Pititi ghetutele, Mos Nicolae NU mai vine la Busteni!

Si am trecut un pic prin Parcul Central, din Busteni, ca aveam niste fetisuri cu luminitele de Mos Nicolae, imi placea sa vad cum multi isi faceau selfie-uri. Eram acum curios sa-i vad cu mascute dar totusi sa vad bucuria luminitelor sclipitoare, pungutele cu dulciuri pentru copii cuminti, un ren, un mos , copii din doi in doi metri stand frumos la rand … si am vazut … 

 

De fapt n-am mai vazut nimic! Si m-au podidit amintirile … O adevarata schimbare ! 

ALTADATA 2013 – 2014 –

Anul trecut in seara in care trebuia să vină Moș Niculae, Primăria Orașului Bușteni a oferit un moment feeric prin impodobirea Parcului Central cu mii și mii de luminițe, un brad albastru, multe culori și figurine, trupe de muzică și dans. Efort financiar … dar a meritat!

Anul acesta, in această seară, din nou Primaria Orașului Bușteni prin bunăvoința Consiliului Local și al Primarului au organizat aprinderea Bradului de Craciun.

DSCN6613

Momentul de start a fost apriderea tuturor luminițelor și un foc de artificii impresionant, timp in care personajele magice, Moș Nicolae sau Crăciun alături de spiriduși și-au făcut apariția printre reni, de data aceasta vii. Spectaculozitatea momentului a fost respectarea orei 17.30, semn că Moș Nicolae este mult mai important ca alte zile ( exemplu: 1 Decembrie ).

DSCN6569

DSCN6573

DSCN6576

DSCN6577

DSCN6578

DSCN6580

DSCN6581

 

DSCN6604

Trupe folclorice sau de dans n-au mai antrenat Amfiteatrul ca anul trecut dar au fost unele discursuri și urări ale autorităților pentru startul sărbătorilor de iarnă.

Moșul a oferit pungi cu dulciuri pentru copii, ajutat fiind de Primar .

DSCN6586

 

Din nefericire, zăpada căzută săptămâna trecută s-a topit insă in cel mai scurt timp va ninge și localnicii dar și turiștii se vor putea bucura de zăpada de pe Pârtia Kalinderu care, cine știe, va beneficia și de aprinderea nocturnei, realizată, ca si parcul central pe bani europeni, sau de la doamna Udrea, sau … dar cine iși mai aduce aminte, important ar fi să se aprindă!

Seara aceasta va continua cu găsirea in ghetuțe, de către copii cuminți, de dulciuri sau pentru cei mai puțini cuminți, dulciuri și nuielușe ? .

DSCN6610

La mulți ani copii și un Moș Nicolae dulce, dulce !

Pentru mâine, Nicolailor și Nicoletelor ,  La mulți ani !

Iar de la Primăria Bușteni :

DSCN6611

2018 – 2019 , de fapt 1 Decembrie la Busteni .

Pentru Ziua Romaniei stațiunile de pe Valea Prahovei s-au pregărit cum se cuvine.

La Bușteni, in preambul Parcul Central luminează feeric, poate pentru a marca 100 de ani de la UNIRE, de la Marea Unire.

Parcul Central s-a luminat astăzi la orele 19.00 !

Din  30 noiembrie in 02 decembrie 2018, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, se va desfăşura Concursul Internaţional de Dans „D’AOR Grand Prix” aflat anul acesta la ediţia a V-a. Concursul este adresat coregrafilor, dansatorilor şi formaţiilor de dansatorilor amatori din România, fiind primul concurs cu marcă înregistrată la clasa Educaţie, Cultură, Instruire, iar premiile, obţinute la acest concurs, pot propulsa pe laureaţi la cele mai cotate festivaluri şi competiţii din Europa cu care Asociaţia Dans Art Open este parteneră.

Concursul este organizat de Asociaţia Multiculturală Dans Art Open care este membră în Consiliul Internaţional al Dansului C.I.D. – UNESCO, În parteneriat cu AJSPT Buzău şi Centrul Cultural „Aurel Stroe” Buşteni.

Ieri, 29 noiembrie, a aderat la  P.N.L.Organizatia Bușteni , dl. Mircea Corbu, fost președinte al ALDE Bușteni, care va participa alături de Biroul Executiv la depunerea de coroane de la Monumentul Ultima Grenadă.

Dar acum , doar intuneric ! Poate la anul, cand n-o mai fi epidemie, sau campanie electorala. Ma gandeam acum … oare copiii vor mai primi traditionalele cadouri de Craciun constand in dulciuri si sucuri si felicitari si … am uitat, cheltuielile cu ciocolata nu au ce cauta in bugetele locale ! Bun asa ! 

Apropo, n-am vazut nici BRADUL in Parcul Central, dar nu-i nimic, maine ca tot sunt Alegeri Parlamentare, poate ca lumea isi doreste BRADUL de sarbatori, nicidecum sa stea in casa sau pe intuneric !

Mi se pare de bun simt sa ai BRADUL de Craciun in Palatul Parlamentului, ar fi o alegere PERfecta!

 

 

 

___Vizualizari 739

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Autostrada Comarnic Brașov și cortul

Deputatul liberal Virgil Guran îi invită pe Victor Ponta și Dan Șova să se mute în cort pentru a vedea...

Vine vacanța, vă așteptăm la Bușteni ! Tarife și Program

Stațiunea Turistică Bușteni este pregătită să intâmpine turiștii de toate vârstele. Vacanța copiilor a inceput iar Administrația locală și operatorii...

Close