Servicii de asistenţă medicală

 

Potrivit datelor furnizate de Primarie si celor existente pe site-ul Directiei Judetene de Sanatate Publica Prahova, serviciile de asistenta medicala, la nivelul orasului Busteni,  sunt reprezentate de 4 cabinete de medici de familie si 2 policlinici cu plata.

 

Astfel, raportat la populatia actuala a orasului, inseamna prezenta unui medic de familie la aproximativ 2600 de pacienti, ceea ce este destul de mult. Situatia este, insa, echilibrata de existenta celor 2 policlinici cu plata, ce ofera servicii multidisciplinare, inclusiv servicii de analize medicale prin laboratoarele proprii.

 

In ceea ce priveste serviciile farmaceutice, potrivit datelor furizate de Administratia Finantelor Publice din Busteni, pe raza orasului sunt inregistrate 4 societati cu activitate in domeniul far­maceutic (preparare si/sau comercializarea produselor farmaceutice) insa niciuna cu activitate non stop. Exista, de asemenea, si o farmacie apartinand unui lant national – Centrofarm.

 

Nu exista un spital orasenesc, bolnavii care necesita internare sau urgentele sunt trimise fie la spitalul municipal din Campina, aflat la 42 de km distanta, fie la cele mai indepartate, aflate in Brasov (79 km) sau Ploiesti (75 km).

 

Lipsa spitalului orasenesc constituie o problema pentru localitate, fapt relevat si de studiul cantitativ asupra populatiei, in cadrul caruia 42% dintre respondenti au afirmat ca, daca ar putea decide modul de cheltuire a banilor din impozitele locale, ar decide utilizarea acestora pentru spitale.

___Vizualizari 129

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Distribuie