Printre urși in Valea Cerbului și in Bușteni

De mulți ani Ursul brun, regele Bucegilor, a urmat transformarea economico-socială a Porții Bucegilor, astfel, in ultimul timp il intâlnim blazat, sfios, dar cel mai grav ”cerșetor tomberonist”.

ursu la busteni 012

Rasa Ursului brun din Bucegi s-a perimat, nemaifiind intâlnite exemplare care să se preteze vânătorii sau trofeului, pur și simplu s-a transformat in ”Urs maidanez”.

ursu la busteni 020

A fost hrănit de ”turiști” pentru poze, a fost atras in capcana tomberoanelor, i s-a restrâns habitatul prin ”defrișări conforme și autorizate”, ce mai, a fost aproape domesticit.

ursu la busteni 024

Instinctul de ”fiară” la fel, s-a perimat și doar uneori mai atacă câte un ”rătăcit” care ”vrea să facă un selfie” taman cu ursul pentru a pune pe rețelele de socializare ”curajul”.

ursu la busteni 023

Legea nu mai permite ”hrănirea” in pădure de către personal autorizat din lipsă de fonduri, de relocat nu poate fi vorba pentru că nu ai unde, deoarece Zărneștiul este creat special doar pentru exemplare ținute in captivitate și confiscate de autorități, șingura soluție fiind IMPUȘCAREA.

ursu la busteni 013

Impușcarea se poate realiza numai dacă Ursul atacă Omul, atenție, NU gospodăria acestuia !

Așadar, pentru a scăpa de urși, aceștia trebuie să ne omoare mai intâi.

Din acest motiv, atacarea populației, s-au luat următoarele măsuri sau cel puțin așa pare:

Aducerea cât mai aproape de locuințe a tomberoanelor,

Realizarea de cuști de proastă calitate, din ”sârmă” care poate fi indoită sau ruptă și de un pisoi,

Neingrădirea tomberoanelor cu cuști acoperite,

Scoaterea tomberoanelor din cuști și lăsate la dispoziția urșilor,

Neluarea de măsuri de apărare electronică ( ultrasunete, semnale luminoase ).

La capitolul apărare electronică va exista următoarea intrebare : Ce vor face urșii când nu vor mai avea acces la tomberoane ? Cum se vor hrăni dacă și-au pierdut instinctul vânătorii ?

ursu la busteni 026 ursu la busteni 025 ursu la busteni 022 ursu la busteni 021 ursu la busteni 019 ursu la busteni 016 ursu la busteni 014 ursu la busteni 012 ursu la busteni 015 ursu la busteni 011 ursu la busteni 010 ursu la busteni 008

La această intrebare toți veți sări ca arși cum că ”viața omului” are prioritate! … Are, numai că s-a ajuns aici deoarece tot ”omul” a considerat ”oportun” să scoată ursul din pădure.

Suntem responsabili pentru faptele noastre trecute, prezente și viitoare iar la capitolul ”Ursul Brun” va veni vremea cât de curând să plătim… cu VIAȚA pentru Ursul Brun să dispară dintre noi.

 

Uitați-vă in ochii acestui urs ! Priviți-l atent … pune-ți pușca la ochi ! … Are vreun sens să trageți ? Care este vina lui ?

 

___Vizualizari 1616

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
La Sinaia – două pasarele unice în România, vor fi dotate cu lift – Fonduri Europene

Luni, 24 iunie,  Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia și Liviu Mușat, directorul ADR Sud-Muntenia, au semnat la sediul din Călărași,...

lin18
Câteva ore de linişte. DJ 713. Da, se poate!

Din nou DJ 713 prin Parcul Natural Bucegi. Clipe de linişte, din păcate prea puţine! Secretul: Laşi totul la şosea!...

Close