Mircea Corbu – la mișto

Dacă comentați fără să citiți articolul, ne vom ”desprieteni”!

Se pare că am rămas in ”sfera fotbalului”, când toată lumea de pe margine știe cel mai bine cum trebuie acționat. Ne dăm cu părerea mai abitir ca ”profeții apocalipsei” și abia așteptăm să greșească unul, că hop pe el.

Mircea Corbu ca și cei 15 consilieri locali au ”căpătat ” o funcție de demnitate publică și au depus un jurământ, acela cum că ”cu toată priceperea … pentru binele cetățenilor …”!

Așadar, atât se pricep, atâta fac, insă la depunerea jurământului ști că ar trebui să ai in jurul tău niște profeșioniști, o multitudine , nicidecum o ”căruță sau grămadă” .

Când șeful iese prost, angajatul nu are cum să iasă bine, mai ales dacă seful incepe și mai și continuă prost. Dacă e pe final de mandat, atunci e de ințeles ca ”angajații” să ”ți-o tragă” dacă i-ai tratat ca pe niste ”slugi”.

Ce se intâmplă insă acum in Primărie , nu-i de bine.

In loc să apară lucrări de bună calitate, lui Mircea Corbu i se dau ”teste” de atenție, de citire, de perspicacitate … este luat la mișto.

Bineințeles că nu va recunoaște asta și ca și predecesorii lui va incerca să-mi minimizeze bunacredință și tot ca predecesorii va incerca să ”rezolve” heirupist ce sesizez eu pe aici, prin ”obscura publicație”, dar , in continuare , că vrea sau nu, eu tot voi atrage atenția asupra unor ”greșeli” .

Spuneam că toți, de pe tușă, vedem bine și știm totul, e ca la telenovele, când spectatorii știu cine pe cine inșeală, unde este ascunsă victima, cine e violatorul sau bunul personaj, numai actorul principal nu știe… asta pentru că ”așa este scris senariul”.

Bușteniul nu este o telenovelă, nici vreun ”las Fierbinți” iar ”scenariștii” ar trebui să se apuce de gândit nu de copy paste și bine ințeles Mirea Corbu să se apuce să mai și verifice ce semnează sau se afișează public in numele lui.

Tot acest ”preludiu” a fost pentru că, pe site-ul oficial al Primăriei Bușteni, a apărut la consultare publică, un proiect de hotărâre privind taxele și impozitele locale pentru anul 2021.

De bun augur această transparență, numai că este un copy paste al anilor 2016-2019, este schimbat doar anul!!! in rest … se va trezi la anul, pentru că se va aproba așa, că ba va fi respins de Prefectură, ba și-o ”va lua” public pentru nepricepere.

Acum cu poze și cu explicații extras din materialele din 2019 și acum din 2020 , niciodată nu s-au ”pupat” cifrele :

An 2019 :

An 2020 :

Vi se pare că in 2020, 1150 = 1100 ? sau celelalte cifre

An 2019 :

An 2020:

Acum, mici scăpări grave !

A fost modificat prin HCL la 2 Euro.

Se referă la Jeepiști , a fost anulată prin lege și se percepe taxa de către ARR

Nu mai este permisă instalarea acestor aparate din aprilie 2020 ! iar 25% este un procent ”ucigaș”

Taxa pentru Valea Cerbului , abrogată in luna februarie 2020 pentru refacerea cadrului natural.

Dealungul timpului s-a tot vehiculat ideea unei ”modernizări” și a refacerii imaginii, plus un proiect pentru un turism de calitate.

Legea Picnicului , ( să mă corecteze dl Florin B. ) !!!!

Prin luna mai a anului 2020 am solicitat reducerea impozitelor și taxelor pe clădiri și terenuri pentru agenții economici de la 1,3% la 0,7%, pe motiv de pandemie/epidemie, dar majoritatea de atunci nu a fost de acord. In luna iulie PNL a transmis o circulară la fel, dar văd că tot 1,3% a rămas.

Apoi, ținând cont de situația actuală s-au menținut taxele pentru turism și cultură …

Taxe ”scăpate” ca in fiecare an …

  • Nacela

  • PARCAREA

  • Tot se dorește reinființarea SADPP prin noua societate … tarife de ridicare a resturilor vegetale, moloz, etc.

Și ar mai fi multe de discutat!

Propunerea și părerea mea ar fi ca acest proiect de hcl să fie scos și modificat cum se cuvine, dezbătut, etc.

O altă problemă majoră a orașului este că trebuie reactualizată Strategia de dezvoltare, care , din nefericire tocmai a expirat ! Fără o strategie de dezvoltare … nu prea se pot atrage nici fonduri UE, nici Guvernamentale, nici județene …

Cred că deja este prea mult scris … dar totuși, cineva tot trebuie să fie atent la ”intâmplările obișnuite” .

Totuși mă intreb … Mircea Corbu chiar nu citește materialele care i se aduc la semnat ? Tot ”ca primarul ” semnează ? Unde este schimbarea ?

Inchei , prin a nu se ințelege cumva că am scris ”de mângâiere”, pentru că următorul articol va fi despre heirupismul de la Bușteni și incerările de victimizare ale lui Mircea Corbu.

___Vizualizari 1061

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
101
Strategia de demolare durabilă integrată a feudei Bușteni Partea II, cap. 2

Acest articol are mai multe pagini pentru că sunt atâtea de spus, prea multe pentru un spațiu atât de mic....

Ședința ordinară a CL Bușteni in 31.01.2019, ordinea de zi și votul

Din nou ”clișeul”, - așa cum v-am obișnuit , sau cum am promis in campania electorală din 2016 și din...

Close