Ultimele articole 

Ziua Mondială a Mediului, sărbătorită la 5 iunie cu scopul conștientizării importanței protecției și ocrotirii mediului de către fiecare cetățean al planetei. Data de 5 iunie a fost stabilită de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite în 1972 în cadrul conferinţei ce a avut loc la Stockholm, în Suedia.

Cu această ocazie, Colegiul “Ion Kalinderu” Bușteni în colaborarea cu Centrul De Vizitare “Alexandru Beldie” al Parcului Natural Bucegi au organizat activitatea cu tema ”Reciclăm, natura noi salvăm”. Elevii claselor a X-a și a XI-a îndrumați de către doamnele profesoare Dracea  Lavinia ( profesor biologie) si Voicu  Alina ( profesor limba franceza) au prezentat importanța semnificației zilei de 5 iunie, referate științifice ce au vizat probleme legate de protecția mediului dar și materialele realizate.        

Doamna profesoară  Drăcea Lavinia a subliniat faptul că prin proiectul demarat la nivelul colegiului, ”Educație ecologică- sursă de viață pentru mediu”, proiect prezent la prima ediție , elevii cât și membrii comunității se vor implica mai activ în viața ecologică, de protecție a zonelor montane din orașul Bușteni, zone de o frumusețe mirifică iar lucrările premiate în urma concursului vor fi cuprinse în revista ECO-AD, ce va apărea în paralel cu revista liceului ”Adolescentul”.

 La rândul său domnul inginer Alexandru Colțoiu a prezentat importanța protejării zonelor montane, dar și speciile de plante și animale ocrotite de lege. Prin  documentarul prezentat a specificat și efectele negative determinate de turiști asupra mediului, a subliniat faptul că turiștii campează în locuri interzise, fac grătare, aruncă gunoaie, pătrund cu autovehiculele în zonele protejate distrugând astfel habitatul speciilor din Parc. 

Prin activitatea comună și  prezentarea machetelor realizate, elevii clasei a XI – a , au precizat astfel importanța păstrării unui mediu curat prin reciclare.

 

Autor: profesor : Drăcea Lavinia

Colegiul ” Ion Kalinderu ” Bușteni

___Vizualizari 90

ZIUA MONDIALĂ A MEDIULUI LA BUȘTENI

Alte articoleLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Distribuie
Read more:
Miss Universe România 2017

În doar câteva zile, pe 1 noiembrie 2017, ora 19.00, are loc finala competiției ”Miss Universe România 2017”, la Magic...

Spre Pestera pe Dj. 713 – subiect sensibil si controversat – acum un an

Cu toate ca nu consider un lucru extraordinar de ECO asfaltarea prin munti, parerea mea nu conteaza, de altfel nici...

Close