Emanoil Savin iubește enclava Bușteni… felicitări !

Ar fi trebuit ca acest articol să fie parte componentă a articolului ”Strategia de demolare durabilă integrată a enclavei Bușteni, partea a doua, capitolul I”, care va apare mâine sau poimâine, dar nu puteam amesteca ”genocidul” cu ”felicitările” .

021

Ieri seară am ieșit un pic, la ”vale”, și mă intâlnesc cu cineva … imi zice ” mulțumim!” , mă uit la ”persoană” și intreb … De ce ???

Păi după articolul dvs. cu”mizeria” din Fierăstrău de sâmbăta trecută, luni la prima oră au apărut cu vole, muncitori, țevi și multe altele, au săpat, au dârâmat, au amenajat zona iar acum poți respira, poți TRĂI !

Cum ? … Ce s-a intâmplat ?

Păi … când a văzut Primarul in ce condiții trăim, ”a inebunit” ! … și i-a pus la treabă pe toți ! … Habar nu a avut ce este acolo ! 

🙂 Păi atunci ar trebui să-i mulțumiți lui, nu mie ! Eu am fost doar o ”unealtă” ! Și ce-i drept se pare că in trei zile S-A REZOLVAT .

Păi noi vă mulțumim in continuare pentru că … de un an îi tot spunem lui domn’ Costel și el ne tot spune că așa a fost proiectul și nu se mai poate face nimic că nu sunt bani și că trebuie să suportăm … cred că nici măcar nu l-a informat despre iadul și mizeria pe care o suportam!

Ok ! … și plec !

Și mă intorc acasă, pornesc calculatorul, verific Bugetul Local, SEAP-ul, OG 34, lista de investiții, etc… Cum se poate porni o lucrare intr-o localitate in două zile fără licitație fără rectificare de buget trecut prin HCL, chestii d’astea ?

Răspuns … ILEGAL !

Așadar … Primarul și-a călcat pe suflet, pe lege și pe portofel și probabil a dat câteva telefoane unor constructori, i-a băgat și i-a scos, le-a promis că-i va plăti sau nu și i-a pus la trebă.

Interesant ar fi de văzut dacă nu cumva există ceva procese verbale de lucrări executate gen canalizare, branșamente, etc, semnate, plătite incasate și lucrarea neefectuată dar decontată de la MDRT 🙂 … căci cu siguranță cei de la MDRT nu ar fi aprobat niște blocuri sociale cu 36 de apartamente/garsoniere FARĂ CANALIZARE… că, cât să suporte o fosă septică 🙂 .

Oricum, după toate teoriile și gândurile m-am dus să fac poze …

003

Pe drumul spre blocurile sociale, ”incă” neasfaltat.

004

Cumva cumva s-a desprins o stâncă in fața Clăii

005

Și ajung … Deci propietarul construcției din față … ori are foarte mult tupeu, ori e pe ”mână” cu autoritățile ori are autorizație de construire … 🙂 , săptămâna trecută clădirea era ”cheală”, acum are pereți, asta după ce a fost un pic de vâlvă prin zonă… ISC ? Mediu ? Comisia Județeană de Monumente Istorice ? 🙂 … Conform normelor UE , casele/locuintele care se construiesc in 2015 ar trebui să aibă măcar fosă septică, panou de informare și bineințeles autorizație de construire ! Asta dacă se respectă legea, dacă nu …

006 008 009

Aici AU FOST TOALETELE USCATE !

011

Și aici la fel … și puteți verifica in prima parte a articolului ”Strategia de demolare integrată …

012 013 014 015

Nu că aș fi cârcotaș insă, de obicei, mufele se pun INVERS … dar e bine și așa, românește !

016 017 018

Totul super OK ! S-au introdus aproape 100 m de canalizare, s-au pus aceste tuburi pentru viitoarele toalete, care de acum vor avea ”apă curentă”, din motive de bun simț nu am făcut fotografii cu familiile care-și reconstruiau toaletele din curte că astea totuși sunt condițiile și incă vreo câteva familii au WC-ul tot in curte, la mila ursului, insă … ce vă pot spune este că AERUL ESTE RESPIRABIL ! … (și când revin, revin cu lada de bere plină 🙂 )

019

Joncțiunea in canalizarea orașului … care ar fi trebuit făcută acum un an …

 

 

020

Și apoi a inceput să picure și …

025 026 034 035

Invazie de libelule.

Așadar SE POATE !

Domnu’ Doctor, lumea vă mulțumește pentru ”normalitate” ! … mare adevăr ați grăit in 2004 … dacă nu veneam eu vă stergeați și acum la fund cu brusturi ! 

Vom vedea insă dacă in viitoarele părți ale ”Strategiei de demolare durabilă integrată” se vor rezolva problemele tot așa de repede 🙂 .

Următoarele părți vor cuprinde …

___Vizualizari 729

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Distribuie
Read more:
header_new5
PRIMUL ARTICOL

  "Ziar de Busteni " se doreste o publicatie online despre viata culturala, turistica, industriala, de mediu, evenimente mondene si...

pasarelaview1
Vorbe-n gură

Zilele acestea m-am intâlnit cu un prieten. Nu-l mai văzusem de mult timp și am petrecut ceva timp impreună depănând amintiri,...

Close