Mircea Corbu, ”primarul accident”, sfidează legea și persoanele vulnerabile

Făceam referire in articolul de ieri la persoane din anturajul sau echipa de campanie din 2020 a actualului heirupist viitor fost primar – Mircea Corbu , care și-au dat seama de ”calitățile” lui și i-au devenit contestatari și din această cauză sau datorită acestui fapt, pentru că nici eu nu știu dacă a fost bine sau rău , eu m-am oprit din scris.

Vorbesc aici despre ”streamerii” Bușteni TV .

Cred că in 14 noiembrie au avut o emisiune in care au facut referire la o persoană vulnerabilă care locuia in niște condiții insalubre, fără gaz, lumină etc.

A doua zi au si filmat pe strada Soimului , referitor la cazul domnului MILU !

La ceva timp după filmarea Bușteni TV a apărut și proprietarul intelectual al Orasului Busteni – Primar Mircea Corbu, care , săritor heirupist cum il cunoaștem, a rezolvat in mod rapid si fraudulos problema, cam ca la Radio Erevan , adică in loc de LICĂ el l-a rezolvat pe TICĂ că de-or fi mere sau scaieți tot in pom cresc mai băieți !

Acum fără glumă, in loc de MILU l-a găsit pe ILINCA !

In aceiași seară am comentat apreciativ pe Bușteni TV, mulțumindu-le că au sesizat problema și totodată am spus că exista o obligație legală a PRIMARULUI pentru astfel de spețe nicidecum așa cum a găsit ”accidentul acesta de primar ales ” să rezolve problema.

 

Eeeee! … și nu foarte mare mi-a fost mirarea să văd duminică pe ”noutăți facebook” cum heirupistul iși ”regizează” un mare audio/video public , in care face AUTODENUNȚ că are cunoștință că nu e legal dar el trece peste orice lege numai să dea bine la poză !

Așa cevaaa !

Ce zice pe scurt domnu Accident Primar Zero in filmarea de mai sus , intitulată ”Fapte nu vorbe”, dar din grabă a ”mâncat” cuvântul PENALE de după vorbe , pe care , dacă nu sunteți incă blocați pe fb, il puteți viziona pe profilul lui :

” Domnu Milu , dumneata ai avut casă dar ai vândut-o ! … că m-am interesat (???)

Dar soluția e că te ia in spațiu domnu Ilinca că așa zic eu că-i singura soluție, altfel …

Am vorbit eu la RENEL să vă pună contorul că apartamentul e debranșat pentru neplată !

De ce te-ai intors domnu Ilinca de un an de zile pe Soimului , ce nu ți-a plăcut aici ?

Ai platit intreținere 50 de lei o lună si pe urmă ai plecat ( acum un an ? )

Rebranșarea o plătesc eu ( Corbu sau Primăria ??? )

Catre ILINCA : Eu te-am angajat la Hidro , eu le-am zis să nu te dea afară, eu te rezolv și acum , eu , eu, eu, eu , ….

Nu mai dați interviuri la toți ( indescifrabil ) , că ne-ați pus intr-o postare proastă … au sunat pe la ploiești că ne batem joc de lume …

Sunt 120 de cereri de locuințe sociale la primărie !!! „

Hopa ! Sau fâl fâl ! A scăpat Corbu cașcavalul din cioc , A scăpat porumbelul, A vorbit gura fără el ! … mai completați și voi cu proverbe, ziceri sau zicători . Parcă Corbu și cașcavalul era dintr-o fabulă, cred, insă mie mi-a plăcut alta , cea cu Boul și vițelul … ajung eu și acolo !… continuăm.

Sunt 120 de cereri de locuințe sociale la primărie !!! Sunt 120 de cereri de locuințe sociale la primărie !!! Sunt 120 de cereri de locuințe sociale la primărie !!! Sunt 120 de cereri de locuințe sociale la primărie !!! Sunt 120 de cereri de locuințe sociale la primărie !!! Sunt 120 de cereri de locuințe sociale la primărie !!! Sunt 120 de cereri de locuințe sociale la primărie !!! Sunt 120 de cereri de locuințe sociale la primărie !!! Sunt 120 de cereri de locuințe sociale la primărie !!!

”Legea locuinţei nr. 114/1996

CAPITOLUL V

Locuinţa socială

Art. 38.

Consiliile locale controlează şi răspund de fondul de locuinţe sociale situate pe teritoriul unităţilor administrativ-teritoriale respective.

Art. 39. –

Locuinţele sociale aparţin domeniului public al unităţilor administrativ-teritoriale.

Art. 42. –

Au acces la locuinţă socială, în vederea închirierii, familiile cu un venit mediu net lunar realizat în ultimele 12 luni sub nivelul venitului net lunar pe familie, pentru care se acordă ajutor social potrivit legii, majorat cu 10%.

Venitul net lunar pe familie se stabileşte pe baza declaraţiei de venit şi a actelor doveditoare, potrivit prevederilor legale.

Declaraţiile de venit, făcute cu nesinceritate, atrag răspunderea materială sau penală, după caz.

Art. 43. –

Locuinţele sociale se repartizează de către consiliile locale pe baza criteriilor stabilite anual de acestea, în condiţiile prevederilor prezentului capitol, şi de ele pot beneficia, în ordinea de prioritate stabilită de consiliile locale, următoarele categorii de persoane: tinerii căsătoriţi care au fiecare vârsta de până la 35 de ani, tinerii proveniţi din instituţii de ocrotire socială şi care au împlinit vârsta de 18 ani, invalizii de gradul I şi II, persoanele handicapate, pensionarii, veteranii şi văduvele de război, beneficiarii prevederilor Legii nr. 42/1990, republicată, şi ai Decretului-lege nr. 118/1990, republicat, alte persoane sau familii îndreptăţite.

Art. 44. –

Contractul de închiriere se încheie de către primar sau de către o persoană împuternicită de acesta cu beneficiarii stabiliţi de consiliul local, pe o perioadă de 5 ani, cu posibilitatea de prelungire pe baza declaraţiei de venituri şi a actelor doveditoare necesare conform prevederilor legale.

Nivelul chiriei nu va depăşi 10% din venitul net lunar, calculat pe ultimele 12 luni, pe familie. Diferenţa până la valoarea nominală a chiriei, calculată potrivit art. 31, va fi subvenţionată de la bugetul local al unităţii administrativ-teritoriale unde este situată locuinţa socială.

Art. 45. –

Titularul contractului de închiriere este obligat să comunice primarului, în termen de 30 de zile, orice modificare produsă în venitul net lunar al familiei acestuia, sub sancţiunea rezilierii contractului de închiriere.

În cazurile în care venitul net lunar pe familie s-a modificat, autoritatea administraţiei publice locale va opera modificarea chiriei şi a subvenţiei acordate, cuvenite proprietarului.

Art. 46. –

Contractul de închiriere se poate rezilia:

a) în condiţiile prevăzute la art. 24 din prezenta lege;

Art. 24. –

Rezilierea contractului de închiriere înainte de termenul stabilit se face în următoarele condiţii:

24a) la cererea chiriaşului, cu condiţia notificării prealabile într-un termen de minimum 60 de zile;

24b) la cererea proprietarului, atunci când:

– chiriaşul nu a achitat chiria cel puţin 3 luni consecutiv;

– chiriaşul a pricinuit însemnate stricăciuni locuinţei, clădirii în care este situată aceasta, instalaţiilor, precum şi oricăror alte bunuri aferente lor, sau dacă înstrăinează fără drept părţi ale acestora;

– chiriaşul are un comportament care face imposibilă convieţuirea sau împiedică folosirea normală a locuinţei;

– chiriaşul nu a respectat clauzele contractuale;

24c) la cererea asociaţiei de proprietari, atunci când chiriaşul nu şi-a achitat obligaţiile ce-i revin din cheltuielile comune pe o perioadă de 3 luni, dacă au fost stabilite, prin contractul de închiriere, în sarcina chiriaşului.

b) în cazul în care venitul mediu net lunar pe familie, realizat în 2 ani fiscali consecutivi, depăşeşte cu peste 20% nivelul minim prevăzut la art. 42 din prezenta lege, iar titularul contractului de închiriere nu a achitat valoarea nominală a chiriei în termen de 90 de zile de la comunicare.

Art. 47. –

Locuinţele sociale realizate potrivit prezentei legi nu pot fi vândute.

Art. 48. –

Nu pot beneficia de locuinţe sociale, potrivit prezentei legi, persoanele sau familiile care:

a) deţin în proprietate o locuinţă;

b) au înstrăinat o locuinţă după data de 1 ianuarie 1990;

c) au beneficiat de sprijinul statului în credite şi execuţie pentru realizarea unei locuinţe;

d) deţin, în calitate de chiriaş, o altă locuinţă.

Art. 49. –

Beneficiarii locuinţelor sociale nu au dreptul să subînchirieze, să transmită dreptul de locuire sau să schimbe destinaţia spaţiului închiriat, sub sancţiunea rezilierii contractului de închiriere şi a suportării eventualelor daune aduse locuinţei şi clădirii, după caz. ”

Alooooo! … Poliția, Prefectura, DNA, Conducerea PNL Prahova, 120 de cereri de locuințe sociale la primărie !

Și Primarul Accident , de sâmbătă până duminică duce un domn care a renunțat la locuința socială alocată, probabil pe legea 114, probabil cu aprobarea CL , probabil prioritar, pentru că nu și-a mai platit intreținerea și nici curentul , fapt care a dus la debransarea apartamentului. Deci il duce in regim de urgență, sâmbata, fără HCL aprobat in baza prioritaților, fără contract de inchiriere pe urmatorii 5 ani, fără declarație de venit, fără analiză/anchetă socială pentru că la coadă mai sunt 120 de cereri, il duce acolo, ii promite și niște mobilă, ii aduce și niște lemne, ii platește și rebranșarea la Electrica, il pune să il ia in spatiu și pe alt domn care a vândut o proprietate !

Păi e normal ? Nu râdeți că eu intreb dacă e normal ce s-a intâmplat, scris cu negru bold deasupra, nu dacă e Primarul ZERO normal la cap ! 

La ce mai există legi ? La ce mai există Consiliu local ? De ce naiba mai e in organigrama Primăriei direcția sau compartimentul sau cum ii mai spune Asistența socială, Spațiu Locativ, Juridic ???? …

Noi de fapt avem un Primar ZERO, care conduce pe ”persoană fizică” Orașul Bușteni , ce n-ați ințeles ? Credeți că mai e mult până la interviul ală de la nu știu care televiziune in care ne va spune ”accidentul ” că s-a gândit (???!!! ) că mai bine sună Orașul Corbeni in loc de Bușteni ?

Imi aduc aminte că in 2019 , când trebuiau alocate Blocurile Sociale din curtea școlii NR 1 ( Actuala Nestor Urechia ) am picat HCL-ul de vreo 4 ori, pentru că Locuințele sociale sunt făcute/construite pentru persoanele care indeplinesc anumite condiții, nu sunt flori să le faci cadou !

Au fost atunci nenumarate cereri respinnse pentru că ba nu aveau toate documentele, ba că au avut o moștenire si au vandut-o, ba că au renunțat la alte imobile, ba că aveau venituri mult mai mari, ba că erau pila lu unu și lu altu … a durat 6 luni până la alocare și și așa au existat să zicem scăpari și si așa au mai rămas vreo 60 sub listă. Acum sunt 120 !

Și tu Primar Accident extragi din altă căciulă un caz care nu e din căciula prioritară ca să dai bine la poză ??

Deocamdată atât !

Maine sau poimâine rezolvăm și cu Legea 15 pentru tineri pe principiul Unde dai și unde crapă nici decum Lupul își schimbă părul, dar năravul ba!

Nici mie nu mi-a plăcut acest subiect , așadar vă rog să distribuiți acest articol, mai ales celor care stiu că au de ani de zile dosare depuse pentru obținerea de locuință socială să vadă si ei cu ”Faptele și vorbele” !

___Vizualizari 376

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
stația-Kalinderu
Domeniul schiabil Kalinderu s-a dat… sau poate că NU!

In seara aceasta doar articol si o poză scurtă care nu-mi aparține ( imi cer scuze pentru că nu se...

001-simbolul-protector-al-busteniului
Prin Bucegi si imprejurimi in secolul XX

Pentru că a venit primăvara iar turismul ”duduie” in proporție de 19 - 22 % m-am gândit să refac o...

Close