Veste bună, veste rea – pasarele pietonale la Busteni provizorii

O știre importantă și bună pentru toată țara, incepând de astăzi până pe 14-15 august la Bușteni vor apare două pasarele pietonale. Vor mai fi montate incă două pe ”Valea Prahovei”, una la Azuga si una la Comarnic.

Precum spuneam, vestea este bună pentru toată țara pentru că probabil se va fluidiza traficul auto. Vestea este  mai puțin bună pentru … peisajul Văii Prahovei și din acest punct de vedere sunt și eu in acord total cu Primarul Orașului Bușteni dl E.S..

Din Gazetaph.ro  , dar și de pe alte site-uri aflăm că :

Gabriel Oprea (viceprim-ministru): “Până pe data de 15 august trebuie să avem patru pasarele. Una la Comarnic, două aici, în Bușteni, unde este cel mai important nod și una la Azuga. Sunt niște soluții temporare, fiindcă aici, la Bușteni, vor fi acele soluții definitive – pasaj subteran, dar bineînțeles necesită fonduri și eu sunt convins că o să rezolvăm în timp și această problemă. Urgente acum sunt aceste patru pasarele. (…)O soluție definitivă este autostrada, dar acum trebuie să facem această urgență .”

E.S. – primarul orașului Bușteni: “Eu m-am opus mereu la construirea acestor pasarele, dar în acest moment am găsit înțelegere la Consiliul Județean și la Guvernul României să reușim să facem două pasarele provizorii, pentru un an de zile, până la construirea celorlalte două pasaje subterane.”

Trebuie să menționez faptul că prima intâlnire pentru un ”proiect” de amplasare a unor ”pasarele provizorii”  la Bușteni și in celelalte două localități a avut loc pe data de 01.08.2013.

Acum mă gândesc și eu ca tot omul la ce inseamnă ”provizoriu”!

Provizoriu  in România inseamnă ceva făcut in superfugă care s-ar putea să rămână definitiv. Cine a mai auzit ca in România o lucrare să se facă de la stadiu de proiectare, identificare de soluție, contractare construcție, construcție propriu zisă,  in 15 zile?????? 🙂 🙂 :), că nici in 3 luni nu poate fi posibil așa ceva, doar dacă renunți la toate regulile de siguranță a celor care trec pe dedesubt sau pe deasupra ( acum nu cumva să vă amitiți de acea pasarelă care a picat pe un Matiz acum ceva timp), nu ții cont că cei cu dizabilități nu pot zbura, că vântul care bate dinspre nord sau sud transformă astfel de construcții ”provizorii” in vele, nu ai habar de legea achizitiilor publice și iti bați joc efectiv de PEISAJUL localității, că dacă pui o pasarelă la gară și una cu 200 de metri mai jos ( asta poate fi la Coștila) ai fu.., ma scuzați, distrus tot peisajul.

Ce n-am ințeles eu din ce se spune in articolul din gazetaph.ro este … în acest moment am găsit înțelegere la Consiliul Județean și la Guvernul României să reușim să facem două pasarele provizorii … !!! , păi am găsit noi ințelegere să se monteze sau au găsit ei la noi???

Stiu și văd cu câtă greutate se desfășoară traficul pe teritoriul Bușteniului dar până la urmă din cauza acestei greutăți mulți renunță să treacă mai departe, spre alte zări!.

Așa că mai bine in loc de două ”provizorii” care vor costa cât două definitive mai bine făceau una sau două subterane că tot aia era. Să ne aducem aminte că atunci când s-a făcut trecerea pe sub DN1 de către cei de la PORR  pentru conducte, circulația NU a fost afectată și a durat 10 zile.

Pe urmă mai există și cel mai frumos aspect ( european dealtfel), al persoanelor cu dizabilități, care AU DREPTURI și care  SUNT OAMENI ( = specia aceia urâtă de toate speciile, inclusiv de ea insăși,  dar protejată prin diverse acte normative și legi) și care trebuie să treacă strada pe treceri de pietoni la nivel cu șoseaua !!! ( că rampe provizorii pe pasarele provizorii n-am auzit să se proiecteze),deci pasarele pietonale provizorii vor fluidiza ce??? pentru că toți vor trece pe la trecerile de pietoni chiar dacă vor fi semaforizate.

Imi aduc aminte că in propunerea de P.U.G. a orașului Bușteni exista un drum de centură. Acest drum de centură ar fi folositor și pentru cei care vor construi vreodată autostrada, se va fluidiza și circulația și n-ar mai fi vorba nici de provizorat și care dacă ar incepe să se construiască ar fi o soluție viabilă, nu așa că iar a venit sezonul și mai vopsim un pic gardul…

In fotografia de mai jos cu verde deschis este desenata Varianta. Documentul il găsiti aici – click ( altrix.ro)

 

variantaocolitoare

 

Dar totuși vestea bună este că se face ceva pentru cei care stau in trafic!

Si o ultimă intrebare ”provizorie” – Dacă acest provizorat ține un an, la anul in august se vor construi două definitive sau se vor construi din nou două provizorii??

Mai sunt 28 de zile ! 🙂

___Vizualizari 527

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Demarează Strategia de Dezvoltare a orașului Bușteni

Astăzi, 03.06.2021 , a apărut, un document, chestionar, din partea Primăriei orașului Bușteni, care se dorește a fi punctul de...

1003liliacul
Specii strict protejate in Bucegi – Sit Natura 2000

Specii strict protejate – Fisa standard Natura 2000 sit Bucegi   Mamifere   1001 Ursus arctos - Ursul Brun În...

Close