Crucea de pe Caraiman va avea un nou PROPRIETAR

Este OFICIAL și va fii ”de bine” ! Cel puțin așa ne asigură Consiliul Local Bușteni care va instrăina Monumentul Crucea de pe Caraiman in vederea reabilitării.

0075crucea

Valoarea reabilitării va fii in jur de 6.000.000 lei, aproximativ 1.350.000 Euro .

Interesant este că proiectul de reabilitare depus ”pe Fonduri Norvegiene” in 2014 era de aproximativ 2.000.000 Euro, cum de a scăzut suma?

Conform ziua-veche.ro dar și totpal.ro ”Armata va prelua spre administrare Crucea de pe Caraiman, deoarece autorităţile locale din Buşteni nu dispun de fondurile necesare pentru reparaţiile de care are nevoie monumentul.”

”Mihnea Motoc, ministrul Apărării Naţionale, cere într-un memorandum adresat premierului Cioloş să fie elaborată o hotărâre prin care Armata să preia Crucea de pe Caraiman şi să se ocupe de reparaţii. Motoc îşi motivează decizia prin faptul că monumentul nu trebuie lasat în paragină, în condiţiile demarării Programului Naţional „România 100”, iniţiat în baza Hotărârii Guvernului nr. 24/2014 privind instituirea Programului Naţional „România 100”, pentru aniversarea, la 1 Decembrie 2018, a 100 de ani de la crearea statului naţional, unitar, român.”

0072Crucea

Acum nu știu cum va fi elaborată hotărârea de Consiliu Local insă din Memorandum nu reiese ce se va intâmpla cu monumentul DUPĂ REABILITARE, va rămâne el in proprietatea armatei ? se va intoarce in proprietatea Orașului Bușteni ?

Monumentul mai are in jurul lui 1000 mp. de TEREN, pe lângă, este zonă de protecție strictă in Sit Natura 2000, Parcul Natural Bucegi.

Tot interesant este că nu se știe dacă GUVERNUL CIOLOȘ va aproba memorandumul, că dacă nu-l va aproba atunci se prea poate să rămână Crucea prin proprietatea Armatei mult și bine până ”se va reabilita” vreun obiectiv militar.

Ministerul Culturii oare ce reabilitează ? Cum se pune problema cu ctitorii, CASA REGALĂ ce reabilitează ? … sau se ocupă numai de recuperarea averii făcute din salariul Regilor Romăniei , luptându-se prin tribunale cu ARMATA. Upss … Crucea a fost ctitorită de Ferdinand și Maria … păi de ce nu se retrocedează ?

Autorităţile locale din Buşteni nu au fondurile necesare reabilitării !!!  Oare ? – Cum oare găsesc ”autoritățile locale” fonduri pentru focuri de artificii de 100.000 lei anual, panseluțe de 1,5 milioane de lei anual, iluminat festiv de câte 200.000 lei anual, ajutoare pentru sinistrati de câte 50.000 anual, contracte de consultanta pentru diverse servicii de cate 1000.000 anual și multe altele, și nu de un an doi ci de vreo 10-12 anisori.

Incă un pic si vin alegerile ? … Tare mi-e că până la alegeri nu vom mai avea ORAȘ ci doar Administrație Publică Locală care va păstorii NIMIC, pentru că Pârtie nu mai avem, Spital nu mai avem, Canton Jepi nu mai avem, Fabrică de Hârtie nu mai avem, Valea Cerbului nu mai avem, Crină nu mai avem, Stadion de fotbal nu mai avem … Ce am uitat ? Poate-mi spuneți voi ? … aaaa ! Credite de vreo 10.000.000 euro de restituit in urmatorii 10 ani .

Apropo, pentru ”comentatorii” care-mi vor spune că sunt eu ”Gică contra pesimistu’ ” – Ce proiecte s-au realizat in ultimul timp la Bușteni, dar nu ca enumerare ci cu finalizare, ca să zic așa” ? NICIUNUL . Ba mai mult, până și proiectul de 34.000.000 euro , cel cu Stația de cogenerare s-a dus pe apa Prahovei.

Și două intrebări :

  1. De când, atunci când ești Autoritate Publică NEPUTINCIOSĂ , INSTRĂINEZI bunurile date in administrare prin VOT de către URBE fără măcar să informezi ”proprietarul de drept”, adică cetățeanul?

            2. Nu credeți DOMNILOR CONSILIERI că ar trebui SĂ DEMISIONAȚI dacă tot recunoașteți că habar nu aveți cum și ce să gândiți pentru bunăstarea celor care v-au VOTAT ?

Vom  trăi și vom vedea și să dea Dumnezeu ca măcar de data aceasta să NU am dreptate și să nu rămânem și fără Crucea de pe Caraiman !

 

___Vizualizari 2130

4 thoughts on “Crucea de pe Caraiman va avea un nou PROPRIETAR

  1. Ce mai conteaza un monument de importanta nationala. Prostimea se bucura la un mic, o bere si un carnat pe care Savin le da in fiecare an cand se termina campionatul orasului, unde desigur ca in fiecare an, miraculos echipa primarului ia cupa. Votati Savin, circ, panarama si multe alte mondenitati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Distribuie
Read more:
db3
Drumul Babelor. Sau nu, doar DJ 713. Sau Loto 6/49.

Vin deja cu stiri vechi, s-a asfaltat deja DJ 713 pana la intersectia cu Piatra Arsa. Proiect controversat si contestat...

DSCN3861
LEGENDA CASCADEI URLĂTOAREA

”Prin acești munți o frumoasă păstoriță, fiică a Jepilor bătrâni, iși păștea mioarele in vremuri demult apuse. Doi frați ciobănei...

Close