Festivalul FĂRĂ PĂSTRĂV – Bușteni 2023

Pentru că ziceți că sunt eu cârcotaș, că nu promovez mărețele evenimente antrenante de la Bușteni, care duc la dezvoltarea și propășirea turismului buștenian, am zis că ar trebui să vă dau dreptate și să mă alătur vouă pentru a ridica in slăvi, a aduce ode, a … ce sinonime mai vreți voi și cu aplomb să aplaud .

Așadar, cu noaptea-n cap, pe la ora 13.00 mai precis, am luat-o spre pârtia Kalinderu, să mă bucur și eu de atmosfera tradițională  și istorică a Festivalului Păstrăvului de la Bușteni, care se desfășoară din tată in fiu incepând incă din anul 2023 ( DC ), luna Iulie, ziua 22, adică de ieri.

Si plec eu bucuros de acasă și pentru că traficul era infernal am traversat pe pasarela de la Coștila, nu m-am aventurat printre mașini , ca să scot niste bani de la bancomatul ”unei bănci 🙂 ” ( N.R.  că așa e in preȘă, fără publicitate !) . Aglomerație mare , vorba cântecului … milioaneee, de fulgi de zăpadăăă, milioaneee de turiști pe stradăăăă …

La intoarcerea de la bancomat …

M-am gândit să o iau pe jos, prin Parcul Central spre pârtie …

Dar văzând eu că toată lumea deja s-a dus la pârtie … zic … ”lasă că le-o iau inainte , mă duc cu masina ! ”

Am ajuns in parcarea de la Părtia Kalinderu, … arhiplin … abia am avut loc de parcare ! 

Așa că, anevoios, prin aglomerație, mi-am făcut loc cu chiu cu vai pe aleea de acces …

Și in sfârsit am ajuns la inceput de drum , cum se zice …

Dar de aici incolo a inceput intr-adevăr distracția … lume multă, antren, inghesuială, muzică bună, niciun loc la mese sau in picioare, Fun Park-ul arhiplin, n-ai loc să arunci o coajă de sămânță pe jos  … totul la maxxx !

Adevărul e că cel mai pitoresc peisaj cu Crucea de pe Caraiman este cel de la pârtie, atât ziua cât și noaptea . Pun aici poză cu Crucea Eroilor Neamului pe ziuă, pentru că pe noapte nu am putut să fac aseară ! 

Eeee … dar ce să vezi ? Printre miile de turiști care participau la tradiționalul Festival al Păstrăvului de la Bușteni, a apărut și Primarul Orașului Bușteni, nimeni altul decât domnul economist sau inginer, Mircea Corbu, imbrăcat in ton cu festivalul, intr-un tradițional costum pescăresc .

Trebuie să vă spun că dl. Primar este un tip din popor, de-al nostru, care, pentru a se integra in ”festival” s-a așezat , frumos, la coadă la ”bunătățuri ” …

Acum, ca și mine, vedeți in fotografiile de mai sus că este ”foarte bucuros ! ” ( N.R. TRIST !!! ) și cu siguranță vă intrebați de ce ? 

Păi să ne aducem un pic aminte că …

FESTIVALUL PASTRAVULUI – PLATIT DE LA BRUXELES, BUCURESTI , DAR SI DIN BUGETUL LOCAL AL ORASULUI BUȘTENI !

BeneficiarORASUL BUSTENI Nr. contract667 Data contract18.11.2022 Total valoare proiect (LEI)364.100,00 Cheltuielile eligibile totale ale operațiunilor selectate pentru sprijin (LEI)364.100,00 Contribuția publică totală a operațiunilor selectate pentru sprijin (LEI)364.100,00 Contributia FEPAM a operatiunilor selectate pentru sprijin (LEI)273.075,00

Acesta este unul din cele 20 de proiecte din fonduri europene atrase de Primăria Orașului Bușteni – partea noastră de la Bugetul Local, pentru păstrarea tradiției și a identității locale cât și promovarea turismului este de 91.025 lei ( 910.025.000 lei vechi )

Acesta este momentul , când la ”coada păstravului stând” , ca să mănânce și gura lui ceva, cum se spune prin popor, a avut maxima surpriză … când cu glasul glăsuind ”vreau un PĂSTRĂV LA GRĂTAR ” …

N-AVEM PĂSTRAV LA GRATAR !!! 

ALOOOOOOOO ! TRADIȚIAAAAA !!!!! FESTIVALUL PĂSTRAVULUI FĂRĂ PĂSTRĂV !!!!

Ca să fie totul ca la carte, organizatorii i-au prezentat Primarului cum arată un rezervor de păstrat păstrav viu . Rezervorul are culoarea albastră !

Așa că se intrevede un viitor luminos la plecare … la conferința de presă de la premiere , se va anunța că in Bușteni, a existat odată o ”FRÂNGHERIE ” in memoria căreia se va organiza un festival traditional incepând cu 2024 … probabil după Alegerile Locale !

Frângheria ! 1922

 

Așa că vă aștept cu drag la urmatoarele și mai uimitoare evenimente de promovare ale urbei noastre ! 

Acest material este o odă pamflet și trebuie tratată ca atare . Orice asemănare cu realitatea este pur intâmplătoare . Dpdv al protecției animalelor nu stiu cu siguranță dacă actorii animali au avut de suferit , dar asa cum ati observat, PĂSTRĂVUL, adică actorul principal al festivalului nu a făcut parte din distribuție/meniu .

Si poate că doriți să vedeți despre cum s-a dorit să fie, sau cum văd eu un Festival Pescăresc …

Puteți comenta și sau distribui .

 

___Vizualizari 1415

2 thoughts on “Festivalul FĂRĂ PĂSTRĂV – Bușteni 2023

 1. Ce cumsecade esti! Dupa potopul de azinoapte te asteptai dimineata sa fie lume…? Serios? De ieri dupa amiaza pana seara cand a fost full de ce nu a-ti venit? Ca v-a prins manusa ploaia este? Si chestia cu lipsa pastrav…. Lasatine ca suntem satui este pastrav la toti comerciantii sa va puneti si in cap! Atat a-ti avut voie de la comandament sa scrieti sau mai urmeaza? Intrebam si noi penteu cei ce nu stiu dar intamolarea face sa fim si ieri si astazi aici si vedem ca toate lucrurile decurg normal este peste, de pe la 12.00 cand a dat soarele vin turistii incontinuu…. Cred ca a-ti fost in alta locatie!? ?????

 2. Sincer am ras, oricat ar incerca alți sa vina cu argumente pozitive asupra acestui festival este in zadar ,adevarul este crunt din păcate diar sa fi prea retard sa nu-l observi!
  Si ca sa raspund domnului de mai sus avem asa:
  1)de dimineata nu a mai plouat ,deci lumea putea sa fie dar nu sa vrut, mai ales ca era Duminica.
  2) Pastravul ar fi trebuit sa existe mai ales ca noi il primeam gratis ….nu toata lumea isi permite sa manance pastrav (bogatule)
  3)si da cu o zi inainte au fost turisti si ceva localnici asta datorita lui Conecte-R
  4)iar chestia asta ca te-a pus cineva sa scri sau rahaturi din astea sa sti ca hotului de hot îi este frica!
  Atenție la Ne-Atenție!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Sedință publică ordinară a C.L. Bușteni in 31.08 și Ordinea de Zi

Așa cum v-am obișnuit, conform ”promisiunilor” din campania electorală referitoare la transparență vă pun la dispoziție Ordinea de zi a...

romania1
O țară de viteji veșnic invingători invinși

A fost odată ca niciodată o tânără și frumoasă impărăteasă. Cu chipul sculptat in vârfuri de marmură și granit și...

Close