Istoria unui parc – Bușteni 2013

Pentru că se apropie ziua de 10.07.2013 și avem un eveniment deosebit cu acest prilej, m-am gândit să-l intâmpin și eu cum se cuvine, cu un scurt istoric foto.

Se implinesc 3 ani de când prin H.C.L. 75 / 08.07.2010 s-a aprobat ca denumirea suprafeței pe care a funcționat odată Grădina Zoologică să se numească ”Parcul Schiel” in memoria intemeietorilor fostei Fabrici de Hârtie.

1930, un ursar și un urs. Ursul Nicolae, achiziționat de Otto Schiel in 1932 , a devenit unul dintre primele exponate ale Primei Gradini Zoologice din România , intemeiată la BUȘTENI.

0023

Grădina zoologică a adăpostit exemplare de urși, râși, câini Dingo,lupi, fazani, porumbei, cerbi , caprioare, capre negre și multe alte exemplare.

Apoi prin anii 90 cred , gradina zoologică a fost inchisă , cuștile tăiate, parcul lăsat in paragină. O perioadă, in incinta actualului parc a funcționat un centru de mediu .

A urmat programul de creare a sălilor de sport și astfel parcul deține o sala modernă de sport in care se organizează de obicei turneele de Fotbal in Sală insă și alte activități sportive. Sala este deschisă publicului larg contra cost.

sala de sport

Sursa foto – orasul-busteni.ro

Locul fostului centru de mediu a fost reabilitat și modernizat și astfel din data de  10.07.2010 când a avut loc inaugurarea oficială, Cartierul Silva beneficiază de cel mai modern parc din Bușteni dotat conform normelor de siguranță pentru cei mici.

10.07.2010 – Inaugurarea Parcului Schiel – Foto: Petre Bițoiu

parc schiel 2010

Parcul deține in prezent un loc de joacă pentru copii prevăzut cu tobogane, lanțuri, estacade de cățarare, groapă cu nisip, bancuțe pentru odihnă , leagăne și două foișoare . (Dacă ar funcționa și cișmeaua cu apă ar fi perfect! ).Parcul este monitorizat video impotriva accidentelor și actelor de vandalism.

Aceste dotări sunt puse la dispoziția locuitorilor și vizitatorilor gratuit.

Lângă locul de joacă funcționează dar contra cost și alte mijloace de amuzament și anume o saltea , un Bungee Jumping și un loc de joacă gonflabil

In zilele insorite este locul perfect pentru relaxare la umbra răcoroasă a superbilor brazi seculari și a plutelor ce străjuiesc aleile și PARCUL SCHIEL.

Istoria unui parc – Bușteni 2013.

___Vizualizari 563

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
apaclor02
Clorinarea, Regionalizarea și Dezbaterea publică – partea I

Mai demult am auzit un banc. Scurt! Ion și Maria Ion intră in casă noaptea ud pe pantaloni. Maria il...

Constantin Chirita – Ciresarii

Va mai amintiti clipele copilariei, cand veneati acasa de la scoala si aruncati ghiozdanul si repede, repede continuati sa cititi...

Close