Leapșa curățeniei de primăvară la Bușteni

Heirupism, proastă organizare , indiferență și zeflemea ! Asta-i deviza PRIMARULUI orașului Bușteni.

Din 3 aprilie a inceput luarea la mișto a cetățenilor orașului Bușteni dar și a turiștilor, care INCĂ ne mai calcă fosta frumoasă urbe de sub poalele Bucegilor.

In fiecare an , primăvara și toamna, tot spun in CL Bușteni … CURĂȚENIA DE PRIMĂVARĂ SAU TOAMNĂ,  iar răspunsul , de fiecare dată … VOM FACE! …și atât.

Se tot dă vina pe lipsa banilor, pe datoriile acumulate, pe… și pe… și pe… iar rezultatele ”dezastruoase ” au inceput să-și facă acut prezența.

Acum două săptămâni am scris articolul cu ”gunoiul” din tot Bușteniul, cu fotografii ”epice”, rezultat al nepăsării locale, al lipsei de organizare și al intervențiilor ”prostești” gen ”lasă-l p-ăla că-i de-al nostru” .

Vezi că te afunzi in gunoaie și totuși ” nu-i vina ta” , ”așa e pe toată Valea Prahovei” ! ”, ” este rezultatul turiștilor care aruncă peturi și hârtii” , ”sunt probleme legate de un ciclu natural,cu ghilimelele… legate de venirea primăveriiii 🙂 ”  …Astea sunt răspunsuri, de PRIMAR, in fața Primăriei, lângă un birou capitonat, nicidecum la fața locului … că dacă ”ne-am mai da jos și din mașină” … am ști care sunt problemele și am mai ști că ”ăilalți din Valea Prahovei” NU au probleme la acest nivel, raportat la cum se face turism.

Notă: Miercuri și Pro-TV și Kanal D au făcut două reportaje in care Bușteniul a fost SPULBERAT ca imagine , asta din cauza răspunsurilor ”zeflemitoare” …

Știrea Pro TV

Știrea Kanal D

In general, când dau exemplu Sinaia sau Azuga, la capitolul Turism, Profesionalism, Curățenie, Fonduri , se produce așa o rumoare și se incinge atmosfera, de zici că aș compara ”furnicuța Bușteni” cu vreun Goliat .

Știe in general ”tot cetățeanul buștenean” despre campania Verde Crud de la Sinaia și asta nu de ieri de azi ci de vreo câțiva mulți ani, știe cetățeanul buștenean și de campania de ”curățenie de primăvară și toamnă” de la Azuga, unde aceste campanii sunt anunțate din timp, cu program de ridicare pe cartiere și străzi, pe tipuri de deșeuri, etc … Nuuu, ”ăia sunt niste Proști”, noi la Bușteni suntem deștepți, practicăm LEAPȘA, care pe care …

Bineee! Ieri m-am dus spre ”mai incolo”, să găsesc și eu un exemplu ”ca la noi” și am dat de ”alți Proști”, la fel ca la Sinaia și Azuga, care și ”ăia” iși anuță cetățenii …

Știe cineva să citească?

Se stang RESTURI VEGETALE ( Curățenie de Primăvară)  !!!!!!

Și la noi, și la alții !

Numai că LA NOI LA BUȘTENI, din heirupism, pe 3 martie s-a anunțat ”luna curățeniei” :

 

UNDE , CAND, CUM ???

La noi, toate se fac, se fac bine de tot, după care … Păi stai domnule că noi am făcut, dar nu ne-a sprijit populația ! ZĂU !!! 

Acum este acum …

Săptămâna trecută, așa cum ați observat au apărut ”benele verzi de 9 tone” in următoarele locații:

  • Str. Splaiul Zamorei – Cimitir ( parcarea mare)
  • Str. Florilor ( lângă Găman )
  • Str. Crinului ( lângă scoala și Parc ) – Poiana Țapului
  • Str. Cuza Vodă
  • Zona Valea Albă – Căminul Alpin

Vineri, ora 14,00

Duminică – ora 17… numai că , spre exemplu, la 40 metri , de bună credință, un cetățean ”bine informat”, habar nu are că mâine dimineață se ridică bena de la Căminul Alpin și :

… poate la toamnă.

  • Zona Cezar Petrescu – Str. Traian Victoriei – ridicat vineri și transferat.
  • și am impresia că mai este unul amplasat pe Crină, pe la Blocurile Sociale

Cam același lucru se intâmplă pe peste tot, exemplu str. Cuza Vodă:

Leapșa s-a jucat, pentru că cei care n-au pus resturile vegetale, spre exmplu pe str. Traian, este din cauza faptului că … ” nu au sprijinit autoritățile”, neștiind domniile sale că odată ce a fost schimbată locația containerului, abia la anul va mai putea sprijinii. ”Oportunitățile trebuiesc folosite la timpul lor”

Bena din Traian, după umplere a fost mutată in str. Telecabinei, la intrarea in traseul Urlătorii! Aici se va reamplasa in cursul săptămânii următoare din cauza dezastrului de acolo, dar in rest…

Pe surse am aflat, și vreau să-l felicit pe Vice-Primarul localității , care vineri, a asistat la scoaterea gunoiului menajer și nemenajer, cât și la ecologizarea zonei Telecabinei-Blocurile sociale:

Așa ara miercuri zona, inainte de curățenie .

Așa arată acum, mă rog, vineri seara.

Totuși cu părere de rău, trebuie să-l anunț că … după atâtea scoateri de tomberoane de metal, ”turiștii” au făcut din nou modernizări și au ”repus” și mai multe canapele și moloz :

Si că bena verde de 9 tone, era plină incă de vineri seara, tot cu așa ceva.

Ce nu se ințelege din sintagma RESTURI VEGETALE ?

Pe lângă toate acestea ar mai fi o problemă, cu resturile vegetale ”realizate” de persoanele de bună credință care chiar s-au pregătit, insă nu stau ”drepți de pază patriei” să aștepte bena de 9 tone …

Cu astea ce facem ? Cu celelalte resturi vegetale după mai toate străduțele ? Dar cu mizeriile care reapar ”datorită ciclului natural legat de venirea primăverii ?!?! , cel mai bun exemplu, pe care nu l-a văzut domnia sa nici inainte de a deveni Primar fiind Str. Paltinului, de fapt râpa ce dă in curtea Centrului de Pregatire ( CEPECA ), și care este tot un focar de infectie, nu mai vorbim ”de alte zone mai indepărtate” prin Zamora sau Poiana Țapului

Acum să trecem și la ”alte gunoaie”, cele de pe Valea Cerbului, unde vina exclusivă este a Primăriei și Primarului orașului Bușteni.

Primarul orașului Bușteni, știe de 3 săptămâni că pe Vale au apărut rulotele, intâi 20 bucăți, apoi incepând de vinerea trecută, ”gradul de acoperire” a ajuns la 99,98% 

Acestea sunt imaginile de acum 2 săptămâni! Comprestul a facut curat vinerea trecută, neavând telefonul la indemână nu am fotografii dar garantez că am văzut cu ochii mei. Apoi ieri și astăzi:

Păi … Anul trecut, am făcut niște afirmații, cum că din Taxa de Ecologizare, ar trebui să se incaseze cam 1 milion de lei anual, dar mi s-a spus că sunt eu ”altfel”.

Nu ! Nu sunt ”altfel” , insă faptul că ”te doare la bască de banii pe care ii poți incasa”, asta inseamnă incompetență managerială, iar pierderile ar trebui imputate DIRECT Primarului, care NU DOREȘTE să incaseze, nealocând personalul să incaseze la BARIERĂ.

Faceți dvs calculul simplu:

200 rulote / zi * 10 lei = 2000 lei

Terenurile imprejmuite ( 500 buc) * 10 lei/zi = 5000 lei ( acestea se vor transforma in rulote efective incepând cu 25 aprilie.

Scurt, 7000 lei / zi PIERDERE in bugetul local la capitolul SALUBRIZARE/ECOLOGIZARE ! după care urmează afirmația că ”NU AVEM BANI LA BUGET! ”

Păi cu 7000 lei / zi, Conprestul ar curăța Bușteniul cam in maxim 2 săptămâni până la Cruce! … 

Deci NU SE VREA!

Cu banii incasați de pe Valea Cerbului pentru ”Ecologizare” in condiții de performanță, la Bușteni , populația și agenții economici ar trebui scutiți de plata Gunoiului menajer și de altă natură, iar Conprestul sau orice altă firmă de salubrizare ar performa, dar NU, mai bine să plătească ”cetățenii”.

Incasările totale in anul 2017 sau 2018 au fost constante, adică in jur de 120.000 lei 🙂 , spre deosebire de 1 milion căt este potențialul, dar ”dacă stăm pe coadă ” …

Probabil că Domnul Primar, ca și alte dăți, așteaptă ca cetățenii orașului Bușteni, pentru faptul că le-a asfaltat Valea Cerbului, să vină și să ecologizeze ei, așa cum tot cetățenii ar trebui să-și dea zăpada până la locul de muncă și multe altele de acest gen, dar cetățenii ”ceilalți” , nu aceia care fac dezastrul.

Ei bine , ce să vezi, astăzi, Duminică, sătui de atâta nepăsare, câțiva cetățeni, de la Partidul Mișcarea Populară, intr-o acțiune nepolitică, au curățat o mică zonă din Valea Cerbului !

Rezultatul … Credea Domnul Codescu că nu-l văd 🙂 , sau nu verific  …

 

Mâine dimineață vor fi ridicați de Comprest.  

Săptămâna viitoare, poate vor ieși, tot intr-o acțiune nepolitică cetățenii de la PSD și PER, că tot e o alianță , prin  Poiana Țapului și pe Victoriei/Cezar Petrescu, pe la Blocurile A1 – A6.

Acum să trecem mai departe, sau să nu trecem, să vedem că nu numai problema gunoaielor există in Bușteni, sunt multe probleme, dar dacă le vezi și le spui inseamnă că ”o faci politic”…

Păi ce o fi politic in faptul că ”urlăm” vreo doi nebuni in CL din 2016 că NU AVEM MASINĂ DE POMPIERI?

De vreo 6 ani de zile ”zace pe lista de așteptare” , nu achiziționarea unei mașini de pompieri ci ”caietul de sarcini pentru achiziție”. La fiecare inceput de iarna , in ședințele de C.L. spun că ”ardem ca șobolanii” și să ne ferească Dumnezeu, dar totuși, Dumnezeu ne-a tot ferit , dar până la urmă 

asta la inceputul iernii, când multe familii au rămas pe drumuri. Cum au trecut prin Iarnă ? …” Da a fost vina lor, că erau pe proprietatea lor” – ”pot fi ajutați doar cei care au probleme sociale” … GHILIMELELE sunt de la CITAT … care a fost timpul de reacție al ”detașamentului de pompieri de la Bușteni” ?

Vineri seara s-a depășit limita :

Care a fost timpul de reacție al ”detașamentului de Pompieri Bușteni” cu ce echipamente au intervenit ??? Sunt curios, și anul acesta tot pe hârtie va rămâne mașina de Pompieri ?

Tot ”promisiuni” vom auzi cu privire la echipamente Salvamont, la deplasări de performeri sportivi prin alte țari, la ajutoare pentru incălzire la Blocurile Sociale din Crinei unde o luna de Incălzire pentru o garsonieră costa 950 lei, la rabilitarea parcurilor localității, la montarea plăcuței cu Consiliul Local pe frontispiciul Primăriei, la gropile din majoritatea străduțelor laterale, la extraordinar de multe altele…

Deocamdată, in această seară ȘAH !

De mâine , cum ar fi trebuit să fie ” CONTINUĂM DEZVOLTAREA” pentru că de când a apărut ”ROMĂNII MERITĂ MAI MULT” , nu vreau să văd , mai mult gunoi, mai multă nepăsare, mai multe promisiuni deșarte, mai multăp bătaie de joc in Bușteni!

Web up ! ZdB Style

___Vizualizari 653

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
ba01
Dj. 713 – subiect sensibil si controversat, intrebari retorice

Pe principiul una calda, una rece, cred ca postul anterior a fost pe placul tuturor. Sa fim putin atenti la...

Anunț important – Biserica Sf. Constantin și Elena din Poiana Țapului

Administratia cimitirului parohial Zamora, din Parohia Poiana Tapului, Protoieria Campina, județul Prahova, in baza Regulamentului pentru organizarea si funcționarea cimitirelor...

Close