Mă așteptam să fie aglomerație la Sinaia Forever

Anul trecut (2014)  la Sinaia Forever au fost in jur de 52.000 de vizitatori pe parcursul a trei zile.

Edițiile precedente ale Sinaia Forever s-au desfășurat la sfârșitul lunii septembrie și intotdeauna ploua și ploua bine de tot, incât nu-ți ardea nici de plimbări, nici de distracție. Anul acesta prima decizie foarte bună a fost decalarea acestui eveniment.

Ieri, Sâmbătă, 05.09.2015, in a doua zi de eveniment, cu toate că aveam 38,7 temperatură, m-am hotărât să fac o plimbare la Sinaia, să mai văd și eu ceva superorganizat.

Nu prea imi place aglomerația și din proprie experiență știam că intre 16.00 și 19.00 la cam toate evenimentele de anvergură lumea se odihnește, deci o perioadă propice pentru mine.

006

 

Am plecat așadar din Bușteni cu un Maxi-Taxi. Prima mea intrebare a fost … ” La ce oră aveți ultima cursă dinspre Sinaia ?” iar răspunsul …

”La orele 2.00 pleacă in principiu ultimele 4 mașini, dar cred că vom sta până pe la 4.00 , că e nebunie acolo !” …

Am ajuns la stația de la Gara Sinaia și am urcat aleea pietruită iar la capătul scărilor de piatră am avut o senzație ciudată …

Două animatoare zâmbitoare ne-au intâmpinat ( eram și cu fata mea ) cu ” Bine ați venit la Sinaia Foreveeer ! ” și ne-au inmânat un program … ”Vă veți simți minunat !” … și s-au indreptat către un alt grup care urca scările.

Apoi:

002

Standurile cu fripturi, mici, ciolane afumate, pastramă, gulaș, mamaliguțe și bulzuri, bere, vin câte și mai câte … toate bunătățile tradiționale, prețuri atractive, mesele pline.

003

Spre intrarea in Parcul Ghica

004

Intrarea in Parcul Ghica, o scenă și muzică de jazz

005

Piațeta rond din fața Parcului … Biluțele negre sunt de metal 🙂 așa că aviz amatorilor de dat cu șutul in minge …

006

 

Nu, nu este Revoluție … Este SINAIA FOREVER 2015, ora 16.30, când ar fi trebuit să fie ”liniște” și calm.

007 008 009 010 011 012

Surpriză MAXIMĂ, cel puțin pentru mine, Centrul de Informare și Promovare Turistică SINAIA este DESCHIS ! Cine ar fi crezut că intr-o stațiune turistică de interes național, când este un eveniment de amploare, sâmbăta, după ora 16.00 stă cineva să ofere informații turistice 🙂 . Cred că cei de la Sinaia se cred Stațiune Turistică Europeană !

013 014 015

Aceasta este oferta Sinăii pentru sezonul de iarnă 2015 – 2015 … 16 pârtii și trasee de schi omologate cu cele mai noi instalații, gondole noi și schi pass-uri unice.

Aici ar fi de spus că Sinaia este supranumită Perla Carpaților iar Bușteniul – Poarta Bucegilor . Acum ceva timp niște ”isteți de la Bușteni” au incercat să depășească Sinaia și cu un copy-paste le-a reușit brandul ” Bușteni – Perla Bucegilor” 🙂 , și uite așa și-au intărit poziția de locul II

017 018

Animatori pentru iubitorii de șah, sport aproape dispărut.

020

Am un prieten care poate mânca cam tot ce este in acest galantar. Adi !!!  Greta Garbo este fenomenală .

021 022 024 026 027

Acestea au fost standurile cu meșteri populari, in acțiune

029

Scena cu muzică rock, la intrarea pe treseu, imediat după covorul roșu care intâmpina vizitatorii. Am uitat să menționez că intrarea la Sinaia Forever este de fapt pe la Sensul Giratoriu de la Hotel Internațional sau Păltiniș.

030

Sinaia, muzeu in aer liber. Sunt reprezentate puntele de interes istoric, case și vile vechi care-și păstrează arhitectura. Nu și-a propus nimeni să le demoleze ca prin alte părți.

033 034 036

PR-ul Primăriei Sinaia, prezent la evenimente, zâmbitoare și profesionistă. Dacă știți cum se organizează astfel de evenimente … este destul de greu să ascunzi oboseala dar uite că se poate .

037

Indicatoare către unități de turism … ce idee năstrușnică 🙂 , adică să știe turiștii cum să ajungă la unitățile de cazare și să nu mai fie racolați de pe stradă sau de prin gară .

039 040

Balet – Piațeta de la intrarea in Parcul Ghica.

042

Am intrat câteva minute in Magazinul Carpați – Tristețe mare, stres pe măsură, oameni incruntați… ”iar au venit unii să ne deranjeze din stat” … cam asta este atitudinea vânzătorilor din acest mare magazin, cu o excepție, magazinul micuț cu electronice de lângă Flanco, unde am fost preluat de către două vânzătoare drăguțe care nu s-au lăsat până nu mi-au vândut ceva.

045 046 047

Inapoi pe Bulevard, tot timpul animație , voie bună, antren …

048 052 053 059 060 062

Parcul Ghica

064

Scena principală din Parcul Ghica .

066

Hotel Palace

067 068

Muzeul Rezervației Bucegi, deschis .

069 070

Cazinoul

081

 

Inapoi spre Gară.

Sinaia365 în imagini

Posted by Primaria Sinaia on 6 Septembrie 2015

Cam atât.

Astfel, apreciez că in acest an Sinaia Forever a avut parte de peste 65.000 de vizitatori la un eveniment mult prea bine organizat .

Felicitări Echipei Primăriei Sinaia !

 

___Vizualizari 1168

5 thoughts on “Mă așteptam să fie aglomerație la Sinaia Forever

 1. Foarte reusita aceasta editie si foarte frumos ai surprins si comentat diferite aspecte. Cred ca totul vine de la acel calcul al distributiei culturii pe metru patrat. Multumesc, prajiturile acelea chiar arata bine, sigur nu ar prinde vreun semn de alterare daca ar fi in grija mea 😉 timpul fiind prea scurt.

  1. Draga NIMI, aici nu prea toleram mitocania. Citeste “termeni si conditii”. Faptul ca am lasat comentariile “la liber” nu inseamna ca oricine poate spune orice. Dealtfel suntem raspunzatori conform legii de continutul postat, inclusiv de comentarii. Ramane la latitudinea lui Cristi sa-ti lase sau nu comentariul. Eu unul l-as lasa dar ti-as trimite un bax de hartie igienica prin curier rapid, inteleg si cred ca trebuie sa ajutam oamenii la nevoie. De asta nu il sterg eu.

   Urmaresc de cel putin 10 ani “Sinaia Forever” si pot sa spun ca daca nu ar fi ceva reusit nu ar atrage atata lume. Au fost si momente tensionate din ce-mi aduc aminte, cand cineva a cerut public sa se rezolve problema ursilor gunoieri, dar in rest, lumea a venit pentru distractie, pentru ca e un eveniment reusit.

 2. Sa nu ne inducem in eroare ,, schipass-uri unice pentru instalatiile adiministrate de orasul Sinaia” adica: pe telegondolele primariei si telescaun va fi un schipass iar pentru telecabina si telescaun Valea Dorului va fi schipass de la Teleferic SA. Este o mare prostie ca nu se poate ajunge la un numitor comun pentru un schipass unic pe Valea Prahovei. Se vrea Sinaia statiune de rang European… vise momentan: NU exista schipass regional (pt regiune de schi ca in orice statiune europeana) transportul in comun pentru partii se plateste extra si NU intra in valoarea schipass, parcarile pentru turisti sunt foarte scumpe 4 lei/ora intr-un spatiu nivelat cu pietris si neasfaltat/nemarcat ca o parcare, in caz de pierdere schipass nu ti se inlocuieste ci se plateste din nou….si cate ar mai fi de punctat! Sa nu ne imbatam cu apa rece…mai avem ani lumina pana sa fim un pol al turismului!

  1. @ ANA 55,
   Bună ziua,
   La capitolul schipass-uri unice pe Valea Prahovei din lipsa numitorului comun vă dau intr-adevăr dreptate dar niu cred că aici este de vină doar UAT Sinaia, insă la capitolul transport in comun pentru pârtii, incluse in schipass … pentru asta ar trebui să nu mai existe activități de turism ilegale, să se plătească TOATE taxele de stațiune, salvamont, impozite / cameră sau activitate de agrement iar atunci DA , ar fi o mare fărădelege ca acestea să nu fie incluse insă până atunci… bugetele UAT-urilor sunt nelimitate.
   Mai sunt ani lumină până ca Sinaia să devină pol al turismului , numai că dacă privim un pic in curtea vecinilor, vecinii mai au ani lumină pentru a ajunge unde a ajuns acum Sinaia .
   Nu a spus nimeni că Festivalul Sinaia Forever a fost perfect ci că a fost cea mai bună organizare din ultimii 21 de ani .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
00013poianatapului
Poiana Tapului – Spre Jepii Mari

Fotografie realizatî în 1910, reprezintă Poiana Țapului, vedere spre munții Jepii Mari, casă de munte. foto 15 / 1910  

Aruncați cu noroi in noi, ridicați piatra și dați

ACUM este momentul să aruncați cu noroi in noi P.N.L. Organizația Bușteni !...  De ce ? Pentru că suntem 9...

Close