O viață in tăcere AJUTOR !

UPDATE:

In urma implicării postului România TV și a realizarii unui documentar/stire (27-28 august 2014)  acest copil a putut fi ajutat de către domnul Gigi Becali care a donat 25.000 Euro. Acum micuțul va putea auzi !

————————————————–

Acest articol trage un semnal de alarmă și incearcă totodată să sensibilizeze OMUL din tine!

La inceput am crezut că este un mesaj ca multe altele de incercare de inducere in eroarea a unor creduli. Mi se cerea să apăs un ”share” la o poveste despre un caz medical. De obicei in spațiul virtual suntem campioni la share-uit fără nici măcar să citim ce scrie pe acolo.

Am solicitat un material prin care să văd despre ce este vorba și am citit NU O POVESTE ci UN STRIGĂT DE AJUTOR al unei MAME!

O mamă deznădăjduită care are dreptul ca ”puiul ei” să poată vedea, auzi, simți, să poată fi peste câțiva ani OM, să poată lăsa in urma lui ceva pentru următorii OAMENI.

Am fost impresionat de material dar pentru a nu mai avea dubii am cerut și imagini ”la zi” pentru a putea fi sigur că ”grozavia” nu este doar un efect literar. Le-am primit și le veți vedea si dvs in continuare inserate in acest ”STRIGĂT de AJUTOR”

Ajuta-l pe Lucas sa poata auzi si vorbi

Am nascut pe 29.07.2013 la Maternitatea Polizu din Bucuresti, dupa o lunga perioada de suferinta ajungand cu tensiunea 23/10

Am ramas internata 2 saptămâni la ATI, dupa care in urma operatiei de cezariana am nascut un baietel de 1300,40 cm si scor Apgar 2-3-5

IMG_3688677774227 In ceea ce ma priveste, recuperarea a fost foarte grea , abia dupa 4 zile de ATI am fost mutata in salon cu alte mamici. M-am dus imediat sa imi vad minunea de ingeras, iar cand am ajuns la incubatorul celui mic …

IMG_3681172843458

…doctorul de garda doreste sa vorbeasca cu mine, stiind ca am probleme cu tensiunea…. imi spune cu un zambet pe buze ca ea nu are nici o raspundere pentru copilul meu, deoarece nu ea il urmareste și imi afirma ca baietelul meu nu va trece acea noapte

IMG_3712712452920

… și daca mai este langa mine in spital cineva din familie, să meargă dupa toate cele necesare unei tragedii

Nu pot exprima in cuvinte cum m-am simtit, am ametit, am ramas fara aer si am incercat usor sa ajung la mine in salon , am avut noroc cu asistenta sefa care m-a vazut si m-a intrebat daca imi este rău…Tot ce stiu e ca am ajuns din nou la ATI. Am rugat in aceeasi noapte sa vina preotul spitalului si sa-l botez in acea noapte…. In jur de ora 24:00 copilul a fost botezat si, la rugamintea parintelui, au fost oprite aparatele pentru a vedea daca bebelusul e luptator.

Cel mic a respirat fara nici un ajutor 20 de minute! Dupa 5 saptamani la Terapie Intensiva Nou Nascuti am urcat la etajul 4 al spitalului

IMG_534960455536

IMG_3707550977766

iar dupa 2 luni jumatate am ajuns acasa, fara a-mi spune cineva ca puiul meu nu aude, desi in spital ii fusesera facute 2 teste de auz.

Singura mi- am dat seama acasa ca cel mic are o problema. Din 17 diagnostice puse la iesirea din spital, acesta e cel mai grav: hipoacuzie neurosenzoriala bilaterala profunda. Am ramas cu el si cu hemoragia care usor, usor se reabsoarbe, un hemangiom , displazie bronho- pulmonara, ventriculomegalie in observatie, plus multe altele mai mici. Pot spune ca am un ingeras si un leutz luptator…

Am descoperit ca nu aude la 2-3 saptamani dupa externare

Imi doream un zambet de la micut… si am inceput sa ii cant, am crezut ca vocea mea nu suna bine, am incercat cu cantecele de liniste pentru bebelusi, leutzul nici o reactie.

La primul control de la neuro am avut un semn de intrebare de ce nu tresare copilul, raspunsul din partea doctorei a fost: “daca copilul e mancat si obosit nu este nici o problema, poate ca dumneavoastra, mamica, sunteti usor panicata”.

Pe moment am crezut ca sunt eu nebuna. Dupa intamplarea de la neuro, ii spuneam sotului ca puiul nostru nu aude, este o problema cu el si el imi raspunde ca sunt eu stresata sau poate am o usoara depresie.

Vine ziua cea mare sa ii facem pe 22 octombrie vaccinul BCG, vin la Bucuresti cu bebelusul sa ii facem vaccinul. Doamna asistenta care se ocupa de vaccinari se ocupa si cu audiograma copiilor din maternitate, ii spun ceea ce simt eu ca mama, copilul nu reactioneaza deloc la zgomot, incearca sa ii faca testul auz din nou, eu stateam langa ea si observam ca privirea dansei se schimbase.

O intreb daca exista o problema si imi raspunde: “stai linistita, mamica, copilul are canalul urechiusei usor curbat si de aceea nu iese testul, iar la a doua urechiusa e mai bine”. Ajung la masina si il rog pe sot sa cautam pe net un doctor ORL in Bucuresti si sa mergem cu baietelul nostru la un control si sa ii repetam testul de auz. Ajungem la clinica Otomed, dam de dna Dr Madalina Georgescu care ne face testul. Concluzia: suspiciune de hipoacuzie neurosenzoriala bilaterala.

Eu ca mama simteam ca exista o problema, dar sa mi se confirme nu cred ca eram pregatita la acea data…. Ni s-a recomandat ca peste 4-5 luni, dupa ce copilul va face cel putin 6 kg , sa sunam sa facem programare pentru testul Bera sub anestezie generala.

In data de 17 februarie a.c., am mers pentru testul Bera, iar concluzia a fost ceea ce stiam deja: hipoacuzie neurosenzoriala bilaterala profunda.

Ni s-a recomandat protezare auditiva cel putin 6 luni, asa sunt regulile si ne-am inscris pe lista de implant cohlear a Ministerului Sanatatii. Dansa a crezut ca vom avea noroc cu un implant cohlear , dar visele noastre s- au spulberat zilele trecute, cand am sunat daca s-au primit implanturi din partea Ministerului Sanatatii.

Mi s-a spus ca da, dar noi anul acesta nu putem face parte. Asta in conditiile in care implantul se face pana in 2 ani, astfel incat copilul sa se recupereze undeva la 90%.”

Și totul se termină AICI … Nici un SUNET nu se aude, parcă totul s-a sfârșit!

Lucas mai are o șansă care-i poate fi oferită doar de NOI, OAMENII, cei care incă mai auzim, vorbim, simțim ! … Mai are o șansă să audă un TE IUBESC, de la cei dragi dacă il ajutăm.

Costul unei proteze este 25.000 de EURO .  25.000 EURO pe care STATUL ROMÂN nu-i poate garanta unui ROMÂN care dacă va putea auzi ar putea poate schimba ceva in viitor, ar putea cumva să-l facă pe STATUL ROMÂN să AUDĂ și poate să și vadă ce se intâmplă aici. Poate că acest copil va fi viitorul ROMÂNIEI, poate că cineva ne va auzi, dacă nu facem ACUM in VIITOR cine să ne audă ?

El poate fi oricare dintre noi, cei fără șansă, sau cu șansa de a se fi născut AICI …

Contul pentru donatii : Ion Iuliana- Valentina

RO 24 BRDE 300 SV 789 777 43000 Ron RO 48 BRDE 300 SV 220 906 43000 Euro SWIFT:BRDEROBU Banca BRD

Oricine poate dona o sumă cât de mică, dacă nu-l puteți ajuta finaciar o puteți face verbal si poate altcineva AUDE și poate face ceva !

Puteți să o susțineti pe facebook pe  Ion Iuliana Valentina

___Vizualizari 1006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Alegeri parțiale 11 iunie la Bușteni, oficial

Guvernul a stabilit, joi, organizarea in data de 11 iunie 2017 a scrutinului local partial pentru alegerea primarului in 49...

Bușteni – nou inceput de an școlar – prima zi de scoală cu tristețe

Este poate prima dată in viață când tristețea mă cuprinde in mod iremediabil. Prima zi de scoală, an de an,...

Close