Raluca Stramaturaru-Cetațean de onoare, Salvamont Bușteni 50 de ani, Gala Alpinismului Romanesc

Ieri, 2 Martie, la Bușten a fost zi de sărbătoare. Nu, nu a fost ziua localității, dar s-a intâmplat să ne apreciem proprii cetățeni, după mult, foarte mult timp de când nu am mai făcut-o, ce-i drept nu pe toți care ar fi meritat.

Intampinare tradițională la Bușteni a oficialităților, paine , sare și … de la dreapta la stănga … Eu care făceam fotografia, Dl. Director Jianu (director in  Min. Tinetului și Sportului ), Dl. Ministru al Tineretului si Sportului Constantin Bogdan Matei, iar restul nu mai au nevoie de prezentare. In principiu, ar fi trebuit să fie in poză și principalul sărbătorit, respectiv Raluca Strămăturaru …

Știu că există o mare reticență din partea noastră, a locuitorilor pentru titlurile de cetățean de onoare, dar de această dată chiar s-a acordat pentru ”unul de-al nostru”, pentru Raluca Strămăturaru.

Ca preambul la inmânarea titlului de cetățean de onoare Ralucăi Strămăturaru, dl Senator Dr. Ec. Emanoil Savin a anunțat că din 2020, la Bușteni va incepe un proiect grandios dpdv sportiv, cu finanțare guvernamentală respectiv o Pistă pentru bob și sanie, care va fi localizată pe 30 hectare donate de către Zamora Estate pe domeniul Cantacuzino și astfel, după ce și Stadionul va fi finalizat, localitatea noastră se va transforma in ”Diamantul Munților Carpați” . 

Domnul Primar Ghiță Irinel , a acordat titlul de cetățean de onoare al Orașului Bușteni , conferit de către Consiliul Local Bușteni in data de 28 februarie 2019.

Inmanarea titlului de cetatean de onoare Raluca Stramaturaru


O altă surpriză a fost sărbătorirea a 50 de ani de existență a echipei Salvamont Bușteni. 

Sper ca anul acesta, la Buget, să găsim surse de finanțare sigure pentru echipament, norma de hrana, indemnizații de risc, etc pentru că pozele nu țin de foame și nici nu asigură siguranța salvatorilor montani cu cele mai multe misiuni de salvare din Romănia.

Și mai surprinzător a fost faptul că Szolt Torok la rândul  său Cetățean de onoare al Orașului Bușteni a organizat a IV ediție consecutivă a Galei Alpinismului Românesc, tot la Bușteni , orașul nostru devenind, intr-un final Capitala Alpinismului Românesc.

Timp de două ore au fost inmânate premii alpinistilor si escaladatorilor romăni.

 “Suntem în inima munților, unde vă simțiți ca acasă , unde vă pregătiți și unde realizați performanțele pe care le celebrăm astăzi.

Federația Română de Alpinism și Escaladă premiază pentru prima oară, în cadrul acestei galei, cele mai bune performanțe ale anului la alergare montană, orientare sportivă și parapantă. Sunt discipline care nu sunt accesibile oricui, iar eforturile voastre sunt duse de multe ori la limitele organismului uman.

  Aș vrea să salut și cea mai importantă performanță a anului 2018 în alpinismul românesc: Zsolt Torok, Teofil Vlad și Romică Popa, trei performeri care au reușit ascensiunea pe masivul PUMORI (7161 m) din Hymalaia, unde au deschis un traseu în premieră mondială.

  Pentru această performanță notabilă, cei trei au primit titlul de maestru emerit al sportului din partea MTS, o recunoaștere a eforturilor și a rezultatelor lor”, a spus ministrul Bogdan Matei.

Sursa: Ministerul Tineretului și sportului

Trofeul ‘’Sportivul Anului’’ a ajuns la 7 sportivi români.

Ca recapitulare, toate aceste momente au fost posibile in cadrul GALEI ALPINISMULUI ROMANESC, in CAPITALA ALPINISMULUI ROMÂNESC, mai precis la BUȘTENI. 

TOȚI UITĂM, DAR ZDB ȚINE MINTE !

Vreau acum să mulțumesc cetațeanului care a facut totuși posibil ca Bușteniul să fie Capitala Alpinismului Romănesc,  celui care, in 13 iunie 2015  a reușit să-i aducă la Bușteni pe  Zsolt Torok, Marius Gane și Teofil Vlad :

MARIANA ANTONESCU –  https://ziardebusteni.ro/2015/06/13/busteni-capitala-alpinismului-romanesc-intre-trecut-si/

Că așa este frumos, să recunoști meritele celor care au adus ceva bun in urbea asta!

Să vedem ce va mai urma, ce evenimente vor mai fi și pe cine mai uităm …

Dacă v-a plăcut și vreți să le placă și altora, puteți aprecia prin apăsarea butonașului albastru de fb. Dacă nu v-a plăcut aveți și această opțiune mai jos.

Web up! ZdB Style!

 

 

___Vizualizari 230

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Document-3
Fabrica de Hartie Busteni – Remember 2012

  Am început seria de articole " Remember 2012 " sau "Aşa a inceput istoria" cu "Fabrica de Hârtie Buşteni",...

m9
Clarificari linistitoare – Crucea de pe Caraiman va fi scoasă din circuitul turistic

A venit ziua in care am reușit să citesc un comunicat sau punct de vedere al Primăriei Bușteni din cauză...

Close