Momentul zero al schimbarii, schimbare zero la Busteni

In ultimul articol cu privire la alegerea Viceprimarului orasului Busteni imi manifestam tristetea ca nu exista ~persoane interesate~ de subiect, ca nu exista implicare civica si ca nu a existat nici in ultimii 4 ani.

In mandatul 2016 – 2020 mi-am respectat promisiunea electorala, aceea de a aduce la cunostinta cetatenilor deciziile Consiliului Local, prin publicarea ordinii de zi a sedintelor ordinare si a sedintelor importante de alta natura, cum ar fi Bugetul, impozite si taxe, cetateni de onoare, licitatii importante, sau orice alte subiecte de interes.

Actuala administratie CONTINUASE cu anuntarea subiectelor importante, ceeace chiar m-a bucurat, dar se vede treaba ca odata cu preluarea a aproape tuturor prerogativelor conducerii s-au preluat si ~metehnele~ fostei conduceri, cumva transparenta ZERO, comunicarea ZERO, demagogia discursului politic, comportament dictatorial si ilegal . Asadar Momentul ZERO al schimbarii incepe prin ZERO schimbare.

Ce zic eu aici ? 

Pai zic ca la ultima sedinta extraordinara, deoarece nu s-a putut alege Viceprimarul, se hotarase sa se tina sedinta joi, 12.11.2020 , numai ca… nu s-a mai tinut, de fapt nici nu a mai fost convocata pentru joi.

Subiectul, eu unul il consider important, o localitate TREBUIE sa aiba un prim gospodar, adica VICEPRIMARUL, drept care m-am interesat ce se intampla, deoarece nu a mai aparut niciun anunt public pe siteul oficial al Primariei si mare mirare am avut cand am aflat ca sedinta nu s-a mai dorit a fi tinuta de catre actuala administratie, cu toate ca luna noiembrie este una de ~foc~ in care se stabilesc impozitele si taxele, se acorda reducerile anuale, trebuiesc votate ~cadourile pentru copii pentru sarbatori~, trebuie pregatita intrarea in iarna, trebuie incepute pregatirile si previziunile pentru Bugetul 2021, si multe altele.

Astfel stand lucrurile, un grup de consilieri locali, altii decat PNL, care insa reprezinta peste 70% dintre cetateni au convocat sedinta pentru Luni la orele 14.00.

Care va fi rezultatul alegerii viceprimarului ramane de vazut pentru ca in actualele conditii sanitare cvorumul nu mai este o problema deoarece exista ~prezenta online~ si sper cu toata fiinta sa se ajunga, daca nu la consens, macar la o majoritate de 8-9 voturi .

Spuneam la inceputul articolului despre ~metehnele~ fostei conduceri , comportament dictatorial si ilegal, schimbare zero.

S-a anuntat saptamana trecuta cum ca a fost reziliat contractul de comodat intre Senatul Romaniei si Primaria Busteni si s-a creat un compartiment de relatii publice .

Imi vine sa rad si totodata sa plang pentru ca, din nefericire de obicei tot ce pare bun ori e imoral, ori ingrasa ori e ilegal ,pentru ca un contract de comodat APROBAT de Consiliul Local ( deliberativ) nu poate fi reziliat de catre Primar ( executiv ) , fie ca ne place noua alegatorilor sau nu, un compartiment sau serviciu nu poate fi infiintat fara aprobarea Organigramei, care se face tot de catre Consiliul Local .

Daca stau si ma gandesc bine, rezilierea unilaterala a unui contract de comodat intre Senatul Romaniei si o Primarie ca vrea Primarul este cam de PENAL, pentru ca ar trebui sa existe un PV de sigilare birou, PV de predare primire documente, pentru ca unele documente nu sunt pentru ochii ~muritorilor de rand~ . Dar sa zicem ca pe“Senatul Romaniei“ l-a durut la basca de decizia unilaterala si intre timp si-a organizat cabinetul in alta locatie, insa fapta tot de penal ramane, sau poate ma insel eu si a fost consultat vreun specialist in ale juridicului.

Stiu ca noua ne-ar placea sa se apese un buton si sa se schimbe, construiasca, demoleze, impuste sau schingiui oameni vinovati sau nevinovati, insa toate astea … sunt ILEGALE , tin de fapt de ~comportamentul dictatorial~

Precum marturisea dl. actual primar, ii sunt simpatic si pentru a -i ramane si mai simpatic il rog sa faca bine sa-si citeasca propriile rapoarte de specialitate, expuneri de motive sau referate de aprobare, pentru ca necitirea materialelor de sedinta, la fel, este o meteahna a fostei conduceri si cand mai transmiti si materiale cu nume fostilor … numai profesionalism nu denota. 

In ceea ce priveste punctul suplimentar din sedinta de maine … mai bine nu l-ar mai introduce ca sa nu fie obligat sa-l scoata. Este taman invers ca la sedinta trecuta cand voia sa-l scoata. De ce ? 

Pai uite d-asta si nu numai : 

 

Precum se vede, pentru legalitate semneaza aceeasi persoana, care ar fi trebuit sa aduca la cunostinta actualei conduceri ce se va audita de fapt ! 

In principiu, orice sedinta este publica, adica si cea de maine si se poate participa cu acceptul Presedintelui de sedinta. Cu toate ca sunt foarte interesat de subiect , nu stiu daca voi putea ajunge la aceasta sedinta, insa voi face tot posibilul. 

Oricum, va voi comunica rezultatul alegerilor pentru viceprimar !

___Vizualizari 906

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
DSCN5072
Taxa pe nesimțire se aplică incepând de astăzi la Bușteni – controverse

De un an de zile tot aștept aplicarea taxei pe nesimțire. O așteptam foarte tare atât eu cât și cei...

Bușteni, unicitate și relaxare, partea I

Unicitate, frumusețe, relaxare, in doar câteva cuvinte dar și câteva imagini, UNICE.   De ce să te oprești la Bușteni...

Close