Blocurile sociale din curtea școlii in pericol de a fi DĂRÂMATE

Subiectul blocurilor sociale din curtea Scolii Nestor Ureche revine in actualitate. De această dată vești proaste ! Există pericolul ca blocurile, incă nefinalizate să trebuiască să fie demolate conform legii 230 !

anulare prefectura

 

De necrezut, Prefectura Prahova a cerut anularea Autorizațiilor de Construire nr 40 si 41 / 21.04.2015 , tocmai in 19 August 2015, după ce blocurile sociale, in sfârșit intraseră intr-o oarecare legalitate.

Ciudat demersul Prefecturii Prahova deoarece până la acea dată toate instituțiile posibile, și aici mă refer la ISC Prahova, Garda de Mediu, Președenție, Ministerul Educatiei, Ministerul Dezvoltarii, etc spuneau prin adresele emise că BLOCURILE se construiesc LEGAL, că nu sunt probleme, că există toate avizele, etc :

raspuns garda de mediu raspuns ISC Buc raspuns mecs HCL 89 suspendare


1 2
Deci, după toate răspunsurile acestea , in principiu, toate treburile mergeau unse. O primă lovitură a fost insă REVOCAREA autorizațiilor in data de 27.07.2015 de către PRIMĂRIE.  La acel moment m-am intrebat intr-un articol in ZdB de ce iși bate Primăria joc de cei năpăstuiți, aflând mai târziu că de fapt bătaia de joc nu era la adresa oamenilor ci la adresa Justiției și a Tribunalului Constanța, unde Primăria era dată in judecată pentru anularea celor două autorizații.

Pentru a scăpa de proces, strategii juriști din Primărie au emis următoarea dispoziție:

revocare autorizatii
… și au trimis-o la Constanța, astfel dosarul fiind clasat 🙂 .

Lucrările la Blocuri au continuat insă in baza acelorași autorizații REVOCATE.

Totul se liniștise dar … Hop Prefectura, in data de 19.08.2015 …

anulare prefectura

Hmmm ! 19.08.2015 se cere anularea Autorizatiilor de Construire … Asta inseamă că in conformitate cu legea 230 DACĂ SE CONSTRUIEȘTE FĂRĂ AUTORIZAȚIE, ATUNCI TOTUL SE DĂRÂMĂ !!!

Ce este insă TERIFIANT… EMITEREA AUTORIZAȚIILOR DE CONSTRUIRE NR.97 ȘI 98 DIN 20 AUGUST 2015, in aceleași condiții cu 40 și 41 diferența fiind de suprafața de teren, a doua zi după ce Prefectura ceruse anularea in instanță.

005 007

beton construct

Așadar, dacă mai ințelege cineva ceva din toată ”alba – neagra” cu documente, răspunsuri, autorizații avize , etc, pote lăsa un comentariu sau un mesaj de lămurire mai jos.

Eu unul nu mai pricep nimic și sunt convins că nici cele 36 de familii care ar fi trebuit să beneficieze de locuințe sociale și nici constructorii nu vor pricepe de ce nu-și vor lua banii pe ceva ce au ”prestat”.

Mă gândesc … Oare Comsar Total, unul dintre constructori, va plătii catre furnizorul de beton in aceste condiții ??? Oare Primăria Bușteni va deconta lucrările către Comsar Total și Tudo Construct dacă aceste blocuri se vor dărâma ?

Poate insă, ca și in cazul ”Constanța” , Justiția va ține cont de cele 36 de familii aflate in impas aplicând spiritul legii nu litera ei .

 

___Vizualizari 665

One thought on “Blocurile sociale din curtea școlii in pericol de a fi DĂRÂMATE

  1. Salut.Eu nu sunt atat de idealist!E doar praf in ochi!Incepand cu Dosarul Mineriadei si terminand cu Primarul Doctor…..Toate s-au dovedit doar fassuri…Ce viloaiele alea din zona Caminului Alpin au fost demolate???
    Tara asta nu-si va reveni niciodata!
    S-auzim de bine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
c11
Busteni, vedere de la Cabana Caraiman

0161
Apa cu clor si turismul la Bușteni – SAH MAT

Totul părea un vis urât in privința clorinării apei de la Bușteni și eu (mai ) aveam speranța că nu...

Close