Ultimele articoleÎn perioada 19 – 22 aprilie, se vor desfăşura, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, lucrările Colocviului Naţional „Coregrafia dansului tradiţional astăzi”.

Început în urmă cu patru ani la iniţiativa Asociaţiei Aşezămintelor Culturale şi a Centrului Judeţean de Cultură Prahova, colocviul îşi propune conservarea şi transmiterea tradiţiilor coregrafice din zonele etnologice şi folclorice ale ţării.

De două ori pe an, ansambluri folclorice, dansatori şi coregrafi din ţară se întâlnesc la Buşteni realizând schimburi de experienţe practice şi teoretice în domeniul coregrafiei tradiţionale.

Ediţia care se va desfăşura în perioada menţionată este a VIII-a şi este dedicată Centenarului Marii Uniri. Vor exista workshopuri tematice cu dansuri din zona Codrului – Ardeal reprezentată de Ansamblul folcloric „Cetăria” din Carei – Satu Mare şi dansuri din zona Olteniei cu Ansamblul folcloric „Maria Tănase” din Craiova.

Ca de obicei, vor exista şi spectacole cu public: vineri 20 aprilie, la ora 19.00, spectacolul folcloric „Hai la hora românească!” oferit de participanţii la colocviu şi sâmbătă 21 aprilie, ora 18.00, un recital de pian în cadrul Stagiunii Muzicale 2018 de la Buşteni, cu pianistul Nicolae Constantinescu, oferit de Centrul Cultural „Aurel Stroe”.

Programul recitalului va cuprinde lucrări de Mozart, Chopin, Enescu şi Debussy. Intrarea publicului la ambele spectacole va fi liberă.

___Vizualizari 105

Coregrafia dansului tradiţional astăzi

Alte articoleLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Distribuie

Pentru a vizualiza conținutul

Read more:
luna3
Nu rataţi SUPERLUNA!

Un fenomen astronomic deosebit care va putea fi observat în România în nopţile din 22 şi 23 iunie este aşa...

cartezdb
Am pierdut sau am câștigat sau poate că …

Cea mai bună intrebare la care vom avea un răspuns abia peste mulți ani. :) ... acum mult timp m-am...

Close