Bușteni – Valea Doftanei drum de legătură, fluidizare DN1

In presă a apărut de câteva zile o știre oarecum imbucurătoare. In această lună va fi inaugurat primul drum realizat in județul Prahova după 1989. Drumul va uni Stațiunea Bușteni cu Valea Doftanei.

 

header_new4

Drumul nu a beneficiat de bani publici, acesta fiind realizat doar din surse financiare private.

Punctul de plecare este de la Castelul Cantacuzino și traversează munții Baiului avănd o lungime aproximativă de 18 km.

Din momentul inaugurării Bușteniul va deveni nu numai Poarta Bucegilor ci și Poarta Baiului.

Proiectul acestui drum se suprapune peste un proiect lansat anul trecut, Trans-Baiul care ar fi trebuit finanțat prin P.N.D.I. insă această linie de finanțare a fost suspendată.

mb19

Totodată acest drum de legătură este un proiect lansat in anii ’75  care prevedea relocarea Stațiunii Turistice Bușteni in munții Baiului fară a mai fi afectată populația de ” industria turismului”.

Se pare că după 40 de ani, gândirea turistică strategică poate fi pusă in aplicare, astfel in următorii 5 – 10 ani, de pe pantele insorite ale Baiului se vor putea admira Bucegii in toată splendoarea lor din noua statiune creată, iar Baiul va putea fi admirat din noua stațiune creată pe Platoul Pietrei Arse, actuala localitate Bușteni devenind pe bună dreptate ”Leagănul turismului montan românesc”.

Incă pe traseul drumului ce va lega Bușteniul de Valea Doftanei ce va fi dat in folosință in această lună nu au apărut panouri ca cele din Piatra Arsă insă nu cred că mai este mult.

soc08

O altă menire și avantaj al acestui drum de legătură este că va fluidiza traficul pe DN 1 până când Autostrada va fi construită, fiind incă o măsură aplicată cu succes, de această dată din fonduri  private, care sprijină inițiativa construirii pasarelelor provizorii de la Bușteni.

Cred că dacă se va mai da in folosință și DC 132 Busteni – Gura Diham – Predeal tot in acest an al fluidizării traficului, Bușteniul va fi atât de fluidizat incăt Autostrada nu-și mai are sensul in urmatorii 40 de ani, până când in sfârșit va fi nevoie de o astfel de dezvoltare a infrastructurii rutiere.

___Vizualizari 2083

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
A venit toamna, ghebele n-au ieșit

Suntem in 3 octombrie deja și ca niciodată până acum ghebele de toamnă nu au ieșit, sau mă rog au...

DSCN6030
Clorinarea apei la Bușteni – mizeria reloaded- partea I

O mizerie marca Compania Națională de Investiții este reluarea proiectului de clorinare a apei potabile de la Bușteni. Despre acest...

Close