Ciudățenii, Bucegi și Campanie electorală plouată la Bușteni

Așa cum am spus , incep articolul acesta cu continuarea celui precedent, cu ziua de vineri 13, zi pentru ”unii” de rău, cu D.N.A. , stres, etc, că au incercat să ne otrăvească fântânile , să ne taie pădurile să ne vândă pământurile și să se imbogățească ”doar el”,  pentru alții de ”ploaie” 🙂 .

campanie 007

Vă spusesem că mi-a zis cineva, apărut de nicăieri să am grijă cum trec strada 🙂 , apoi mi-am continuat drumul spre casă și urcând eu pe strada cu acelaș nume ca și muntele ce are in vârf Crucea, mă intâlnesc cu mama unei foste colege de clasă care ce credeți că-mi spune ? … ”Băiatul meu, de când și-a luat carnet imi tot zice să am grijă cum trec pe trecerea de pietoni sau cum trec strada că ba nu are vreun șofer frâne, ba face vreun prieten vreo glumă proastă”… M-am uitat la dânsa cam chiorâș și mi-am zis in sinea mea că fiind 13 ar trebui să mă duc mai repede acasă 🙂 .

Seara pe la 20.30 am plecat să fac un scurt rezumat al zilei cu dl. Mușat intr-o locație apropiată de trecerea de pietoni ( cea pt persoane cu dizabilități ) și … după ce am sesizat că cineva ne ”trăgea in poză” cu un obiectiv cât toate zilele 🙂 am observat acidentul care avusese loc chiar pe trecere. Se pare că un cetățean a vrut să facă o glumă unui șofer, acestuia nu i-au ținut frânele și ”s-a cățărat pe el” … vă dați seama cam ce am simțit după ”sfaturile de peste zi ?

Sâmbătă dimineața se anunța timp frumos așa că mi-am propus să dau tura obișnuită pe la afișaje după ”programul” de la 11.00 la 12.30 pe care-l aveam stabilit la Poiana Țapului la sediul P.N.L. ( Independenței 88 )  și apoi să fac o tură până la Bolboci că nu am mai fost demult.

Și am făcut …

campanie 001

Când am ajuns, cred că m-au văzut norii 🙂

campanie 002 campanie 003 campanie 004

Cabana Babele văzută de la Bolboci, releul Coștila este in spatele norilor.

campanie 005 campanie 008

Vă mai aduceți aminte de dl. Jean Băcioiu , care are aproape 94 de ani , decanul de vârstă al orașului Bușteni, Cetățean de Onoare al orașului, Autorul Monografiei ”Bușteniul de altătă dată”, premiat și răspremiat la concursuri de maximafilie, filatelie și multe altele, colecționar de timbre, medalii, tablouri, etc ? Ei bine așa arată acum după ce a trecut printr-o perioadă nefastă și a fost CURĂȚAT DE TOATĂ AGONISEALA ȘI COLECȚIILE de o viață de ”niște băieți” până anul trecut !!!!  Este fratele bunicii mele 🙂 care are frumoasa vârstă de 90 de ani !  Asta așa … ca să nu cumva să avem vorbe că nu mă interesează de cei aflați la o vârstă inaintată.

Lângă ”nea Jean” este MAMA ! Eu ca de obicei ”in spatele aparatului” 🙂

campanie 011 campanie 019 campanie 022 campanie 029

Și in timp ce beam o cafea a inceput din nou ploaia …

campanie 030

Dar ploaie cu bulbuci, drept pentru care… inapoi la Bușteni că este campanie electorală, verificări de afișe, etc.

Vă spuneam că până in 14 mai a fost o campanie cu bun simț, dar din 14 mai au inceput coincidențele 🙂 .

campanie 032

După Bolboci, m-am dus impreună cu Dl Mușat la ”verificarea de seară” și … afiș rupt și luat de vânt.

campanie 033

Am schimbat afisul cu P.N.L. și ca niște contracandidați model am indreptat afișul P.M.P. și i-am ”tras câteva capse”.

campanie 034

Aici se află ”Avizierul” din spatele Casei Memoriale Cezar Petrescu, am afiș și pe partea nevăzută, n-are niciun sens dar este forma mea de protest la ”buna” organizare a viitorului fost primar Emanoil Savin …

campanie 035

Avizierul de la Lidl, am schimbat afișul meu și l-am indreptat pe celălalt.

P.N.L. la tragerea la sorți pentru buletinele de vot se găsește la poziția 3 și am incercat să păstrez poziția și pe Afisajul Electoral. Mai sunt câteva panouri unde nu am putut respecta regula deoarece erau deja candidați puși și noi, cu bun simț ne-am pus pe la poziția 5 sau 6, că așa este și etic și echitabil … Pe unele panouri, unde am putut, am facut schimb de poziții 🙂 , fără afectarea afișelor contracandidatului.

afisaj campina

Intrebarea care se pune totuși in privința organizării Afișajului Electoral este : Oare de ce ALȚI PRIMARI in funcție iși respectă competitorii și le oferă posibilitatea de afișaj la loc vizibil pe panouri de 2 metri iar la noi …ne inghesuim 7 candidați pe 1,09 metri ( 6 locuri ) ?  Teama de competiție sau incompetență crasă  ?

Avizierul de mai sus se află la Câmpina ( și aici m-a prins ploaia 🙂 )

Mâine sau poimâine vă voi spune cum este cu vestele cu inscrisuri electorale, cât este prima amendă, cum se pierde funcția in consiliul local dacă faci d-astea de 3 ori … Să zicem că nu s-a știut că este ILEGAL și că eu ”hălăduiam” prin Câmpina să fac poze cu afișaje electorale și din această cauză nu am poze 🙂 …

Cu plăcere !

 

___Vizualizari 970

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Echipa de juniori Caraimanul la ”Șură„ – Bușteni 110 ani

Incă un pic de istorie, dacă se poate spune așa despre viitor. Din ciclul de articole ”Bușteni 110”, o scurtă...

Nestor Urechia – In Bucegi

Lamurire În anul 1927, după recomandarea neuitatului meu prieten, marele poet Alexandru Vlahuţă, Institutul de arte grafice şi de editură...

Close