Boi cu carul la Bușteni , Centura ocolitoare sau Autostrada ( Sezonul 1 Partea 2 )

In ultimul articol eram un pic nehotărît asupra titlului pe care ar fi trebuit să-l dau, nu stiam dacă fotografia prezentată făcea referire la Car cu Boi la Bușteni sau Boi cu Carul la Bușteni, așa că v-am cerut părerea pentru că am știut că intotdeauna trebuie luată de bună parerea celui care citește, pentru că altfel, dacă nu ți cont de ceea ce dorește ”beneficiarul” informației, mai bine nu mai scri.

Intr-adevăr părerea generală a fost că titlul ar trebui să fie ” BOI CU CARUL, LA BUȘTENI” ! 

Totuși, din comentarii am tras concluzia că nu v-ați referit la fotografie pe când eu, cam da.

Titlul ” Boi cu carul , la Bușteni ” , se potrivește cu realitatea , in sens pozitiv, atât pentru fotografie dar și pentru realitatea trecutului, prezentului și sper eu si viitorului ”cătunului nostru drag” Bușteni, unde ”boii” , sau noi ” cetățenii” , am avut grijă, cu mici excepții prezente, să NU punem ”carul” in fața boilor și da, am tras la aceeași căruță ( car ) și mă repet, ”cu mici excepții prezente” când zic unii că e normal să fie pus ”carul in fața boilor” …

Dar să revenim la ”boii nostri” !

In articolul trecut vă spuneam că in fața Primăriei ( n.a. CARUL ) stă infiptă o plancartă care ne spune că la Bușteni, din fonduri europene (273,075 lei ) și fonduri de la Bugetul Local (91,025 lei )  se va face Festivalul Balenei cu păr , in vederea promovării turismului si al păstrării tradiției și identității locale.

Acum, vorbind despre tradiție și identitate locală … pe la 1915, 20 aprilie 1915 , apăreau  in ZIARUL LOCAL – BUCEGII  niste informații :

Deci, putem citi că tradiția antebelică, interbelică și postbelică era … TURISMUL … Balneo-Climateric, din care ”boii” iși plăteau taxele și impozitele dar și că, incă de atunci ar fi trebuit să se construiască de către ”societatea civilă” , nicidecum de către Primărie, un SANATORIU Balneo Climateric , care de fapt a si fost (RE)inaugurat, cum aflăm din pagina 3 de către TH. Florescu , in data de 1 MAI 1915 .

Hotel Palace din Bușteni a fost construit intre anii 1903-1907 de catre Ioan Slavici . TH Florescu a achizitionat in 1912 Hotel PALACE – CAZINO și l-a transformat intr-un centru balneo-climateric , reinaugurându-l pe 1 mai 1915.

Acum

IMG_0723

Tot aici aflăm și că, tot in  această vreme a fost lărgit Cimitirul de lângă Valea Jepilor dar și că in Bușteni, incă din ”antichitate” caii, vacile , porcii, măgarii se numărau la grămadă , adică tot un drac e dacă esti vacă, porc, măgar sau bou … total 826 vite  :

Straniu !  Acum ati ințeles de ce se organizează Festivalul Balenei cu păr la Bușteni ? Hai că nu fac mișto, că e Balenă cu păr, că e păstrăv, că e broască ( aici chiar avem tradiție in lunile cu R ), că e Centură Ocolitoare sau Autostradă … TOT UN DRAC !

Păi vorba actualului conducător de car de la Bușteni … Unde dai și unde crapă !

Deci Centură ocolitoare sau Autostradă  la Bușteni … e tot un drac și cum ne place nouă să zicem … ”din fondurile europene județene !”

Așa că voi continua in Boi cu carul la Bușteni , Sezonul 1, Partea 3 .

 

Dacă v-a placut puteți aprecia și distribui prietenilor, dacă nu v-a plăcut puteți distribui pentru a le strica ziua dușmanilor 🙂 !

___Vizualizari 265

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Babele si imprejurimile lor – Prin PNB acum 100 de ani !

Babele la sfat - unul dintre punctele de atractie ale Bucegilor.    

IMG_3681172843458
O viață in tăcere AJUTOR !

UPDATE: In urma implicării postului România TV și a realizarii unui documentar/stire (27-28 august 2014)  acest copil a putut fi...

Close