Ultimele articoleDupă sărbători, mii de persoane s-au ”trezit” supărate pe medicii de familie și vice-versa.

Toată dimineața am citit ”declarațiile surprinzătoare” gen :

” … Medicii de familie din România îşi menţin decizia ca, începând de miercuri, să nu mai acorde servicii decontate de casele de asigurări de sănătate, pacienţii fiind afectaţi de faptul că nu vor mai primi trimiteri şi reţete compensate, în timp ce cadrele medicale susţin că vor lucra „pro-bono”.

… Societatea Naţională de Medicină Familiei (SNMF) şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie anunţă că începând de miercuri ( 03.01.2018), cabinetele de medicina familiei nu vor mai acorda servicii decontate de casele de asigurări de sănătate, ca urmare a nesemnării actelor adiţionale de prelungire a contractelor de furnizare de servicii de asistenţă medicală primară încheiate cu casele de asigurări de sănătate judeţene.

…Am cerut să nu mai existe reţete verzi, albe sau galebene, ci numai albe simple electronice, şi există soluţii în acest sens. Am cerut să nu mai existe bilete de trimitere pe hârtie tipizată, ci tot electronice şi alte revendicări ce pot fi rezolvate. Din păcate, am avut doar promisiuni”, spune Rodica Tănăsescu, preşedintele SNMF
… Nu am vrut să se ajungă aici, dar noi plătim în continuare chirie, asistente şi multe dări, fără să încasăm nimic. Vom consulta oamenii, adică vom face actul medical, aşa, pro bono, majoritatea dintre noi. Vor fi însă şi medici care vor încasa consultaţiile, pentru că nu fac faţă cheltuielilor. Din păcate, nu putem acorda trimiteri şi reţete compensate, pentru că aceasta este o obligaţie a Casei, nu a noastră. Vom da reţete simple, prin care pacienţii trebuie să-şi cumpere medicamentele .


La nivel național, exista, in acest moment, 11.000 de medici de familie si aproximativ 9.500 de cabinete de medicina de familie, care, in urma acestor ”declarații de presă” au fost luate cu asalt de mii de pacienți , pe drept impacientați.

Adevărul este că atunci când auzi că nu mai beneficiezi de rețete compensate, pentru că Guvernul nu vrea să facă un singur tip de rețete si un singur tip de bilete de trimitere, te ia cu ”jos Guvernul”, huo medicii de familie, și alte tipuri de ”indignări” și eventuale demisii. 

Totuși, nu toți medicii de familie s-au solidarizat, pentru că așa cum ne-am obișnuit prin ”țara solidarității parțiale – România”, 70 % nu au semnat contractul cu ”Casa”, dar 30 %, DA! … Și atunci, nu te intrebi, ca orice ”pacient”, oare de ce? 

Că intrebarea care se pune este relativ simplă, intr-o localitate mică, unde 1000 de oameni pot primi rețete compensate dar alte 2000 nu pot, cine are dreptate, medicii solidari, cei ne solidari, ”Casa”, Guvernul ? Cine ? 

Greu! … insă, ar trebui dat publicității, in zilele care urmează, un raport al Ministerului Sănătății cu următoarele date:

*Nr medici de familie care au semnat cu Casa,

*Nr medici de familie care nu au semnat cu Casa,

*Nr medici de familie care au eliberat rețete compensate,

*Nr medici de familie care au eliberat rețete ce ar fi trebuit compensate, dar au fost eliberate ne compensat,

*Nr de rețete ”necompensate”, ridicate contra-cost.

Și atunci, veți vedea stimați cititori că, foarte multă lume a fost SĂNĂTOASĂ.

Dar nu va apărea niciodată acest tip de raport, pentru că, ”după negocieri acerbe”, la vedere, se vor rezolva să nu mai existe reţete verzi, albe sau galebene, ci numai albe simple electronice, se vor semna retroactiv actele adiționale cu Casa, ca și până acum, dar se vor mai rezolva şi alte revendicări, dar numai pentru unii, iar sistemul sanitar ( PUBLIC) va funcționa in continuare LA FEL, tot subfinanțat, tot in condiții insalubre, tot fără echipamente performante. 

Să – mi fie cu iertare și cu toate că sunt in asentimentul medicilor de familie, parcă tot cu pacienții care au reală nevoie de medicamente compensate ași ține și ași zice că sună a șantaj ne incheierea contractelor cu ”Casa”.

Instigarea ”pacienților” la revoltă, nu este in regulă, mai ales când ai ”şi alte revendicări ce pot fi rezolvate”, dar nu le pomenești. 

Intr-adevăr, cineva, de această dată, a prins ”Mâna” Guvernului in ”Ușa” Pacienților, Șah la Guvern!

Să vedem dacă va fi Remiză sau MAT !

Pentru a vă forma o părere despre ”şi alte revendicări ce pot fi rezolvate” , puteți accesa site-ul  http://www.solidaritatea-sanitara.ro/index.php/prima-pagina/comunicate-de-presa și veți vedea cum era să nu beneficiem de gărzi și asistență medicală in timpul Sărbătorilor de Iarnă … atunci era intr-adevăr MAT, așa …

___Vizualizari 174

Medici de familie, rețete necompensate, Remiză sau Mat
Tagged on:                         

Alte articoleLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Distribuie
Read more:
HPIM3933
Te-aș cucerii dar n-am cu ce !

Vestea m-a lăsat mască! De câteva zile auzeam ( că-l țin deschis dar nu mă prea uit ) la TV...

hpim3544
Cascada Urlatoarea – Busteni – Obiectiv al relansarii turistice 2

Gata am ajuns la cantonul de apa, ne odihnim un pic si urmand poteca marcata vom ajunce la Urlatoarea Prin...

Close