Clorinarea apei la Bușteni – mizeria reloaded- partea I

O mizerie marca Compania Națională de Investiții este reluarea proiectului de clorinare a apei potabile de la Bușteni. Despre acest subiect am scris pe larg incepând cu 2012 și voi mai scrie până o să-mi iasă pe nas sau până o să văd că am ajuns toți in ultimul hal de prostie și delăsare, că așa tăcuți cum suntem vom lăsa ca pentru BANI, unii să-și facă mendrele iar viitorul copiilor noștri și al localității Bușteni să fie distrus.

Nu poți să nu iei poziție impotriva otrăvirii apei pe care o bei pentru că niște ahtiați de comisione iși bagă picioarele până și in sănătatea ta. Nu poți să nu iei poziție atâta timp cât ști că mizeria care ți se pregătește este o chestie nicimăcar impusă ci este un vis tâmpit al unor minți bolnave.

Spuneam in luna februarie că CNI ( Compania Națională de Investiții ) a scos la licitație in numele localității noastre, proiectul ”Proiectare si executie de lucrari aferente obiectivului de investitii Reabilitare/ inlocuire/ extindere sistem public de alimentare cu apa (captare, aductiune, statii de tratare, rezervoare de inmagazinare, retele de apa), in localitatea Busteni” cu o valoare 7,135,718 euro pentru lucrari și servicii după cum urmează:

Cheltuieli pentru asigurarea utilitatilor necesare obiectivului: 175.263 euro fara TVA; 
Cheltuieli pentru proiectare si asistenta tehnica a proiectantului: 355.470 euro fara TVA; 
Executie (investitia de baza): 5.842.097 euro fara TVA; 
Organizare de santier: 114.505 euro fara TVA; 
Probe tehnologice si teste: 11.100 euro fara TVA; 
Diverse si neprevazute: 637.283 euro fara TVA, din care: 
– diverse si neprevazute aferente activitatii de proiectare 35.547 euro fara TVA (reprezentând 1% din valoarea estimata fara cota de diverse si neprevazute); 
– diverse si neprevazute aferente executie lucrari 601.736 euro fara TVA (reprezentând 9% din valoarea estimata fara cota de diverse si neprevazute). 

Această licitație s-a derulat, s-a sucit și invârtit pănă a fost ANULATĂ pentru că probabil NU A IEȘIT CINE A TREBUIT , probabil zic pentru că perioada de analiză a ofertelor depuse a fost mai mult decât suspectă.

In sfârșit licitația se anulase când, ce să vezi , a fost redeschisă o nouă procedură, care cu mici modificări este LA FEL !

Autoritate contractantaCOMPANIA NATIONALA DE INVESTITII
Numar anunt153612 / 05.09.2014
Denumire contractProiectare si executie de lucrari aferente obiectivului de investitii Reabilitare/ inlocuire/ extindere sistem public de alimentare cu apa (captare, aductiune, statii de tratare, rezervoare de inmagazinare, retele de apa), in localitatea Busteni, judetul Prahova

Valoarea estimata a contractului este de 7135718,00 euro compusa din: 
355 470,00 euro = Servicii de proiectare si asistenta tehnica 
5 842 097,00 euro = Investitia de baza 
175 263,00 euro = Utilitati necesare obiectivului 
114 505,00 euro = Organizare de santier 
11 100,00 euro = Probe 
637 283,00 euro = Cheltuieli diverse si neprevazute (10% din valoarea serviciilor de proiectare, a investitiei de baza si cea a utilitatilor necesare obiectivului) 

Proiectul acesta prevede CLORINAREA APEI POTABILE la BUȘTENI.

Foarte interesant este faptul că NU SE DOREȘTE inlociurea clorinării cu alte soluții și totodată faptul că se susține ideea că APA de la Bușteni este CONTAMINATĂ. 

In cele ce urmează vă voi arăta cât de contaminată este APA DE BUȘTENI ! 

Priviți cu atenție fotografiile pentru că MÂRLĂNIA este mare, la fel ca și tăcerea autorităților locale dar și a LOCUITORILOR localității.

DSCN6030

Captarea Izvorul Caraiman

DSCN6031

DSCN6032

DSCN6033

Captarea Deneș

DSCN6034

DSCN6044

DSCN6045

Fotografia de mai sus … ACEEAȘI sursă cu CAPTAREA IZVORUL CARAIMAN și Deneș – ZĂCĂMÂNT DE APĂ MINERALĂ NATURALĂ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ASTA SE CLORINEAZĂ LA BUȘTENI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DSCN6047

DSCN6052

 

In fotografia de mai sus este Captarea Caraiman care utilizează APA pentru PRODUCEREA ENERGIEI ELECTRICE la Hidro Jepi ( fosta Fabrică de Hârtie) care insă NU ESTE SURSĂ DE APĂ POTABILĂ și nu este inclusă in proiect !

Deci LA BUȘTENI SE CLORINEAZĂ SURSELE DE APĂ MUNERALĂ NATURALĂ !

Și mai interesant este faptul că BENEFICIAR al acestui proiect CRIMINAL de otrăvire a populației cu CLOR este ORAȘUL BUȘTENI – PRIMĂRIA BUȘTENI care a realizat proiectul inițial FARĂ CONSULTARE PUBLICĂ a POPULAȚIEI, proiectarea realizându-se printr-un contract cu INCREDINȚARE DIRECTĂ, NU O LICITAȚIE PUBLICĂ, așa cum ar fi fost normal, firma câștigătoare a acestui contract fiind o obscura firmă de proiectare.

Proiectul de CLORINARE este o extindere a altui proiect de REABILIATERE rețele APĂ / CANAL a HIDRORAHOVA – CONSILIUL JUDEȚEAN, care a pus stăpânire pe rețele de apă și canalizare in tot județul și in numele ”SOLIDARITĂȚII” percepe tarife la apă egale cu litrul de vin.

Nu știu cum totuși, BENEFICIAR al proiectului poate fi PRIMĂRIA BUȘTENI din cauza faptului că majoritatea captărilor au alt proprietar, adică HIDRO JEPI ! … pentru că după finalizarea proiectului rețelele vor intra in ADMINISTRAREA HIDROPRAHOVA  ???.

Ar fi bine de știut că in acest moment tarifele la APĂ sunt 3,720 lei fără TVA, la CANAL 2,440 lei și APĂ METEORICĂ 2,440 lei / metrul cub,  in condiițiile in care HIDROPRAHOVA plătește pentru apa pe care o livrează in jur de 60lei/1000 mc , adică 0,06 lei/mc caruia NU ii face NIMIC, nemaipunând la socoteală faptul că REȚELELE DE APĂ AU FOST PUSE GRATUIT la dispoziția acestui OPERATOR REGIONAL.

Reiau această temă, Rețelele de APA și CANAL au fost puse la dispoziția HIDROPRAHOVA ca operator regional, care incasează tarife la apă de la POPULAȚIE și agenți economici, inclusiv autorități locale, nefăcând NIMIC, uite că așa vrea nu știu cine !

Când vine vorba de INVESTIȚII, HIDROPRAHOVA nu pune 1 leu ci aceștia sunt investiți de Primărie din Bugetul Local. Să ne aducem aminte de SAMTID care nefiind realizat la timp s-a soldat cu achitarea proiectului de 1.0000.000. de EURO, din bugetul local, sau mai bine zis prin contractarea unui credit pe termen lung la o bancă, NU UE a plătit SAMTID-ul la Bușteni ci LOCUITORII ORAȘULUI BUȘTENI și mai au incă de plătit, insă HIDROPRAHOVA INCASEAZĂ !

Faceți un experiment : Cumpărați o APA PLATĂ SURSA ROMAQUA BORSEC BUȘTENI, care este aceeași apă cu cea din Captarea Izvorul Caraiman și puneți trei picături de clor … apoi beți și dați și membrilor familiei dvs să bea, măcar o săptămână și pe urmă mai vorbim iar dacă nu beți apă puteți efectua același experiment cu vinul sau berea pentru că rezultatul va fi același!

Până când terminați acest experiment va ieși și partea a doua a acestui articol cu referire la cum plătim ”solidar” apa de PLOAIE !

[poll id=”2″]

 

Eu unul nu prea aș mai sta pe gânduri și aș distribui acest articol tuturor prietenilor mei din BUȘTENI !

Sper să nu ajungem să ciocnim un pahar cu clor !

 

 

 

 

 

 

___Vizualizari 1717

3 thoughts on “Clorinarea apei la Bușteni – mizeria reloaded- partea I

 1. Captarile de apa de pe Valea Cerbului, unde campeaza in mizerie rulotistii, nu pot fi dezinfectate nici prin clor, parerea mea! Apa din captarea de la Gura Diham ajunge cumva in reteaua orasului Busteni ??

 2. La dl Andrei,
  Din nefericire nu cred că cele 7 izvoare au ca sursă/pânză freatică acelasi punct, nu cred pentru că sunt cu totul intr-o altă parte față de Izvorul Caraiman . Despre alte ”dovezi” am tot scris in cele 12-14 articole pe această temă insă se pare că unii cred că li se vor pune filtre speciale și lor nu li se va intâmpla 🙂 ,… va veni o vreme când regretele si lipsa atitudinii ne vor costa mult, dar asta-i viața. Cel puțin eu și incă câțiva iubitori de apă de Bușteni ne-am agitat …
  La dl. Dumbraveanu
  In primul rând captarea din Gura Diham este mai degrabă un rezervor care captează 6 sau 7 drenuri de apă de suprafață, aceasta s-ar putea să aibă ceva probleme cu bacteriile insă este inclusă in ALT proiect de reabilitare finanțat de UE prin CJ Prahova si HidroPH , asta insă nu cred să fie vreo problemă că nu s-a găsit o alta soluție nu neapărat clorinarea. Totusi rezervorul din Gura Diham nu are absolut nicio legătură cu rulotiștii și campagii. Repet, APA care este captată in Valea Cerbului / Gura Diham nu reprezintă pericol pentru populație, are altă sursă decât pârâul care trece pe acolo . Voi reveni cu câteva precizări intr-un articol următor.
  Cu stimă ,
  Ziar de Bușteni – Cristian Achim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Bușteni – Cupa Copiilor Caraimanul – 12 – 13 iunie 2021

Săptămâna trecută, sâmbătă și duminică , a avut loc prima etapă a cupei Caraimanul Kid's Cup ediția a-IV-a . Acest...

dichiu01
Dichiu, azi, după furtună

Fără cuvinte, doar câteva poze. Drumul Babelor, DJ 713.  

Close