Ultimele articole
Warning: array_key_exists() expects parameter 2 to be array, string given in /home3/rzia3985/public_html/wp-content/plugins/responsive-lightbox/includes/class-frontend.php on line 1489

Fotografie realizată în 1936, reprezintă Poiana Țapului, Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena, sfințită în ziua de duminică 13 decembrie 1936. Proiectant, Arhitect Ghinescu – foto  13 / 1936

Biserica din Poiana Țapului poate fi vizitată și astăzi –  Biserică Crestin-Ortodoxă

 

 

Urmeaza slideshow si galerie

This slideshow requires JavaScript.

___Vizualizari 705

Poiana Tapului – Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena

Alte articole2 thoughts on “Poiana Tapului – Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena

 • April 9, 2012 at 12:01 pm
  Permalink

  In aceasta poza, casa din dreapta bisericii, in spate, pe zamora,apartine lui CHISS CONSTANTIN.El era tatal bunicii mele, POPA MARIA,are acum 76 ani, de la ea imi iau informatiile .Din amintirile bunicii tatal ei a crescut in acea casa, el fiind nascut in 1910.Casa fiind mai veche,dar bunica-mea nu stie exact anul in care a fost facuta.Cladirea alba ce se vede putin mai in dreapta era un grajd, in care mama respectivului CHISS CONSTANTIN, tinea animalele, vacile.Acasta constructie ar fi localizata azi in curtea familiei Barbu, din prezent, unde au locuit EUGEN SI MARGA BARBU.
  Strada in timpul nostru se numeste Preda Buzescu.Cand a fost facuta poza, pe strada mai locuia familia Cosneanu, in capatul strazii, in prezent familia Musat.
  Cand a fost facuta poza, dupa spusele sursei mele, cand a fost nascuta sora bunicii mele in 1934 biserica nu era construita, dar in 1936 biserica era construita.
  In aceeasi perioada, in zona numita de noi in prezent Podul Zamorei,nu era nici un fel de constructie, doar un fel de vagon, al padurarului, GHITA MOGAN, sau MOCAN.
  Construcitii nu erau facute, dar erau impartite terenurile celor care au fost in razboi, sau pe front. Primele case facute in Podul Zamorei, au fost ale lui COJANU, care era padurar, dupa care, GHITA SARBU, GICA TATARU,ALEXE ION.
  Podul ce trece acum spre zamora nu era inca construit.
  Bunica bunicii mele, mama lui CHISS CONSTANTIN, ANA CHISS, dupa nume,ingrijea de animalele lui JINGA ARON,care era si primar in Poiana Tapului ,care locuia tot in Poiana Tapului, in cladirea unde a fost posta candva, unde ar fi azi, un magazin alimentar recent deschis, sau unde sta familia NEGOITA.
  JINGA ARON ,a construit biserica si podul spre zamora.Primaria era unde este in prezent gradinita.
  revin in curand cu mai multe detalii.daca nu sunt complet exacte imi cer scuze.

  Reply
  • April 9, 2012 at 4:41 pm
   Permalink

   Este perfect,
   In primul rand vreau sa va multumesc pentru precizia datelor. La cele spuse de dvs as mai vrea sa adug un lucru interesant pentru tinerii din Busteni. Langa casa doamnei Marga Barbu a locuit Constantin Chirita, care a scris Ciresarii, iar unul dintre volume chiar cuprinde descrieri ale Bucegilor , carti care ne-au incantat copilaria si ne-au facut sa ne imaginam . Va astept adresa de e-mail pentru a va invita in randul autorilor acestei publicatii on-line ( achim_cristian4@yahoo.com). Avantajul este ca puteti posta si fotografii. Cu precizarea ca as dorii sa postati un watermark pe fotografii pentru a se cunoaste autorul/detinatorul fotografiilor. Fiecare dintre noi avem valori in case, in biblioteci, in parintii si rudele noastre, si cu toate ca dorim sa publicam valori asta nu inseamna ca pot fi folosite liber.

   Inca odata va multumesc pentru postare si va astept cu completari ca autor in “Ziar de Busteni”

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Distribuie

Pentru a vizualiza conținutul

Read more:
0001broasca-raioasa-bruna
Reptile, amfibieni, melci și pești in Bucegi – Sit Natura 2000

Reptile, anfibieni, pești si melci – Fișa Bucegi – Sit natura 2000 0212 R Anguis fragilis  - Năpârca Cartea Roşie...

Cascada-urlatoarea
Ce putem face când nu plouă

Când nu plouă, pe Valea Prahovei, bineințeles in sezonul cald, atunci când traseele montane sunt deschise : Valea Azugii -...

Close