Vă spuneam intr-un articol precedent că pe 1 iunie 1908 , Bușteniul, din punct de vedere administrativ a deveninit localitate cu administrație de sine stătătoare.
Astfel, in anul Centenarului, Bușteniul implinește 110 ani de existență administrativă și m-am gândit să vă impărtășesc și dumneavoastră din istoria SCRISĂ pe la inceputuri ( 1906 – 1975 ) a acestui mic ”colț de rai”, in incercarea de a contracara RESCRIEREA istoriei, din motive care, mie personal imi scapă și le pun pe seama ignoranței, lipsei de informații , dorinței de ștergere a memoriei și multe altele de acest gen. Nu este un articol ”politic”, cu toate că …
Referitor la titlu 🙂 , știți bine că nu caut ”rating” așa că , dacă nu sunteți pasionați de istorie, in speță de istoria micului nostru ”cătun” ajuns orășel, vă anunț de pe acum că materialele utilizate sunt pur istorice, probate și asumate de Mihai Haret, Nestor Urechia, Preot Virgil Godeanu, Alexandru Badauță și mulți mulți, alții …
1939 …
In ultimul paragraf, puteți citi ”Cel dintâi primar al comunei Bușteni a fost domnul Gheorghe Constantinescu … ” , aceasta insemnănd că acesta și-a inceput cariera in 1908, ceeace nu explică de ce, de curând am văzut un bust al lui Samuel Schiel unde stă scris ” primar intre anii 1908 – 1916 .
Eu știam că, Samuel Schiel a (re)venit la Bușteni și a (re)preluat ”frâiele” Fabricii de hârtie prin 1917, și asta o stiam din :
Ce este foarte interesant, este faptul că acest ”document” sau fotografie, l-am regăsit deunăzi pe celebrul ”facebook”, unde niște TÂLHARI ( pentru că sunt nenumărați) și-au permis să decupeze Copyright ZiardeBușteni.ro, alături de incă vreo câteva zeci de fotografii ale fabricii de hârtie dar și fotografii de familie care le-am postat in acelaș articol. Deci TÂLHARI ! dar să revenim … mai jos, pagina 10, randul 6, … ianuarie 1917 sosi si Samuel Schiel …
Mai verific și vă spun la un moment dat dacă din 1908 a fost Samuel Schiel primar sau Gheorghe Constantinescu.
Dar să incepem cu inceputul istoric, de la 1911, apoi 1924 … să vedem cam ce se putea face in Bușteni, cătun, comună, sat , ce-o fi fost el și unde s-o fi ajuns.
1911
1923
Citind aceste rânduri, mai cu atenție, mai pe sărite și privind ultima filă, mă gândesc că istoria se repetă, pentru că, dacă cineva găsește in ”istoricul scurt” cuvântul SPITAL … Dar asta va fi altă discuție alături de ce puteai să faci acum 100 de ani pe aceste meleaguri și ce poți face acum.
Și dacă mai punem și anul 1906:
Cred că de atâta citit ați obosit, așadar mă opresc aici cu acest articol nu inainte de a vă spune ce va urma in următoarele parți, pentru că vor fi destule până de 1 iunie dar și după.
Pietro și Agnesia Dreossi , stră, stră, străbunicii mei, Pietro, pietrar la Biserica Domnească, iar stră, stră bunicul, pietrar la …
Doritorilor de copy-paste și download le urez ”decupare plăcută” !
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a
Sursa: Dicționar de sinonime
Sursa: Dicționar de sinonime
Web up ! ZdB Style
___Vizualizari 1366
Thanks you so much for this complimentxx grace
Foarte interesant articolul dumneavoastră!