Turism, procente, statistici – PE VALEA PRAHOVEI SE FACE … CĂDEREA LIBERĂ

Deunăzi am auzit , in fugă, cum că vom intra in criză, din nou, că Institutul Național de Statistică ( INS ) a dat date statistice greșite, același I.N.S. care a mai dat date ”bune” cu prilejul recensământului sau cu cel al ”realegerilor” de suspendare.

Concret și cu alte cuvinte, I.N.S. este de vină pentru faptul că românul o duce PROST :), nu că se vedea cu ochiul liber, nu că analizele și procentele se calculează de către Ministerul de Finanțe și de B.N.R., nu, I.N.S. a raportat prost și fals. 🙂

Și s-au pornit analiștii să ia la puricat activitatea INS, luându-se de declarațiile belicoase ba ale Președintelui, ba ale Primului Ministru, nicidecum de activitatea lor de până acum.

Problema CAS incă este incertă, se prea poate să se aprobe și să se aplice din octombrie, până când ?… nu se știe și cu ce noi impozite și taxe in plus se va solda scaderea pensiilor viitoare dar văd că nimeni nu ne spune și un lucru interesant cu scăderea CAS cu 5 puncte procentuale …

Dacă se pune problema creerii de noi locuri de muncă in sectorul PRIVAT din acei 5 %,  ce se va intâmpla cu cei 5% de la cei 1.968.000 de angajați in sistemul bugetar ???? că ăștia nu mai sunt dispersați in imm-uri firme și firmelețe cu 0-9  angajați, sistemul bugetar este un ansamblu care insă are posturile BLOCATE . Așadar STATUL iși va face cadou 25Euro*1,968,000 angajați*12 luni ( 600 milioane euro anual ) pe care ii va cheltui cum va crede de cuviință sau și mai concret, va reduce STATISTIC cheltuielile cu salariile, deficitul bugetar, ceeace va duce la creșterea investițiilor …. și uite așa PERFORMANȚĂ procentuală.

Aud pe la radio și TV că autoritățile locale de pe litoral au spus că așteaptă ( așteptau) de Sfânta Maria 200.000 de turisti după cei 250.000 de acum două săptămâni iar pe Valea Prahovei au intrat 15.000 de mașini ceeace a creat probleme in trafic pentru că acestea s-au gâtuit, unde altundeva decât la Bușteni 🙂 , dar sau mai gâtuit odata din cele 15.000, 11.000 pe podul de la Predeal ?!?

Pe lângă faptul că unitățile de măsură sunt diferite … persoane și mașini, să facem un calcul elementar:

Județul Constanța – Litoral : Total număr camere de cazare 41,144 cu 88,699 locuri ( cu totul de la hotel la camere de inchiriat și campinguri ) și se presupune că Autoritățile Locale NU MINT și știu ce comunică, deci ori turismul la negru e mai mare cu 200% decât cel real, ori matematica care ne invață că ceva mare nu intră in ceva mic nu e adevărată ori suntem toți duși cu pluta . Dar totuși pe litoral la așa raportări SE FACE TURISM.

Pe de altă parte Valea Prahovei deține 4290 camere de cazare cu 9100 de locuri, la fel, de la hotel la camere de inchiriat și camping, fără Valea Cerbului că acolo nu este campare autorizată și la fel Autoritățile Locale nu mint.

DSCN4966

Pe Valea Prahovei autoritățile locale NU MINT dar văd că nici nu-și dau seama ce se petrece și cu riscul de a mă repeta pentru a ”n”-a oară…

15.000 de mașini – 11.000 = 4000 mașini … din care regăsim 500 prin parcarea din Piatra Arsă și ce este mai grav ”peste 1000 in ”COLONIA DE CORTURI DE LA BUȘTENI” – COMUNICAT RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI ” și peste 250 in Azuga.

Așadar Valea Prahovei iși imparte 2500 de mașini * 2,5 persoane + sa zicem incă vreo 1000 care vin cu trenul = 7250 persoane

Și cică să nu te doară sufletul când auzi că Poarta Bucegilor este denumită COLONIA DE CORTURI DE LA BUȘTENI, să nu te doară sufletul când auzi că VALEA PRAHOVEI este ZONĂ TURISTICĂ.

Care zonă turistică ? 7250 de turiști față de 200.000 !!! ALOOOOOOO ! SE VEDE BINE ????  SE INTREABĂ CINEVA CEVA ????

PE VALEA PRAHOVEI SE FACE TURISM ?????

Oricât ar zice unii și alții că aici la noi pe Valea Prahovei se face turism incep să cred că nu prea mai gândesc cu propriile lor creere dar și noi cei care ar trebui să reacționăm doar privim, ne injurăm unul pe altul și mergem mai departe spre intrarea in criză .

Ce este așa de greu de văzut și calculat?

Litoralul –  88,699 locuri – Valea Prahovei – 9100 locuri , adică 10%

Litoralul – 200.000 turiști  –  Valea Prahovei – 7500 turiști – adică  3,75%

DE CE ?

PE LITORAL:

– Nu se construiește in sezonul de vară ( case, reabilitari străzi )

– S-au construit peste 11.000 locuri de cazare in ultimii 4 ani,

– Există COȘURI DE GUNOI din 25 in 25 de metri pe plaje, care sunt și golite.

– Există infrastructură de transport trenuri, microbuze, taxi, etc care unesc localitățile iar turiștii pot ajunge facil in orice punct al litoralului,

– Nu s-au fluidizat cu PASARELE către Bulgaria, Turcia, etc

– Marketingul e la el acasă, publicitate, spoturi, emisiuni radio și tv, LITORAL,LITORAL, LITORAL., zilnic, de trei-patru ori/zi.

– Oricine este bine venit

– etc.

PE VALEA PRAHOVEI:

– SE construiește DOAR in sezonul de vară ( case, reabilitari străzi )

– NU s-au construit peste 200 locuri de cazare in ultimii 4 ani, ci doar CASE DE VACANȚĂ .

– NU există COȘURI DE GUNOI nici măcar din 100 in 100 de metri ( exceptie Parcul Central din Bușteni unde SUNT din 3 in trei metri )

– NU există infrastructură de transport care să unească localitatile ( maxi taxi 20 locuri la interval de 50 – 60 minute ) turiștii  NU pot ajunge facil in orice punct al Văii Prahovei. In Sinaia spre exemplu Maxi Taxi te lasă la GARĂ și de acolo … TE DESCURCI până in Centru , de acolo insă ai transport urban spre orice obiectiv vrei, la Bușteni Cartierul Zamora este IZOLAT, iar ca să ajungi pe PLATOUL BUCEGI s-a interzis transportul 4×4, ba s-au mai pus si bariere .

– Ne-am fluidizat cu PASARELE realizând fuga facilă către alte destinații turistice, iar despre cineva care să facă vreo AUTOSTRADĂ care să aducă turiști … ( care să facă ce ??? ) .

– Marketingul e la altii acasă, publicitate, spoturi, emisiuni radio și tv ??? MUNTE, MUNTE, MUNTE , odată la două săptămâni . Cetățenii de onoare ai Bușteniului sunt proprietari de hoteluri PE LITORAL, fac propaganda pentru litoral, stau pe litoral, apar in emisiunile televizate de pe litoral …

– Oricine este bine venit in COLONIA DE LA BUȘTENI, ”Nu avem nevoie de PERSOANE IN VÂRSTĂ SAU CU DIZABILITĂȚI, că n-au rampe de acces, wc-uri, forță, etc , SĂ STEA ACASĂ !” – Halal răspuns

– etc.

Iar la sfârșit :

* Parcul Natural Bucegi are peste un milion de vizitatori anual – In CINCI zile LITORALUL a găzduit un milion de persoane !

* Gradul de acoperire turistică pe Valea Prahovei – 19% – 22% (2013 – DATE I.N.S. 🙂 ) adică 631.085 inoptări pe Valea Prahovei in anul 2013 – 4 ZILE PE LITORAL . !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

TREZIȚI-VĂ LA REALITATE AUTORITĂȚI PUBLICE LOCALE, ADMINISTRAȚII, LUCRĂTORI IN TURISM , SUNTEM IN CĂDERE LIBERĂ !

___Vizualizari 1511

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Mircea Corbu, ”primarul accident”, sfidează legea și persoanele vulnerabile

Făceam referire in articolul de ieri la persoane din anturajul sau echipa de campanie din 2020 a actualului heirupist viitor...

060
Protected: Bugetul Local 2015 la Bușteni … Votat pe furiș

There is no excerpt because this is a protected post.

Close