Ultimele articole
În perioada 19 – 22 aprilie, se vor desfăşura, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, lucrările Colocviului Naţional „Coregrafia dansului tradiţional astăzi”.

Început în urmă cu patru ani la iniţiativa Asociaţiei Aşezămintelor Culturale şi a Centrului Judeţean de Cultură Prahova, colocviul îşi propune conservarea şi transmiterea tradiţiilor coregrafice din zonele etnologice şi folclorice ale ţării.

De două ori pe an, ansambluri folclorice, dansatori şi coregrafi din ţară se întâlnesc la Buşteni realizând schimburi de experienţe practice şi teoretice în domeniul coregrafiei tradiţionale.

Ediţia care se va desfăşura în perioada menţionată este a VIII-a şi este dedicată Centenarului Marii Uniri. Vor exista workshopuri tematice cu dansuri din zona Codrului – Ardeal reprezentată de Ansamblul folcloric „Cetăria” din Carei – Satu Mare şi dansuri din zona Olteniei cu Ansamblul folcloric „Maria Tănase” din Craiova.

Ca de obicei, vor exista şi spectacole cu public: vineri 20 aprilie, la ora 19.00, spectacolul folcloric „Hai la hora românească!” oferit de participanţii la colocviu şi sâmbătă 21 aprilie, ora 18.00, un recital de pian în cadrul Stagiunii Muzicale 2018 de la Buşteni, cu pianistul Nicolae Constantinescu, oferit de Centrul Cultural „Aurel Stroe”.

Programul recitalului va cuprinde lucrări de Mozart, Chopin, Enescu şi Debussy. Intrarea publicului la ambele spectacole va fi liberă.

___Vizualizari 111

Coregrafia dansului tradiţional astăzi

Alte articoleLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Distribuie
Read more:
Derapaje electorale din prima zi de campanie la Bușteni

Astăzi este prima zi de campanie electorală. Ieri, in ședința Consiliului Local , la interpelări am solicitat să se respecte...

011
La multi ani 2015 !

La multi ani dragi cititori, colaboratori și prieteni ! Anul 2015 să fie unul al implinirilor, să fiți sănatoși, frumoși și...

Close