Vorbe-n gură 2

După două săptămâni de la ultima intâlnire cu vechiul meu prieten, ce să vezi, ne-am intâlnit din nou 🙂 și iar am stat la ”bârfă” .
Prima chestie care m-a intrebat a fost dacă am pățit ceva ?!?! M-am uitat nedumerit la el și-mi spune …

Am văzut că n-ai mai postat nimic de ceva timp !

Păi … E campanie electorală, dacă postam, avea oricum legătură cu ”politicul” și cum pe mine mă cam mănâncă limba 🙂 , dacă zic ceva de PSD se interpretează, dacă zic ceva de ACL, se interpretează, dacă zic de doamna Udrea … la fel, deci mai aștept să treacă și electorata asta după care ”zic din nou” 🙂 .
Păi prietene, iți scade ratingul … zice el ! Așa și ? Oricum, precum vezi, n-am reclame, nu fac publicitate platită, nu mă plătește nimeni să scriu, deci treaba cu ratingul mă cam lasă rece. Eu ( Ziar de Bușteni ) sunt urmarit pentru prezentarile localitaților și traseelor turistice, evenimentelor care se intâmplă prin zona și pentru ceva articole despre Bușteni trecut, prezent și viitor.

poalele bucegilor

Păi și n-au mai fost evenimente ?

Păi nu prea, pentru că dacă se mai intâmplă ceva prin zonă mi se trimit comunicate de presă … dar in campanie toți au alte treburi mai importante și oricum nefăcând politică in ZdB, nu mă apuc acum să public unde se deplasează echipele de promovare ale candidatilor.

Bine, bine dar au fost ceva subiecte interesante, spre exemplu cu defrișarea de deasupra de Căminul Alpin, ce, nu ști ?

Ba știu, dar acolo sunt niște interese muuult prea mari! …

Cum adică ?

Păi acolo proprietar este un nene care a fost director la Romsilva, unul care a fost achitat intr-un dosar penal pentru că a cumpărat la suprapreț niște ”efecte” care nu trebuiau nimănui, ace de cravată pentru pădurari de vreo 1000 de ori prețul. Dar a fost achitat, deci ”nu era de vină” 🙂 .

Mă lași !! , Cum il cheamă ?

Hmm 🙂 … Nu-ți spun, insă este același director Romsilva care i-a retrocedat terenul din Zamora soacrei lui Mircea Geoană … terenul ăla schimbat de la Bănești sau Băicoi că acolo nu aveau și au găsit taman pe cele mai intinse meleaguri din Valea Prahovei, adică la Bușteni… dar nu pe vremea actualului ci pe vremea fostului primar, așa că …

Păi și nimic, nimic ? Ăsta cum a ajuns totuși să aibă pădure tocmai la Bușteni ?

Păi cred că la fel ca alții, i-a lăsat mă-sa moștenire vreo câteva hectare primite de la Burebista sau Petru Rareș, prin testament, prin Cucuieții din deal, iar acolo nemaifiind pământ de retrocedat l-au trimis la… Bușteni, unde, precum iți spuneam, avem terenuri și păduri de n-avem ce să facem cu ele!

Du-te mă-n … Bine, bine dar ce se mai aude de exemplu cu A.N.I. Și cu primarul vostru ?

Păi nu prea se mai aude nimic , in afară de faptul că cei de la ANI i-au mai făcut o bucurie penală la Curtea de Apel Ploiești … cam nimic.

Frate , nimic nu se intâmplă ! Cum naiba ii ia pe toți, mai puțin…

Stai liniștit că ce-i al lor e pus deoparte, spre exemplu pe 31 OCTOMBRIE se judecă ”scamatoriile” din RAPORTUL CURȚII DE CONTURI 🙂 🙂 , mă rog, contestația, ăla in care se descoperise cum că s-au plătit asfaltări fără să se asfalteze și nu doar o dată ci de două ori, in care se montaseră interfoane pe banii de amvelopare a blocurilor, ală cu terenurile și constructiile de pe Baiu, fără autorizații de mediu, licitații fără licitații, redevențe ne-ncasate, mă rog, scamatorii de vreo 80 de miliarde (vechi), dar cu siguranță cei care au făcut raportul erau nebuni, nu știau că așa ceva nu se face pe la noi, că noi la Bușteni suntem ”uși de mânăstire”.

Cu Biserica din Bucegi ??? Ce se mai aude ?

Au strâns cu petiția vreo 27-28 de mii de semnături și probabil că vor retransmite la Parlamentul European o nouă solicitare. Ce să zic, nici nu știu dacă ar trebui să am vre-o poziție .

Auzi, dar stai un pic, la chestia cu defrișarea de la Căminul Alpin, acolo nu este Parcul Natural Bucegi ???

🙂 🙂 🙂 Este, numai că este zonă de dezvoltare durabilă, așa că este cam liber la construcții pentru turism, nu că noi am avea vreo legătură cu asta dar dacă se va construi ceva pe-acolo cu siguranță vom auzi că s-au creat locuri de muncă 🙂 , iți dai seama că la Bușteni avem femei de serviciu și muncitori necalificați cât cuprinde, ba i-am mai și specializat prin diverse POSDRU-uri, deci in sfârșit se vor angaja și ei pe super salarii minime pe economie că la Autostradă n-au mai avut noroc.

Știu că nu faci politică, dar totuși ce crezi de ”ofițerul acoperit” ?

🙂 🙂 🙂 … Ți-au plăcut filmele cu James Bond ? Sau cu Tom Cruise in Misiune imposibilă??? Ai văzut tu vreun film cu spioni mici de statură și cu ochelari, care să se chiombească la documente secrete prin aruncare fugară de colț de ochi punându-și ochelarii ?? De când mă știu, auzeam povești cu băieți inalți, calmi, cu ochi albaștri, cinici … chestii d’astea, chiar mă așteptam să fie Iohannis pus in postura de acoperit, dar așa ceva 🙂 🙂 , probabil că anchetând el ceva o fi fost pus de SIE să semneze vreun document de nedivulgare a secretelor ce le poate vedea prin arhive dar altfel … oricum, cred că Băsescu a greșit asemănarile cu spioni, mai curând trebuia să-l facă ”desen animat” că dacă-ți amintești cartoon-urile americane, Ponta seamănă cu Clark Kent și se comportă ca Superman, ce mai, SuperPonta, de dimineața până seara, cu ochelari sau fără, dă de mâncare la oameni, marește alocații, dă drumul la căldură și apă caldă prin cartierele bucureștene, se duce in delegații prin strainătate, face și desface de zici că are vreo o sută de sosii, e omniprezent, pe garduri, pe stâlpi, pe sticla tv-urilor, pe mașini, oriunde. Dacă și de data asta PSD-ul pierde … chiar că mă fac și eu capitalist.

Băi ești prost ??? N-ai auzit că după ce iese pune taxe și biruri pe români ca să acopere pomenile electorale care le-a tot făcut in ultimii doi ani ? Dacă-l votăm am pus-o rău !

Coane, am și eu o intrebare ? Dacă există găuri de la pomeni … ăilalți cum le acoperă ? Nu tot prin ACELEAȘI BIRURI ȘI TAXE ? Ai văzut cumva vreun proiect economic de salvare a României ? Cât de cretini crezi că sunt și ăștia de la PSD să-și taie craca de sub picioare, să nu mai aibă soluții și totuși să vrea să câștige alegerile și toată puterea ??? Că dacă rămân cu toții și fac ce zici tu acolo s-ar putea să cam plătească scump in fața populației, nu uita de Impușcatu’, se poate ieși in stradă oricând și de data asta dacă iar ne mint ii linșăm! Dar stai să-ți mai zic ceva, nici doamna Udrea nu mi-ar displace, ai văzut-o la Rareș Bogdan cum vorbea, am crezut că au inlocuit-o cu vreo eminență in economie, politică, agricultură, tranporturi, dezvoltare regională și multe altele, frate, avea vorbele la ea, n-am văzut până acum vreun candidat care să răspundă atât de bine, fără mișto, chiar mi-a plăcut, aproape că m-a făcut să votez cu ea la primul tur … ce tare ar fi să avem turul doi cu Ponta și cu Udrea, nu ? Să vezi după alegeri guvernarea Victor Udrea sau Elena Ponta 🙂 , ăștia doi chiar că ar fi buni de un tandem Președinte Prim Ministru.

Auzi ? … crezi că la voi, la Bușteni, o să se fure la vot ?

Nuuu 🙂 , sunt convins că nu o să se fure, cel mai bun exemplu este că s-a tot zis că Dragnea scoate morții la vot, ei bine, primarul nostru a dat ordin să se prelungească gardul de la cimitirul de pe strada Caraiman, gard de beton armat și uite așa nu o să iasă nici măcar unul la vot 🙂 !

După alegeri cum vezi tu că o să se dezvolte țărișoara asta ?

Păi după cum evoluează lucrurile, cea mai tare afacere va fi să ai tipografie sau librărie.

!!! Ăăăă ???

Păi poți face un calcul sumar, 30 – 40 de arestați de DNA zilnic timp de un an, cu condamnări pe 7-10 ani … ăștia trebuie să se apuce să scrie cărți pentru a se reduce pedeapsa la jumate, astfel vor apare mii de titluri de literatură economică exemplificată și SF real, care se vor tipării in mii de exemplare și care se vor vinde in mii de librării, cultură frate, locuri de muncă, etc, cu ocazia asta poate se redresează și fabrica noastră de hârtie 🙂 🙂 .

Tââr, țâââr – telefonul !

Ok, in cinci minute …! …Ne mai vedem prietene !

___Vizualizari 505

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
urs1
Uită-te în ochii mei şi trage.

Recunosc, sunt si eu la randul meu un vanator de ursi. Dar am sa revin putin mai jos la acest...

hpim3544
Cascada Urlatoarea – Busteni – Obiectiv al relansarii turistice 2

Gata am ajuns la cantonul de apa, ne odihnim un pic si urmand poteca marcata vom ajunce la Urlatoarea Prin...

Close