Bușteniul in straie de nesimțire,de sărbători și după

Una dintre cele mai minunate stațiuni turistice din România este Bușteni, Poarta Bucegilor.

Aici s-au făcut investiții in turism pentru dezvoltarea acestuia pentru bunăstarea locuitorilor lui. La prima vedere, micuța localitate de la poalele Bucegilor poate concura cu cele mai high-class stațiuni europene pentru că pe teritoriul ei ai posibilitatea de a face multe activități atât in perioada de iarnă cât și vara ai posibilităti de cazare, restaurante mici și mari, etc.

Parc Cenbtral Busteni iarna

Sărbătorile hibernale erau cât pe aici să fie compromise datorită lipsei zăpezii dar in 28 decembrie in sfârșit a renins.

Se pare totuși că ninsoarea nu a adus doar bucurie ci a creat și multe neplăceri.

Lăsându-se asteptată prea mult această zăpadă in primul rând s-a compromis perioada de ședere a turiștilor in stațiune, astfel pachetele turistice au scăzut de la 5 zile la 2-3 zile, acest aspect reducând aproape la jumătate calculele celor care se gândeau că-și vor acoperi ceva din cheltuielile din 2014.

Au fost situații când s-au dorit rezervări de unități pentru jumătate de noapte ( 31 decembrie ora 22.00 – 01.ianuarie ora 6,00 ) , cazare plus living , fără masă 🙂 iar in același timp rezervare la tarife ”normale” incepând cu data de 1 ianuarie 🙂  și dacă se putea și fără avans că ei sunt oameni serioși … s-au deșteptat românii.

Alte cazuri interesante au fost semnalate in această perioadă când grupuri de 18 – 20 de persoane au platit avansuri pentru 3 camere de două locuri. Vă imaginați când au ajuns la unitate 20 de fete și băieți cam ce a simțit proprietarul mai ales când i s-a spus că ”NU ARE CONDIȚII” și să facă bine să dea avansul inapoi ( 30 decembrie ) că de nu, vine OPC-ul, sau să se mulțumească cu avansul că se inghesuie ei? Cică asta inseamnă seriozitate și turism .

Alți ”serioși” au făcut rezervări pentru Revelion de Crăciun, cu băncile și poșta inchise fără a se putea incasa avans, n-au mai răspuns la telefoanele de reconfirmare pe 30 sau 31 decembrie.

Și acestea sunt doar câteva cazuri, dar când auzi la Radio și TV că Bușteniul a avut grad de acoperire turistică 99% parcă te ia căldura sufletească și te trântește jos, mai ales când esți unul dintre cei 1% ( 30 de locuri goale in toată localitatea) , și zici că ai avut ghinion, poate la anul…

Așadar dacă voi, prestatorii in turism faceți parte din cei 1% vă rog lasați un mesaj in ZdB cu numărul de locurti rămase goale de Revelion că poate 99% nu este 99 %.

Cam asta inseamnă turismul ”(dez)Organizat” practicat pe la noi

Trecând peste nenoroc incerc să găsesc explicații totuși la LIPSA turiștilor din Bușteni in condițiile in care Predealul și Sinaia GEMEAU de mașini și turiști in timp ce DN 1 la Bușteni era plin dar pe străzile lăturalnice era GOL.

Păi cam ce erau să facă turiștii ”pietoni” sau localnicii ? Păi in primul rând să injure NESIMȚIREA celor care cred că turismul se face DOAR pe DN1 .

Eu mă mir că nu zice nimeni NIMIC despre BĂTAIA DE JOC la adresa turiștilor și pietonilor buștenari.

015

2 decembrie 2015 – trotuarul aferent DN 1

016

2 decembrie ora 21.00 – Poliția Română la datorie, păzește trecerea de pietoni pentru persoane cu dizabilităti și fluidizează traficul !!!

Dacă-i răspundeai Polițistului la intrebarea ”De ce nu treceți domne’ pe pasarelă? ” cu ”păi ce-s nebun ?” , era clar că nici dizabilități mintale nu aveai, deci ce să cauți pe trecere, pentru că pasarelele de la Bușteni in perioada 29.12 – 04.01 n-au văzut pic de antiderapant, ce să mai zici de curățare.

O chestiune ”mișto” este că semafoarele de la trecerile pentru persoane cu dizabilitați nu sunt funcționale pe partea dreaptă ( sens București – Brașov ), adică apeși ca un papagal, degeaba și aștepți să apese butonul cineva de pe partea cealaltă sau fluieri vreun alt pieton să apese el.

023

 

Lipsa dezăpezitorilor de trotuare, din centrul stațiunii, a dus la lipsa turiștilor prin centru pe 02.01.2015, pentru că trebuia să inoți ca să poți ajunge in parcul central, dar și la lipsa turiștilor prin baruri și restaurante.

In principiu ca să faci vreo activitate, mai ales turistică ar trebui să ai acces la unele locații dar la Bușteni se pare că n-a ajuns conceptul acesta, ajungând doar cel de dezăpezire a DN 1 pentru fluidizare spre alte destinații.

Veți spune că are tot omul sărbători, in consecință chiar și dezăpezitorii și aveți mare dreptate dar…

008 007

 

… acesta spre exemplu este accesul spre Pârtia Kalinderu, fara trotuare dezăpezite, fară plug intrat de 3-4 ore in data de 04,01,2015, ora 18.30. Cum crede cineva că dacă ești indrăgostit de schi alpin și vii cu Săgeata Albastră la Bușteni poți urca pe jos, fără aventuri la Kalinderu ?

Acum știu că iarna nu-i ca vara, dar totuși, noi pietonii fără jeep ce vină avem ? De ce trebuie să fim umiliți in acest hal?

Oricum, problemele nu se termnină aici pentru că abia acum incep, cel puțin dpdv turistic. Astăzi 05,01,2015, Bușteniul este GOL, sau are grad de acoperire de 3-4 %, nu turiști, nu concedii la munte… de ce ? Tot astăzi 05,01 a reinceput școala iar pe Zamora la ora 8,00 nu ajunsese plugul, că dor ”boierii” din casele de vacanță au plecat de ieri seară.

Căt o fi costând dezăpezirea la Bușteni, cine o face ( de fapt nu o face), se va plăti vreo sumă pentru inceputul de an nedezăpezit ?

Dacă autoritățile locale sunt dezinteresate de noi, pietonii, nu ar fi interesant să devenim și noi un pic dezinteresați și să ne platim impozitele și taxele, legal, la sfârșit de trimestru I ?

019

Acum un an și ceva spuneam că ”numai dacă pană la mașină vei face te vei opri la Bușteni!”,  sumbru dar incepe să se intâmple!

___Vizualizari 1850

11 thoughts on “Bușteniul in straie de nesimțire,de sărbători și după

  1. Eu, ca si turist, doresc sa gasesc iarna BUSTENIUL inzapezit sau chiar troienit, pentru ca asfalt si beton am si acasa, si sunt satul. Fireste, trebuie curatat accesul la SPITAL. PARDON, VOI NU MAI AVETI !
    Ca si localnici din BUSTENI, nu ar trebui sa va plangeti ca nu va curata nimeni strazile si trotuarele. Sunt sigur ca sunteti dotati cu bocanci, crampoane, parazapezi, schiuri, sanii, ba, unii dintre voi chiar cu 4×4, ca doar sunteti montaniarzi toti. Sigur nu veti muri de foame in case !
    Daca se va face vreodata autostrada pe VP, o sa ajungeti iarna sinistrati, ca cei din baragan, pt. ca toata lumea, inclusiv subsemnatul si plugul de zapada, o sa treaca prin tunel cu 100 la ora.
    Vara, o spun foarte serios, ma simt mai bine facand vacanta in secuime decat la BUSTENI. Asta pentru ca nu mai e zapada sa acopere mizeria…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Un bolovan pe DJ 713

Prea multe nu ar fi de spus sau de scris la acest moment despre DJ 713 insă a venit și...

DSCN3306
Enigma Porții Bucegilor

Titlul ar fi fost ceva de genul ”Dilema fară răspuns” dar am ajuns mai târziu la tastatură astăzi și intre...

Close