ALȚI beneficiari la Blocul ANL și ședință ordinară de CL la Bușteni, in 28 februarie

Ca in fiecare lună, anunț Ședința Publică Ordinară a C.L. Bușteni, ordinea de zi și cum votez la Proiectele de Hotărâre. Această ședință va avea loc Miercuri, 28 februarie 2018, incepând cu orele 14.00 , in sala de Consiliu și vor fi supuse aprobării aproximativ 23 Proiecte de Hotărâre. 

Pentru inceput fac unele mici clarificări, cu privire la ultimul punct de pe ordinea de zi, cel suplimentar, cu privire la noua listă de priorități sau beneficiari pentru Blocul ANL din strada Nestor Ureche, și-mi precizez și poziția și votul.

In primul rând, in data de 16 02 2018 a avut loc o ședință de indată unde s-a votat in unanimitate revocarea Hotărârilor de Consiliu cu numerele 126,172,186 și 188 / 2017, toate cu privire la Blocul ANL, comisie de analiză și liste de beneficiari, deoarece, dintr-o ”eroare”, am votat ( noi consilierii ) impotriva legii, adică trebuia să votam in februarie 2017 lista de priorități, respectiv dosare depuse până in Decembrie 2016. Noi votând in Decembrie 2017 trebuia să luam in considerare și dosarele depuse pana in decembrie 2017.

Astfel, pentru a nu fi acuzați că nu a fost egalitate de șanse, am revocat hotărârile și s-a procedat la o nouă analiză.

Precum știți, la proiectele de hotărâre privind lista de priorități am fost singurul consilier local care am votat IMPOTRIVĂ, din motive, să zicem, de demnitate și consecvență in principii, explicate in articolele precedente. 

In ședința această, din 28 februarie, am analizat materialul, pus la dispoziție și mă așteptam să văd că lista de priorități și beneficiari se modifică in sensul că , exista posibilitatea să apară persoane care au depus dosare in 2017, nicidecum persoane analizate și respinse ( de două ori ) , pentru că atunci te intrebi cum se poate inșela cineva de două ori utilizând aceleași criterii de calcul. Și hai să zicem că era posibil să se intâmple cu o persoană, dar nu cu 4 ( patru ). In afară de asta, ceea ce ”era in plus” , a rămas in continuare. 

Ordinea de zi și votul:

Țin să precizez că materialele insumează vreo 250 – 300 de pagini, iar noi, consilierii locali, ar trebui să citim TOT, din fir a păr, fără să ne scape vreo literă de lege, vreo greșeală, care să pună in pericol Bugetul Local, integritatea vreunei persoane, a cetățeanului orașului Bușteni sau să dea vreun motiv Prefecturii să ne intoarcă Hotărârile sau să ne acționeze in contencios. 

Spre exemplu, o hotărâre poate fi respinsă pentru că in material se strecoară o greșeală, ca la pc 21 ”  HCL  X / 23.02.2018 se revocă” – Dar noi nu am avut ședință in acea dată, așadar votez Pentru cu amendament, sau analizând cele 83 de pagini de la pc. 22  văd că o licitație riscă să fie ”atacată”, din motive de Matematică: 

Eu știu că Bugetu-i sărac dar 300 X 0,3 = 90 nu 900 , asta bineințeles pe Pământ, pe Lună s-ar putea să fie așa, dar Orașul Bușteni, NU ARE PROPRIETĂȚI PE LUNĂ ! 

Revenind la Blocul ANL, la lista de priorități, nu o pot face publică eu, astăzi, aici, deoarece nu a fost incă supusă aprobării, insă va fi pusă de Primărie in 1 sau 2 Martie ( nu in 29 – 30 februarie ) la avizier, și va avea termen de contestație, probabil ca și data trecută , 7 – 10 zile.

Nu pot insă să nu mă gândesc ce vor simți cele 4 FAMILII, care până in 16 februarie erau deținătorii unor garsoniere sau apartamente ANL, dar pentru că ”nu s-a analizat bine” , au rămas fără. 

Credeți că vor dormi bine cei care au analizat ? Dar cei care au constatat că nu mai au acoperiș, așteptat atâta timp ? 

Cam aici se ajunge , din greșeală in greșeală, la greșeala capitală.

Cele 4 nume, mie unuia nu-mi spun nimic și nici nu ar trebui să-mi spună nici mie și nici celorlalți consilieri, pentru că toți ar trebui să fie egali in fața legii, a șanselor, nicidecum pe pile sau cunoștințe sau și mai rău …

Dar poate dvs. , cititorilor vă spune ceva numele de Derszi Florina sau Vizireanu Mihail sau Oncescu Gheorghe sau Plăcintă Diana, care, probabil, iși cumpăraseră ceva mobilă, iși făcuseră ceva vise despre noua locuință și despre viitor, se bucuraseră și multe, multe altele și când colo … NE SCUZAȚI ! 

Votul meu nu este necesar să coincidă cu avizul Comisiei 3 și se mai poate modifica, in caz că, amendamentele de factură juridică nu se respectă.

Publicarea ordinei de zi a ședinței o fac in baza Legii 215/2001 actualizată, conform Art 39, alin 3,5,6 și 42 alin. 7.

Materialele au fost puse la dispoziția consilierilor locali conform L 215, art. 39, alin 3.

Dacă aveți propuneri, puncte de vedere sau sesizări mi le puteți lăsa la Comentarii ( public) sau in secțiunea contact ( privat ).

Ședința este PUBLICĂ și pot participa toate persoanele interesate. 

Legea nr. 52 din 2003, privind transparența decizională in administrația publică, SECTIUNEA a 2-a ,Dispozitii privind participarea la procesul de luare a deciziilor, Art. 8: Persoana care prezidează sedința publică oferă invitaților si persoanelor care participă din proprie inițiativă posibilitatea de a se exprima cu privire la problemele aflate pe ordinea de zi.

Cu stimă, Consilier Local P.N.L. – Virgiliu Cristian ACHIM

 

 

___Vizualizari 1268

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Ședința ordinară a CL Bușteni din 28.05.2020, ordinea de zi, votul

Ca de obicei, anunt Sedinta ordinara a CL Busteni pentru luna Mai 2020. Nimic neobisnuit pentru o sedinta, mai ales...

La Sinaia – două pasarele unice în România, vor fi dotate cu lift – Fonduri Europene

Luni, 24 iunie,  Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia și Liviu Mușat, directorul ADR Sud-Muntenia, au semnat la sediul din Călărași,...

Close