Ultimele articole
PSD-ul prin Adrian Nastase, a gasit prin 2002 o soluție de a motiva mii sau zeci de mii de copii să urmeze ”școala” printr-un program numit ”Cornul și laptele”.

De atunci, milioane sau sute de mii de copii, elevi mai precis , au beneficiat de acest program, bun zic eu, alaturi de mulți micuți din multe localități ale României.

Bine, aici nu mă refer la ”figuranții” cărora li se pun sandwichuri cu trufe și care râd de ”săracii” care mușcă din corn și beau laptele UHT, bun și nutritiv și acela.

Au existat destule propuneri de inlocuire a proiectului de către diverși isteți care asociau programul cu ” mărul și laptele bătut” sau ”miere și lapte” sau brânză topită și corn, etc. 

Mulți au fost invidioși pe succesul gândirii lui Adrian Nastase, mulți ”s-au făcut oameni” pentru că au câștigat furnizarea de produse, insă beneficiarii finali, elevii( unii) in speță , și-au potolit foamea. DA FOAMEA ! Pentru că, așa puțin cum era, era ceva, bun.

Veneau la școală pentru un corn și un lapte, pentru că in extraordinar de multe cazuri, acestea reprezentau una dintre mese, poate singura. Măsură populistă … suntem ipocriți dacă gândim așa. 

Eu, intotdeauna mi-am sfătuit copiii să nu-și bată joc de mâncare. Dacă nu le place, să nu o arunce, să o ofere celor care o vor, sau să hrănească păsările cerului sau pisoii și cățelușii care tot timpul sunt abandonați pe aici prin imprejurimi dar să nu-și bată joc de ”pâinea ce de toate zilele”.

In general fiul meu Alex nu este pretențios la mâncare, nici la corn și lapte, dar astazi mi-a atras atenția ceva…

Cornul INTREG, neatins.

Au fost două … de unul ” nu s-au atins nici câinii, nici pisicile, nici păsările cerului…

De ce? păi un ”isteț” a modificat nu programul ci REȚETA.

Până acum era făină albă, sare, ulei vegetal și drojdie, acum:

FĂINĂ DIETETICĂ INTEGRALĂ DE GRÂU, APĂ, ULEI VEGETAL NEHIDROGENAT DE PALMIER, DROJDIE , SARE IODATĂ – Sănătate curată prin DIETĂ ! Culoarea iți trezește amintiri ciudate, postdecembriste când se spunea că dacă impachetezi frumos un ”rahat”, il vinzi ”ghini di tăt”, ca să nu mai zic că produsul românesc 100%  ULEI VEGETAL NEHIDROGENAT DE PALMIER, face deliciul rețetei … băăăăă!

Ei bine, furnizorul nu-l vinde ci este plătit să ”livreze gratuit”, frumos ambalat, ”produsul”, in baza OUG 96/2002.

Deci, dacă câinii, pisicile, pasările cerului și / sau copiii nu mai mănâncă cornul … iată că se pot face in curând economii la bugetul judetean și național pentru că programul nu a avut succes.

Și iată că o idee de succes a fost ”ingropată” cu succes . 

BRAVOOOOO!

MINTE SĂNĂTOS IN CORP DIETO-SĂNĂTOS!

Cine ține licitațiile pentru ”Cornul și laptele” in Județul Prahova ? Demnii urmași ai lui Năstase ? … Eu cred că invidioșii pe el!

Și ne mai mirăm de abandonul școlar, de dezinteres, viitorul ”dietetic” al celor ce vor gândi cu ”palmierul românesc”

Acest articol nu are nicio legărură cu Orașul Bușteni, este o constare nefericită a ”unuia„ dintre cei mulți care constată cum ne ducem de râpă pe zi ce trece in ritm dietetic pe frunza de palmier.

 

___Vizualizari 253

Dragi părinți cu cornul simplu
Tagged on:                                         

Alte articoleLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Distribuie
Read more:
La mulți ani 2017 și vești bune

Dragi cititori ziardebusteni.ro, LA MULȚI ANI ! Anul 2017 să vă aducă prosperitate, fericire, numai bucurii și implinirea tuturor dorințelor...

Nocturna de la Kalinderu va funcționa in această minivacanță

Surse oficiale din Primăria Bușteni anunță că Pârtia Kalinderu I va beneficia de nocturnă in zilele de Sâmbătă, Duminică și...

Close