Bariera din Piatra Arsă – VANDALIZATA

DSCN2282

 

Si ma tot gândeam dacă să postez sau nu insă m-am hotărât totuși să o fac.

Avem prin Ziar de Bușteni câteva articole cu referire la Bariera din Piatra Arsă pusă acolo deoarece… Intr-adevăr m-a deranjat acea barieră dar nu pentru că a fost pusă ci modul netransparent in care a fost instalată. Totuși m-am oprit la un moment dat pentru că ințelesesem că aduce  beneficii zonei protejate, chiar dacă eram catalogat ca ”impotriva  mediului – impotriva Bucegilor”!

In 22,08,2013  am aflat că un grup de Golani au VANDALIZAT Bariera din Piatra Arsă! 

Cei din jur spuneau că i s-a sculat lu’ unu’ astă nopte după sau in timpul șprițului să o distrugă, să o smulgă, să nu mai fie neam de barieră .

Imbecilii…, golanii… și totodată măgarii au vrut să braveze. Puteau să mai aștepte câteva zile până … AUTORITAȚILE SE FĂCEAU DE RÂS!

Ditamai Președintele de CJ a anunțat că la sfârșitul lunii se va inaugura DJ 713 pâna la Babele, in timpul unei prereceptii a DJ 713, fără insă a avea macar ideea să vadă ce prerecepționează colegul de la Dâmbovița adică drumul care duce până NICĂIERI , aproape de Piatra Arsă și se oprește la vreo 2,5 kilometri de BABELE.

Pe Dl. Mircea Cosma il cunosc și ii apreciez activitatea de conducător de județ, pentru Prahova s-a implicat mai mult decât alți președinți și a avut o activitate managerială deosebită insă cred că vârsta și anturajul in loc să-l maturizeze l-a condus către greșeala de a nu mai ține cont de consilieri. Dacă a avut consilieri aceștia ar trebui dați afară pentru inducere in eroare pentru că precum vă spuneam viziunea d-lui Cosma era constructivă, Drumul Vinului și al Voievozilor stau ca exemplu dar aici …

Aici pe DJ 713  Dl. Cosma a avut proasta inspiriație de a anunța organizarea unui eveniment cultural intr-o locație fără acces. Toată media a preluat informația că DJ 713 este asfaltat până la Babele.Când in sfârșit a văzut enormitatea greșelii in 22.08. a incercat să o repare printr-un alt comunicat cum că lucrările vor continua și anul viitor.

Obișnuiți sau nu cu sloganul, acesta funcționează … ”Din greseală in greșeală spre victoria finală”

Pe blogul lui Adrian apare un citat din Jeep-iști : “DACA ERAM IN ALTA TARA, NOI TOTI, ASTIA CU JEEPURILE, ERAM LUATI TOTI LA POLITIE, PANA ACUM, PENTRU ASA CEVA!”, eu ași merge un pic mai departe ”  Dacă eram intr-o țară civilizată nu ASFALTAM munții” – făceam niște autostrăzi acolo unde era nevoie! lăsând pe ultimul plan astfel de aberații.

Am fost intotdeauna de partea celor care practicau activitatea de transport mai mult sau mai puțin ”rent-a-car”, mai mult sau mai puțin legal, ducănd o mână de turiști până la Babele sau Peștera, oricum muuult mai ieftin decât transportul cu telecabina Bușteni Babele. Nici acum nu-mi schimb poziția, pentru că acești jeep-iști erau puțini, nu sute și nu erau sursa maximei poluări a P.N.B., iar dintre ei doar câțiva erau mârlani și/sau golani. Asta este, fiecare pădure are uscături.

Dar când vezi cum niște golani VANDALIZEAZĂ te apucă așa o stare de scârbă și totodată rușine că ai susținut pe cineva.

Părerea mea este că vandalizarea barierei va rămâne fără urmări dar VANDALIZAREA SEMNULUI RUTIER DE INTERZIS ar trebui să fie punctul de plecare al unei anchete care să se lase cu dosare penale pentru că dacă nu se ia nici o măsură ne vom trezi fără multe alte insemne ale legii . Nu diminuez importanța barierei sau a autorității PNB insă SEMNUL RUTIER reprezenta LEGEA, lege care a fost violată, batjocorită, vandalizată, ruptă și indoită semn că oricine poate face la fel.

In imaginile de mai jos veți vedea că semnul rutier a fost smuls din sudură, cu ură proletară inaintea sărbătoririi zilelor de 23-24 August și inaintea REPETIȚIEI pentru sperierea faunei in cinstea zilei de 31 August, fiind necesară multă forță.

 

Dacă LEGEA nu mai există va fi haos!

Acum fără această barieră mulți sunt supuși greșelii și riscului propriei vieți și pentru ce? pentru că s-a trezit cineva să dea un comunicat fără să știe ce vorbește iar prin acest comunicat a legiferat vandalismul sau a instigat la el pentru că fără acel comunicat nu avea nimeni curajul să facă ce a făcut.

Chiar dacă inregistrarea de mai jos este mai mult hilară demonstrează cam ce se poate intâmpla când nu ai semn de interzis, când nimeni nu te oprește.

Ce nu-mi explic totuși este DE CE NU A FOST REPUSĂ LA LOC BARIERA? așa cum e ea, strâmbă și indoită, că abia acum ar fi reprezentat simbolul – PE aici NU SE TRECE!

Voi mai posta un articol in zilele care urmează pentru că acum sunt șocat de gravitatea vandalismului .

 

 

 

 

 

 

 

___Vizualizari 582

One thought on “Bariera din Piatra Arsă – VANDALIZATA

  1. De acord cu idea de a construi drumuri si autostrazi nu asfalt ptr marlani.Muntele se face la picior.Oare cine vinde terenul inainte de bariera.O sa ne trezim cu colibe in varf de munte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
harta-ocolitoare
Ocolire Blocaj DN1 – Pod in curs de reabilitare DN1 – Poiana Tapului

In speranta ca traficul pe DN 1 poate fi fluidizat prin acest articol pentru autoturisme, pe raza localitatii Busteni datorita...

Respect jurământul – Bușteni Partea I – Blocurile sociale din curtea școlii

In data de 23.06.2016 am depus un jurământ, acela de a RESPECTA CONSTITUȚIA și LEGILE ȚĂRII și să fac cu...

Close