Ca la Bușteni, pe peste tot aproape la fel , ipocrizie și demagogie montană

Dacă plouă, plouă, dacă ninge, ninge, dacă este soare , este soare și dacă se intâmplă in același timp peste tot … peste tot este la fel.

Așa că astăzi, văzând eu că va ploua in toată Valea Prahovei, țuști prin Bucegi, că plouă și aici, cumva am plecat tot aici 🙂 , adevărul fiind că n-am mai urcat cam demulticel.

Și cum ii șade bine unui ”om de munte”, mi-am făcut presiunea la roți, mi-am luat o sticlă de apă de Bușteni și … la drum .

O urcare pe Dichiu , aglomerație ca pe DN 1

Turbăria Lăptici … și exact lângă …

Nu că aș face vreo paralelă cu vreo zonă de pe la noi de prin Bușteni. ”Așa este normal! ”, dezvoltare, turism, munte,  aer curat …

Dar cum, oricărui călător ii șade bine cu drumul … hai spre Padina, că nu mai este mult.

Padina , ca să zic așa este un fel de Valea Cerbului de pe la noi, de pe la Bușteni.

Hai că totuși pe Valea Cerbului n-am văzut incă ”Proprietate privată” , nici viluțe cochete … și , la fel, și Valea Cerbului este tot in Intravilan și tot prin Parcul Natural Bucegi …Ce-i drept, aici, la Padina nu au Taxă de ecologizare, nu că n-ar trebui ecologizat … 

Dacă pe Valea Cerbului apărea vreo fițuică cu ”Proprietate privată”, vreun gard, vreo constructie cu două nivele … să te ții … călăi ai naturii, corupții, nenorociții … huoo! … aici … LINIȘTE ȘI PACE 🙂 ! 

Ehh, dar cum n-am mai fost la Telecabina Peștera de  o ”căruță” de timp … 

Tarife TELEFERIC Prahova  : Bușteni – Babele și Babele – Peștera

Posibilități de cazare și masă :

Cel mai bun Kurtoș colac, cel mai rumenit și cum … 🙂

Tot pe lângă Telecabina Peștera

Și uite așa, ”din senin” s-a oprit ploaia și a inceput din nou să plouă , drept pentru care , retur …

In concluzie, nimic și totul diferit , totuși aștept propuneri pentru dezvoltarea Văii Cerbului, că văd că se poate …nu injură nimeni, nu se panichează nimeni, nu se sesizează nimeni și asta tocmai in ”vârf de munte” … Parc Natural Bucegi, Sit Natura 2000 … Zonă de dezvoltare durabilă, Plan de management … Ipocrizie și retorică .

Tot așa !

BTW, văd că de vreo câteva zile au apărut niște ATV-uri prin Bușteni. Rog ”bussinessmanii” să țină cont că accesul in Parcul Natural Bucegi cu mijloace motorizate este INTERZIS ! N-aș vrea nici eu și nici ei să fac ”articole interesante” cu zoom 184 ca acum ceva timp pe la Bariera din Piatra Arsă. Hai să respectăm un pic natura, pentru că ”banii nu ii vom putea mânca ” dacă deșertificăm și poluăm.

Propunere decentă pentru ”inițiatorii ATV-ismului Buștenian” 

Web up! ZdB Style

___Vizualizari 1704

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
CÂT RĂU A FĂCUT EMANOIL SAVIN BUSTENIULUI DIN 2004 IN 2020

In ultimul timp se tot vehiculează că Emanoil Savin vrea să revină la conducerea orașului Bușteni. Acest fapt a reușit...

O săptămână de neuitat in Bușteni și imprejurimi

Liceul Ion Kalinderu a beneficiat de un proiect de schimb de experiență intre elevi din Bușteni și Moissy-Cramayel – Franța...

Close