La plimbare pe Valea Cerbului după contre blogărești

Am citit de curând pe un blog ( nu-l pomenesc că nu are nevoie de reclamă ) despre ce bine, ce frumos, ce ecologic traiesc cei cu corturi și cu rulote pe Valea Cerbului din Bușteni și că ar trebui chiar protejați și incurajați să-și facă cuib acolo pentru că ei duc la ”prosperitatea” agenților economici din Bușteni (? ) nu fură, depozitează gunoaiele in locuri special amenajate, nevoile le fac la toaletele ecologice instalate de administratie, respiră aerul de munte și traiesc in comuniune cu natura…  mda… că așa se intâmplă dacă nu e el, cel mai iubit dintre bucegiști, primul care să facă o petiție sau să fie contra, atunci cu siguranță este rău, dar să vedem …

VALEA CERBULUI – LOCUL DE CAMPARE ILEGALĂ


DSCN4441

depozitează gunoaiele in locuri special amenajate:

 

DSCN4447

DSCN4448

 

DSCN1805

 

nevoile le fac la toaletele ecologice instalate de administratie:

DSCN1764

 

traiesc in comuniune cu natura și nu fură:

DSCN4444

Cică așa e românește să se facă campare ! 

NU, nu așa este românește să se facă campare, acest tip de turism până și in România este legiferat iar ceeace se petrece pe Valea Cerbului este ILEGAL și in totală contradictie cu normele de mediu, de turism, sanitare, ce să mai vorbim despre civilizatie și bun simț atunci când faci duș la cană și speli iarba cu detergenți, sampon, săpun etc, dar dacă așa trăiești zi de zi iți place, este ecologic, frumos, civilizat și popular.

DSCN4431

Campingul ILEGAL din Valea Cerbului este la 2 metri de PARCUL NATURAL BUCEGI.

DSCN4439

Ca o paralelă la Valea Cerbului să vă aduc un pic aminte de Transbucegi unde apăruseră niscai petiții impotriva celor care ar face transport ilegal 4X4 pe Dichiu, Piatra Arsă spre Babe, Sfinx și Cruce, atunci era rău că transportatorii 4X4 treceau cu roata jeep-ului cam un metru pe iarba de lângă drum pentru că acesta era rupt și cum să rupi iarba din PNB că e Parc Natural, ce-i drept poienile din Valea Cerbului sunt la limita PNB că acesta incepe chiar acolo, dar așa poieni cum sunt, sunt totuși locuri de pășunat unde sunt câteva interdicții:

DSCN4438

DSCN4435

DSCN1788

 

Așa se inâmplă dacă pe pășune rămân doar boi și dispar vacile și oile 🙂 , oile lui Topliță stau …

DSCN4501

Acest articol este drept la replică al campagiilor și rulotiștilor care se pare că n-ar fi de acord cu Petiția din Valea Cerbului. Dacă așa le place să trăiască n-au decât, insă nu cred că va muri cineva de dorul lor dacă pleacă pe alte meleaguri și rămânem noi buștenarii fără ei!

Cred că și urșii s-ar bucura foarte tare de plecarea nespălaților care le-au ocupat teritoriul, pe care dacă vor sa-l treacă iese scandal și trebuiesc impușcați, că ”atacă omul”. Am auzit că ar lucra cineva din zonă la un astfel de rezolvator de probleme care de ceva timp tot o dă cu impușcatul de urși, care zice-se că se ocupă și cu numărarea caprelor negre in vederea impușcarii ecologice, dar asta e de bine 🙂 .

Dacă fotografiile nu v-au plăcut mă bucur pentru că nici mie nu imi place cum hoarde de nespălați care se dau ecologiști, sărmani, etc, mi-au cucerit locul natal. Prefer VILE cu PISCINE până și pe partea stângă a Transbucegiului decât astfel de anomalii.

Totodată ii mulțumesc Domnului Mateescu pentru că a depus Pețitia din Valea Cerbului, că a văzut ceeace noi cei din Bușteni nu mai vedem de ani buni .

Nu vă mai spun Like și Share că deja cred că v-a apărut pop-up-ul  🙂 . Să auzim numai de bine!

PS.

In urma căutărilor utilizatorilor :

– Telecabina Bușteni Babele funcționează. Ca alternativă la cei 70 lei de persoană dus intors aveți la dispoziție transport 4X4 dar și clasic cu microbuze din mai multe puncte cheie cum ar fi parcarea din dreptul fostului Spital sau parcarile din jurul Hotelului Silva . Transportatorii vă pot da detalii despre toate punctele de pe traseu și astfel puteți beneficia de o plimbare cu adevărat plăcută. Cu 100 – 150 lei, 4 persoane puteți să ajungeți până la Piatra Arsă , Lacul Bolboci sau Peștera și de acolo la Babe, Sfinx sau Cruce, in tot acest timp se poate admira flora și fauna Bucegilor ( fără a o distruge), unele dintre cele mai bune locații pentru servirea mesei fiind Cabana Bolboci și Padina . 

 

 

___Vizualizari 756

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
01541
D’ale Ziar de Busteni 100 de fotografii – partea a II a

Aceste urmatoare aproape 50 de fotografii le-ați mai văzut in principiu, insă intregesc ansamblul imaginii Fabricii de Hartie . Popicăria...

Sinaia ar trebui să-l aibă pe Vlad Oprea in Primărie

S-au scris milioane de rânduri despre Sinaia, s-au scurs tone de cerneală, milioane de kilobiți și sute de mii de...

Close