Ședința ordinară a CL Bușteni in 26.03.2020, ordinea de zi, votul, Comunicat PNL Bușteni, Precizări

Rămân pe poziții chiar dacă suntem afectați de această nenorocire mondială numită COVID 19.

Oricum ar fi, mi-am asumat să fac publică orice ședință ordinară a CL Bușteni atâta timp cât sunt Consilier Local, să prezint ordinea de zi și cum votez.

Astăzi, s-a intâmplat, chiar dacă momentul nu este foarte potrivit, să apară și un Comunicat oficial al Președintelui PNL Bușteni , Dl. Mircea Corbu , care a creeat controverse, pe care sper să le pot lămuri. 

Au fost niste discutii in ultimul timp referitoare la felul in care ar trebui votat in CL Bușteni .

Veți vedea ordinea de zi si veți ințelege că, intr-adevăr sunt anumite proiecte de HCL care nu sunt in regulă.

Am ajuns la concluzia că pentru anumite propuneri de HCL, ( oricum aș fi facut-o ) voi fi impotrivă.

In calitate de Consilier Local, intotdeauna, oricum ar fi fost proiectul de HCL, bun, rău, la limita legii , etc, pentru ORICE CETĂȚEAN DIN BUȘTENI, am găsit o virgulă legală pentru a putea trece cu amendamente legale orice vanzare de casă sau teren, indiferent de apartenența politică a aceluia.

Avem niște regulamente, avem niște legi, nu ne putem pune impotriva a orice, dar putem găsi virgule și putem respinge dpdv legal HCL-uri printr-o motivare in avizele comisiilor. Pe urmă ține de Prefectură, de implicarea cetățenească, de proactivitate.

Comunicatul de mai sus este un pic dus la extrem pentru că perceptia discuției, de la a mă abține sau a fi impotrivă la anumite proiecte strict de natură „oneroasă„ s-a transformat intr-o generalizare … a mă abține la orice, până la următoarele alegeri locale !?

Sper ca am fost destul de clar, voi vota și de acum in colo așa cum am votat și până acum! Dacă ține de interesul unui cetățean al orașului Bușteni votez cu PENTRU ( uneori cu amendamente ).

Acum , anunț ordinea de zi a ședințelor ordinare ale CL Bușteni și cum votez, pentru transparență și informarea cetățenilor orașului Bușteni, ca in fiecare lună de la inceputul mandatului 2016.

In data de 26.03.2020, incepand cu orele 14.00 va avea loc ședința ordinară pentru luna martie.

Aceasta ședință va avea aproximativ 15 puncte, cu punct de interpelări și petiții.

Ordinea de zi și votul:

 

Ar fi ciudat să mă abțin la vânzări pe legea 112/95 , ar fi ciudat să fiu de acord cu ”delegarea serviciului de iluminat public ” in condițiile in care  DEJA se știe câstigătorul licitației, iar noi și când zic noi, mă refer la 90% dintre consilieri , aflăm din ”sat” !

Hai să vedem, cum se poate aproba numarul 2 suplimentar ”antedatat” ? – Că aici dl. Corbu are dreptate!

Acum, dacă tot #staiacasă, atunci #daudincasă …

De vreo trei săptămâni, noi, consilierii locali, am lăsat animozitățile și lupta politică și ne-am apucat să ne găndim cum orașul va trece peste COVID 19!

Astfel, in premieră pentru cei din Primăria Bușteni, care vor citi acest articol mâine dimineață le aduc la cunoștință că Ordinea de zi va fi suplimentată cu 4 ( patru ) puncte / proiecte de hotărâre, după cum urmează:

  1.  Realizarea unei echipe PERMANENTE ( nu doar de luni pana vineri ) pentru asistență socială , pentru persoanele aflate in indisponibilitate de deplasare conform OUG 3/2020, care sa asigure aprovizionarea cu alimente si medicamente. Aceasta echipa va intruni toate cerințele sanitare de protectie anti COVID 2019 .
  2. A aparut incă un punct suplimentar denumit ” Proiect de hotărâre privind amânarea plăți chiriei și scutirea de majorări și penalități a agenților economici și persoanelor fizice care dețin contracte de inchiriere pentru spații și terenuri aparținănd domeniului public și privat al Orașului Bușteni pe toată perioada stării de urgență” care va avea amendamente in completare pentru activitațile turistice :
Turism
Unitati Nr camere Nr Locuri
306 2276 4690
SRL/ SA
178 1501 3157
PFA/ii/if
125 609 1293
Taxa salvamont 50 /camera 113800
Taxa promovare 100/camera 227600
Total 341400

Astfel se va propune reducerea impozitelor pe cladiri pentru activitati nerezidente cu activitați CAEN 5590,5520,5511,5510, pentru PFA, II, IF, SRL, SA de la 1,3% la 0,5-0,7% ( o perioadă de 5 – 7 luni  scutire de impozit/cladiri pentru activitatea de turism)

La fel , reducerea taxei de salvamont si promovare turistica / cameră

3. Pentru celelalte activitați, reducerea taxei de Sport/Cultura cu 50%

4. Amendarea regulamentului concesiunilor in sensul că se ABROGĂ vănzarea Bușteniului prin superficii, aceste superficii REtransformându-se in concesiuni !

Ar fi ciudat ca tocmai la aceste puncte să mă abțin la vot.

Mai am niste precizari de facut: Vânzările și regulamentele se pot aproba numai cu 70% din numarul consilierilor ( minim 10 voturi )

PSD deține 8 voturi … ! Așa că atenție !

Votul meu nu este necesar să coincidă cu avizul Comisiei 3 și se mai poate modifica, in caz că, amendamentele de factură juridică nu se respectă.

Publicarea ordinei de zi a ședinței o fac in baza Legii 215/2001 actualizată, conform Art 39, alin 3,5,6 și 42 alin. 7. modificată prin OUG 57/2019 – Codul Administrativ.

Materialele au fost puse la dispoziția consilierilor locali conform L 215, art. 39, alin 3.

Dacă aveți propuneri, puncte de vedere sau sesizări mi le puteți lăsa la Comentarii ( public) sau in secțiunea contact ( privat ).

Este prima dată când scriu… Ședința este PUBLICĂ dar vă rog să stați acasă in contextul actual .

Vă reamintesc că incă din decembrie 2018 am SCRIS PUBLIC că nu voi candida la functia de Primar al orașului Bușteni din partea PNL. Candidat din partea PNL este dl. Mircea Corbu, asta pentru a nu mai exista dubii ”electorale” sau acuze că aș face ”campanie anti Mircea Corbu”.

Cu stimă, Consilier Local  – Virgiliu Cristian ACHIM

 

___Vizualizari 1157

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
0451
Blocuri de locuinte sociale in curtea școlii – manipulare si amenințări

In articolul privitor la blocurile sociale din curtea școlii Nestor Urechia arătam că se cam bat cap in cap răspunsurile...

Ședința ordinară a CL Bușteni in 25.07.2019, ordinea de zi și votul

Așa cum știți, anunț in fiecare lună ordinea de zi a ședințelor ordinare ale CL Bușteni și cum votez, pentru...

Close