto au spus că legal 3000 de metri se vor scoate la licitație in urma unui studiu de oportunitate si un caiet de sarcini.
   la punctul 2, cu consumul – DEJA s-a aprobat si tocmai am scris că Poliția Locală TOT 125 litri va consuma 🙁 .
   La 3 nu răspund pentru că nu este in regulă incă un supermarket. Deja sunt 4 si cred că e prea mult. Despre Turc … cred eu totuși că a și băgat o căruță de bani și nu cred că și-a scos măcar 30% din investiție, mai ales că a tot fost plimbat prin tot orașul in ultimii 8 ani
   Cu 3 voturi este imposibil dar cu 6 nu, că dacă si PER-ul ar vrea să contribuie la NEDEVALIZAREA BUȘTENIULUI atunci ar fi super simplu, deoarece orice hotărâre cu privire la Vânzări trebuie luată cu minim 10 voturi, dar ce să faci, PER-ul votează cum dictează PSD
   Stimă

 2. Busteniul moare daca noi cetatenii lui ramanem impasibili si lasam gasca asta a lui Savin sa faca tot ce i taie capul! Unde sunt reprezentantii Opozitiei?De ce nu exista nimeni care sa trezeasca din amortire populatia orasului ?

  1. Dragă Buzdugane,
   Opoziția există insă Puterea a ieșit la vot când a trebuit. Precum spunea 3 in 1 ” Democrația este pentru fraieri”, dacă s-a votat PSD atunci PSD să fie ! Te-aș invita la o ședință publică să vezi cam cum se desfășoară, să vezi cam cum nu-i nimeni in sală și apoi mai discutăm :)Ce crezi că e ca pe timpuri când erai la Sinaia cu camera… acum nu ai mai avea ce filma 🙁 . Stimă , Cristi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Atac la Siguranța Națională la Bușteni – CRIMĂ cu PREMEDITARE

Sunt ȘOCAT! Am crezut că trăiesc in secolul XXI, că STATUL are grijă de mine, CETĂȚEANUL! Inconștiență, crimă cu premeditare,...

Ședință ordinară in 28.02.2019, ordinea de zi, votul și despre … noroaiele și gropile din Piatra Arsă

Anunț, ca de obicei, ședințele ordinare ale Consiliului Local, data, ordinea de zi și cum votez in ședințe, din respect...

Close